Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arato

Chcę rzucić studia!

Polecane posty

Gość arato

Jestem na 4 roku farmacji. Mam dość tych studiów. Przerastają mnie.Żałuję straconego czasu i złego wyboru. Męczę się. Nic w życiu nie osiągnę. Jest mi źle.Wzięłam dziekankę, bo nie byłam w stanie się uczyć i nie wiem, co ze sobą zrobić. Może pójdę do pracy i zostawię te studia. Nie mogę już na nie patrzeć.

Gość kaffeterianka
nie przyszło ci do glowy że masz depresję? żebyś potem nie żałowała

Gość kaffeterianka
nic w życiu nie osiągnę , dlaczego to napisałaś?

Warto jeszcze się trochę przemęczyć, te 1,5 roku i dokończyć! Nie poddawaj się! Zbyt wiele czasu temu poświęciłaś! Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Gość arato
Napisałam tak, bo poświęcałam przez 3 lata moim studiom bardzo wiele czasu, wiązałam z nimi moją przyszłość i dobrze mi szło, co roku miałam stypendium naukowe. Zaczął się 4 rok i pojawiły się problemy ze wszystkimi przedmiotami. Nie potrafię się tego uczyć ,a już szczególnie farmakologii. Mam problemy z pamięcią od około miesiąca. Zostawiłam klucz w drzwiach wejściowych od mieszkania, całe szczęście okazało się, że mam uczciwych sąsiadów i nikt mnie nie okradł. Nie pamiętam, co gdzie kładę itp. Coś się dzieje złego ze mną. Tak, mam depresję -byłam wczoraj u psychiatry i stwierdziła to. Nie wiem, co ze mną będzie. Nigdy nie pracowałam, nie mam żadnego doświadczenia zawodowego. Boję się. Wspierają mnie rodzice, ale nie chcę być na ich utrzymaniu do końca życia. Ja chciałabym być dla nich wsparciem, ale czuję, że nie dam rady.

Gość Elikolani
nie 4 rok to za daleko, gdyby to byl 1, lub 2 to ok, ale Ty je praktycznie konczysz . Jesli naprawde ejst z Toba zle to skoncz ten rok i nie wiem, zrob sobie troszke przerwy , ochln. Ale zostan juz przy nich, bo naprawde malutko Ci zostalo . Jesli nie wyjdzie Ci po tym kieryunku, nie mattw sie teraz niestey duzo os., po nawet dobrych studiach nie moze sie wybic, ale to nie koneic swiata, znajdziesz cos innego :) Mozesz skoczyc na jakis kurs, cos co Cie inetrsuje , bynajmniej na jakis czas:) po tych studiach mozesz rowneiz isc do pracy, a na wekendy chodzic na inny kierunek :) Naprawde dokoncz je, z przerwa czy bez ale skoncz:) ja zrezygnowalam ze swoich , fakt ze dopiero na 2 roku :) ale moje byly totalna klapa :)

Gość ja cię rozumiem bo dla mnie
najwiekszym nieszczesciem byłby praca w aptece albo w banku. Apteka by wybuchla, a bank zbakrutował. Szkoda,ze dopiero tera na to wpadlas, moze zmień na cos, gdzie ci częsc zalicż?

Gość kolorowa plama na suficie
skoro masz depresję, to najpierw musisz ją wyleczyć. Wzięłąś dziekankę, ok - dobry wybór. Odpoczniesz, nabierzesz sił, podleczysz depresję. Nauka mogłaby ją pogłębiać. Trafny wybór. Ale z rzucaniem studiów to zbyt pochopna decyzja. Nic się nie stanie, jak zrobisz sobie rok przerwy i uspokoisz skołataną duszę. Trzymam kciuki. Po każdym dole przychodzi poprawa.

ja koncze 6 letnie studia ekonomiczne i wybieram sie na te co Tyi mam zamiar je skonczyc o otworzyc wlasna apteke, wez sie garsc po tym kierunku dobre zarobki sa

Gość Elikolani
no widzisz kolorowa ma racje, zrob sobie przerwe tyle ile ebdziesz chiala :) to Ci pomzoe, zajmij sie w tym czasie tym na co nie mailas czasu, zajmij sie soba , rob to co Cie ucieszy :) pij zolka, spedzaj mile czas, zajmij sie innymi zaintersowaniami. To Ci sie polepszy :) Potem wrocisz jak swiezo narodzona . Ja etz robie rpzerwe i tez ma depresje ;/ nie bylam ejszcze u psychologa, mam opory ... z reszta co on mi pomoze ?-pogada z emna o czym, o tym co wszyscy ... Tez mam przerwe ;) odpoczne, zajme sie soba, i wroce na studia , tyle ze na inne , zupelnie inne ... rozejrze sie za jaks praca jeszcze, bynajmniej taki mam plan :) a przede wsyztskim zmienie etz otoczneie, musze wygrzebac sie z tego martwego towarzystwa . Jest tylko jeden problem mnie nie bardzo kto ma wspierac ...

Gość Elikolani
lilu - latwo powiedziec wez sie w garsc, nie da sie tak szybko ... to wymaga czasu i odpowiedniego podejscia . Rozumiem Cie autorko

Gość Ekikolani błagam naucz sie
uzywac poprawnie słowa bynajmniej ( to nie to samo, co przynajmniej) , bo bedzisz posmiewiskiem ludzi - zyczliwie radzę, bo chyba miła z ciebie dziewczyna.

tez mialam depreche na 2 roku ... i mialam rezygnowac wogole ale jakos sie wylizalam ze zlego stanu, trzeba isc do przodu

Gość Elikolani
masz racje, dziekuje, ze zwrocilas mi uwage :) ps. milo, ze zrobials to grzecznie :) Autorko 3maj sie i sie nie daj:) dasz sobie rade. Odpocznij ,a le nei rezygnuj :)

Gość arato
nawet nie wiecie, jak sie boję panicznie takiego przedmiotu, jak synteza i technologia postaci leku-zajęcia laboratoryjne, ja za rok sobie tam nie poradzę ,teraz też se nie radziłam, najgorsze, że jak coś w tym preparacie nie wyjdzie, to trzeba go powtarzać od początku ,a robi się go cały semestr,jestem nikim

dobrze tutaj radza nie zucaj ich jestes prawie na koncu zadaleko zaszlas zeby teraz zucac podlecz swoja depresie i wroc do studiow zycze ci powodzenia :)

Gość Śpiący Leniwiec.
fuyguykgu