Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oluniaa19

ciąża ?

Polecane posty

Gość oluniaa19

Moje cykle zawsze były regularne,trwały 28-30 dni. Staram się z moim chłopakiem o dzidziusia od 4 miesięcy,jednak ostatnie cykle trwały 27 i 26 dni. Nie wiem skąd ta zmiana,ale przejdę do rzeczy.Kochaliśmy się 9,10 i 14 dnia. Czy możliwe jest,abym zaszła w ciąze ? Czy którejść z Was przy tak krótkim cyklu udało się zajść w tych dniach?

Polecam ci liczne internetowe kalkulatory płodności, dość pomocne przy planowaniu rodziny (mi bardzo dobrze określiły dni płodne), dodatkowo podpowiem, że owulacja wypada mniej więcej jakieś 14-12 dni przed spodziewaną miesiączką (to zależne jest od długości fazy lutealnej) i pragnąc zajść w ciążę dobrze jest próbować co dwa dni w tygodniu poprzedzającym owulację oraz na wypadek przesunięcia się owulacji także do dwóch dni po... Dobrze jest też obserwować własne ciało i śluz, w okresie płodnym staje się on wyraźnie różny od śluzu niepłodnego. Trochę mało danych ale... Zakładając że Twoje cykle są 26 dniowe i pierwszy dzień cyklu rozpoczął się 1 listopada to dni płodne przypadły pomiędzy 9 a 17 listopada a więc istnienie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w tym okresie... Pozdro

Gość asuna
Witam ! Mam pytanie . Stosuję tabletki antykoncepcyjne , ale mimo tego bardzo uważamy z narzeczonym (tzn. nie kończy we mnie ) . Od tygodnia mam wzdęty brzuch cały czas , a gdy zjem coś to jeszcze większy się robi ... odbija mi się , mam zawroty głowy , nudności itp. Czy to może być ciąża ????

Znane są ludzkości i filozofom przypadki "nieskuteczności" antykoncepcji hormonalnej oraz zajścia w ciążę, także podobno preejakulat ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Preejakulat ) zawiera plemniki, ale nie wszystkie źródła są zgodne, także TAK, jest taka możliwość, ze jak się uprawia seks to można zajść w ciążę, ale w Twoim przypadku szanse są raczej mniejsze niż wygrana w totka. Jeśli masz wątpliwości zrób test lub udaj się do ginekologa...

Gość asuna
W poniedziałek wybieram się do ginekologa ..

Gość asuna
No tak , ale byłam już u lekarza internisty i po badaniu rzucił pytanie : " A Pani przypadkiem nie jest w ciąży?"

Gość zzzzzzzzzzzzzz
jakie sa szanse zajsia w ciaze w 26 dniu cyklu???zawsze mialam cykle trzydziesto pare dniowe a dwa ostatnie 29 i 28 dni....teraz juz 36 dzien i nic....sex oczywiscie w gumce....

Słuchaj, są pewne objawy wskazujące na ciaze w 100% a inne mogące tylko dać kobiecie do myślenia, najskuteczniejszym sposobem rozwiania wątpliwości jest test z krwi (we wczesnym okresie) lub USG, inaczej mogą to być tylko gdybania... Nie powiedziałaś czy i ile spóźnia Ci się okres czy może robiłaś test i wyszedł negatywny...