Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maria22111

Jakie badania trzeba wykonac do zalozenia spirali?? Jakie sa koszty w prywatnych

Polecane posty

gabinetach? Chce zalozyc sobie spirale jakie badania bede musiala wykonac?? Chce sie zorientowac zanim pojde do lekarza.Chce zalatwic to prywatnie.

USG narządów rodnych, cytologia, posiew z pochwy (to ostatnie nie każdy lekarz wymaga ale warto)

Aha..A czy lekarz zalozy mi w ogole spirale?? Jestem otyla po ciazy i jestem na diecie..gdzies wyczytalam,ze nie mozna miec spirali przy aktywnym trybie zycia :-o Cwicze.

Nie słyszałam w każdym razie żeby to był powód do niezałożenia spiralki. Moja koleżanka rok po porodzie założyła spirale i też miała nadwagę ale lekarz nic nie wspominał o tego typu przeciwwskazaniach. Koleżanka po 5 latach musiała ją wyciągnąć bo miała stale ostre stany zapalne pochwy, więc istotne jest napewno to czy masz tendencję do stanów zapalnych bo przy spirali bywają częstsze.

Dodam tylko że hormony przy otyłości mogą wzmożyć ją jeszcze bardziej:(, dlatego koleżanka założyła po roku choć do tego czasu i tak nie udało jej się zbić tkanki a nabrała jej więcej właśnie po hormonach.

Kurcze ja 40 kg przytylam w ciazy i duzo od chormonow..Niby juz sie uregulowaly..Dziekuje za odpowiedz.Dowiem sie reszty jak pojde do lekarza.