Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna6789

Samotna mama

Polecane posty

Gość martyna6789

Witajcie, mam pytanie. Czy będąc samotną matką, dostaje się jakieś pieniążki od państwa? Niestety partner mnie opuścił, a ja jestem już w 37 tc :((( Moi rodzice niestety już nie żyją i w tej chwili nie ma mi kto pomóc. Na opiekunkę mnie nie stać, dlatego dzieckiem będę zajmowała się sama. Niestety nie będę mogła pogodzić tego z pracą, liczę tylko na becikowe. Czy państwo ratuje samotne matki płacąc chociaż jakieś grosze co miesiąc? Proszę pomóżcie mi... :(

Gość daje z głowa
trzeba zastanawiać się z kim się "robi" dziecko,

Gość masz gg
Tutaj beda cie wyzywac,ze od panstwa zebrasz. Ja akurat nie mam takiej sytuacji,ale znam sie na prawie samotnych matek 10517519 to moje gg odezwij sie.Wszystko Ci napisze.

Gość hejnana
dostaniesz 170 zł z tytułu samotnego wychowania dziecka do tego 68 zł rodzinnego

Gość hejnana
mozesz załatwić sobie jajaś celówke raz na 2 misiace orqaz okresowke tj co miesiac okolo 242 zł celowka różnie

Gość olaaffff
a jak to urodzisz to nie zapomnij zaraz zrobić drugie

Gość masz gg
hejnana--Wy naprawde uwazacie,ze od panstwa tylko tyle Wam sie nalezy??

Gość próźniakiiii
a co to podatnicy, to instytucja charytatywna, trzeba było nie dawać dopy bez głowy, a jak się dalo to się teraz zapierdala na własne dziecko

Gość poczekajcie
az was wredne suczyska zostawi wasz idealny men i wtedy same będziecie pisac i pytac ile wam sie nalezy!To chyba lepiej zeby kasa szła na samotne matki niz na kolejne wakacje polityków???

Gość wkolkozywiec
jak tak mozecie?!jestescie pewne ze wam nic takiego sie nie przytrafi? rozne sa koleje losu zglos sie do opieki spolecznej i podaj ojca o alimenty

Gość trelka morelka
podatnicy wielcy sie znalezli!!! a jak wyjezdzacie za granice i zapieprzacie na czarno,to co? komus tez przypadkiem pracy nie zabieracie? podatnicy innych narodow musza zarabiac pieniadze na swoich bezrobotnych rodakow,bo wy za marne grosze sie sprzedajecie!!! a wlasna rodaczke od zebraczek bedziecie wyzywac...wielcy podatnicy!!

Gość trelka morelka
uuu jak ja tych durnych polakow nie lubie! ida do kosciola na tace daja,bo znajomi patrza....a czlowiekowi w potrzebie to by oczy wydrapali. walesa za wasze pieniazki do ameryki lata,spi w najdrozszych hotelach,ale to jest ok. kto jest winny i zawsze bedzie?samotna matka z dzieckiem! zawsze bedzie w tej Pl bieda-przez takich wlasnie jak wy-wielcy podatnicy,bo zamiast biednym w potrzebie pomagac to jak za komuny,byscie kablowali na niego-bo bierze pare groszy od panstwa!

Gość gosija
ja tez jestem samotna matka 5-miesiecznego chlopca, mi niestety nic sie nie nalezy, bo z exem umowilismy sie ze bedzie mi placil z wlasnej woli, ale od stycznia ide do pracy, wiec bedzie dobrze, a od panstwa bym wyciagnela kazdy grosz, zeby wlasnie takim wrednym ludziom co jeszcze nie wiedza co znaczy wychowac samemu dziecko zrobic na zlosc!

Gość ale madreeee
to się nie pieprzy z byle kim, a jak już idziecie to o antykoncepcji nie słyszałyście, mądrale, dobre w łózku

Gość ale numerrrrrr
co, nie udalo wam sie złapać faceta na dziecko,

Gość tanieczdupami
ale z drugiej strony prawda jest tez taka ze niektore z was znalazly sobie taki sposob na zycie.moje miasto jest male wiec to doskonale widac,takie panny z dziecmi co w opiece pierwsze stoją w kolejce,a wymalowane,wypindrzone i co tydzien u fryzjera,jak one to robia?

Gość pracownica mopr-u
Samotna mamo, jeśli chcesz uzyskać pomoc mopr-u to musisz pozwać ojca dziecka o alimenty. Jeśli wiesz, że będzie płacił, to staraj się o najwyższe, jeśli wiesz, że oleje, staraj się aby sąd zasądził najniższe to dostaniesz więcej zaiłku okresowego. Ponadto dostaniesz talony na obiady bądź zasiłek żywieniowy. Staraj się też o zaiłki docelowe, np. dopłata do mieszkania, rachunków itp. Trzymam kciuki, żeby Ci się ułożyło i obyś z pomocy państwa korzystała jak najkrócej, bo wiem, jakie to okropne uczucie dla normalnych matek. A te mądralińskie co nigdy nie miały do czynienia z normalnymi kobietami, rodzinami w potrzebie - obyście nigdy nie doznały uczucia bezsilności...pracuję z takimi ludźmi, rozmawiam i to są naprawdę życiowe tragedie. gdybym mogła to cały podatek oddałabym takiej potrzebującej matce. O patologii nie wspominam, bo nie raz się zdarza, bywa, że cwaniakowaty więzień wyjdzie z ZK i ciągnie od państwa, bo mu się roboty nie chce szukać albo pijaczyna spod sklepu bierze zasiłki i do pracy wcale nie ma zamiaru iść. Tak, o wiele lepiej byłoby dać więcej samotnym matkom, niż tym hamom i nierobom, którzy nie szanują pracy drugiego człowieka, są leniwi i zakłamani. ale o takich tu się nie dyskutuje...

Gość warka seto
nie,nie o takich sie nie dyskutuje:( poniza sie tylko samotne matki....taki urok rodakow!

Gość dziecko nie spada z sufitu
owszem należy gonić takich typków, ale samotna matka też sobie winna sama, bo jak już idzie do łózka to niech się zabezpiecza, a jak nie no to niech teraz zapieprza na dziecko jak nie myślała wcześniej.

Gość sedno sprawy
moja przedmowczyni-kretynka jestes. pomysl:im mniej dzieci tym nizsza bedzie twoja emerytura.

Gość ale idiotkaa
oj spadaj, na emeryturę każdy sam sobie pracuje, niech państwo nie wydaje naszych odkładanych pieniędzy na patologię to będziemy mieli emeryturę. Jeżeli rodzisz dzieci tylko p oto aby ktoś mial emeryturę to współczuję tym dzieciom, może lepiej nie rozrywaj sobie dupy porodami,

Gość gosija
sami intelektualisci na kafeterii. Nie macie szerszego zakresu slow niz epitety? Ja planowalam dziecko z partnerem, planowalam tez slub, razem wszystko przygotowywalismy, ale los chcial, ze wolal isc do innej, wiec nie mowcie mi ze daje na lewo i prawo, bo nie wam oceniac. Szkoda, ze was rodzice nie zostawili, wtedy byscie wiedzieli jak ciezko jest nam samotnym matkom myslec o tym jak na dziecko beda krzywo patrzec w przedszkolu czy w szkole, albo w przyszlosci powiedziec dziecku czemu tata z nami nie mieszka! A jesli myslicie, ze tylko w PL sie takie rzeczy dzieja, to widocznie nie sluchacie tv czy nie czytacie gazet. Takie rzeczy sie dzieja na calym swiecie, ale skoro macie o sobie takie zdanie to sorry! Bo mysle, ze jestescie polakami?

Gość nie mogeeeee
o kuźwa, rodzą dla emerytów, wy tylko powiększacie bezrobocie, wystarczy ściągnąć już tych co wyjechali za pracę za granicę i bez waszego wysiłku mialby już kto pracować.

Gość ktosss82
ja też jestem samotną mamą 3 letniego chłopczyk...Nigdy się nie k...jak tu większośc twierdzi że samotna mama=k...wa!!przez takich tchórzy jakimi sa faceci my zostajemy same.każdy ma prawo korzystac z MOPR jeśli takowej pomocy naprawde potrzebuje...A poza tym jak można oceniac kogoś nie znajac go i sytuacji życiowej.Oby Was cos takiego nie spotkało a los bywa okrutny wiec lepiej czasem zamnknac buzke i przemilczec.Droga autorko jesli chcesz zasiegnac porady do tego co masz zrobi i co mozesz otrzymac napisz na GG 2294403 z checią ci pomoge.

Gość mmacciiaaaaaaaaaa ulineczkii
A ja jestem przykladem ze samotna matka nie jest skazana na bycie sama do konca zycia.Mam nowego partnera, razem mieszkamy.Pokochal moja corke. Uklada sie nam i za rok planujemy sie pobrac.

Gość ktosss82
ja tez nie jestem sama,jestem w zwiazku z facetem co samotnie wychowuje synka więc mam dwoch synków a od stycznia wyprowadzamy sie wszyscy do Anglii tam mamy dom i w ogóle mentalnośc anglików jest inna w Polsce to zacofanie i dyskryminacja nic więcej!!

Gość nie lapac faceta na dziecko
facet zostawia dziewczynę w ciąży, to jest proste, nie kochał, a był z nią bo była dobra w łóżku. To tylko dziewczynom się zdaje, ze jak będzie dziecko to raptem zrobi się z niego aniołek, ale to nieprawda, także jesteście świadome, ze wasi faceci to dranie i świadomie jesteście z nimi i to, że zostajecie same z dzieckiem/ci możecie mieć tylko żal do siebie

Gość gosija
a ja wam zycze zebyscie zostaly samotnymi matkami! wiecie dlaczego? Bo bedziecie mogly sobie poczytac co pisalyscie o nas i powiedziec to samo do siebie! Ja nikogo na dziecko nie bralam, to byla nasza wspolna decyzja, ktora zaczal moj ex i nie uwazam sie za kobiete ktora lapie facetow na dziecko, bo nawet mi teraz wygodniej, ze ten idiota nie jest z nami, sam o siebie nigdy zadbac nie umial a teraz o swoje dziecko nie potrafi!

Gość ktosss82
gosija-popieram Cię,choc nigdy nie zycze nikomu krzywdy.Ja również nikogo na dziecko nie łapałam bo to głupi pomysł rodzacy sie w głowach nastolatek.Ja jestem dorosła kobietą i nie bzdury mi w głowie.Moja znajoma była mężatką i tez ja mąz zostawił po porodzie a dlatego ze dziecko było chore więc co byl jej mezem bo byla w lozku dobra??czy on byl najgorszym gnojkiem na swiecie bo zostawil chore dziecko??zastanowcie sie co piszecie nie wszystki samotne matki sa malolatami i pannami wiele jest mężatek

Gość mąz to nie znaczy gromada dzie
oj przestańcie się tłumaczyć, żeście wzięły sobie nieodpowiedzialnych facetów i myślicie, ze ich przez dziecko zmienicie, a to nieprawda. Jeżeli facet jest nieodpowiedzialny to się z nim nie decyduje na dziecko. A, że maż zostawiła żonę, to gdzie jest napisane, z każdy\y maż chce dziecka, on może kocha żonę ale nie chce dziecka, tak też może być.