Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numerantka

imię dla córki -Paulina- co myślicie?

Polecane posty

Kochani, w poniedziałek rejestrujemy córeczkę w Urzędzie.Urodziła się 2 tyg. temu i od tamtej pory ciągle myślimy nad imieniem i nie możemy sie na nic zdecydować.W ciązy miałam kilka typów ale wszystkie przestały mi pasować jak zobaczyłam jej buźkę, żadne nie pasuje.Teraz ciągle wymyślamy coś nowego ale w końcu odrzucamy. Zwariować można 😭 Mąż uparł się ostatnio na Paulinę a ja już sama nie wiem i nie mam już też pomysłów :o Jeszcze chodzi mi po głowie Olga... Podoba Wam się Paulina??? Jak z popularnością tego imienia?

Gość taśmova
Paulina była bardzo popularna w drugiej połowie lat 80 siątych sławne imię ostatnich lat komuny inni nazywali jeszcze później z powodu jakiegoś dzikiego uwielbienia albo sentymentu często mężczyzna chce nazwać córeczkę imieniem jakiejś swojej wspaniałej bogini z przeszłości mi ojciec też dał imię byłej dziewczyny ;) proponuję inne imię nie takie oklepane i nie wyuzdane jak Nikola, dżesika itp np Ola ,Julita, Marcelina,Ala, Zosia ,Ewa,Anna -uniwersalne i inne wg gustu

Gość vvvvdvdf
Paulina o wiele ladniejsze niz Olga a jak nie Paulina to moze: Lorena Klaudia Urszula Marta Marcela ???

Gość paulina jest ok

Gość to jak teraz do niej wołacie
"ej Ty"

no, mąż nie ze względu na jakąś byłą dziewczynę chce jej tak dać. Po prostu mu się podoba to imię:) Ale chyba nie jest teraz bardzo popularne?

Gość taśmova
osobiście dla mnie oklepane imię , mnóstwo paulin jest takich w wieku 15-26 lat

ciężko w ogóle wołać do noworodka który tylko je i śpi i nawet dobrze nie widzi i nie słyszy jeszcze ;) Mówimy do niej Mała, Maleńka, Skarbie,Kluseczko,Diabełku itp. itd. :D :D Ale trzeba wreszcie jakoś porządnie ją nazwać :D Nie sądziłabym nigdy, że z wyborem imienia jest taki kłopot :o To bardzo ważna decyzja, imię będzie jej towarzyszyć całe życie...

Gość znafca temató
niezbyt chyba popularne imię ale jestem za :D

Gość mnie nie pytaj
bo nie bede obiektywny,poniewaz mam sentyment do tego imienia;)

Gość stara vPaulina
siostra mojej prababci miała na imię Paulina, naprawdę............potem kojarzyło się tylko ze średniowieczem i zostało zapomniane .a potem odkurzono to imię , i jest teraz używane...tylko jakoś takie ciężkie do wołania i kojarzy mi się z minioną epoką ale jeśli się wam podoba...pytanie tylko czy dziecko nie będzie cierpieć że ma takie imię faceci lubią nadawać imiona po kobietach które im się seksualnie kojarzą....zastanów się

Gość maja0123
ja się przyjażnie z Pauliną jest bardzo ok. Paulina-ma charakter refleksyjny, skłonna jest do zadumy, zagłębiania w sobie. Jako dzieci Są spokojne i grzeczne, wola siedzieć w kąciku nad swoimi sprawami, niż dokazywać w gronie rówieśników. W dorosłym życiu też raczej nie ściągają na siebie uwagi publiczności. Działają metoda małych kroków - są jak cicha woda. Ale zwykle dobrze znają swój cel i nie rozpraszają sił na błądzenie i pomyłki. Pauliny Są obdarzone dobra intuicja. Starają się wokół siebie i swojego miejsca na świecie zachować spokój, porządek i zdrowe reguły. Wiele z nich osiąga profesjonalna biegłość w zawodach wymagających wiedzy i doświadczenia.

strasznie zle mi sie kojarzy znam jedna i wolalabym jej jednak nie znac, trafnie napiasala 4 pauliny: niedorajdy zyciowe, takie dziecko wymagajace specjalnej opieki...

Gabrysia , pod warunkiem że będziesz wołała na nią Gabriela , strasznie nie podoba mi się zdrobnienie Gabrysia , takie zgrzytające , jak będzie miała 40 lat jak beda na nia wołać też gabrysia? no nie wiem

zgadzam sie z tymi co twierdza ze pauliny sa niezrownowarzone i puste. są, tez znam kilka, a jedna to szczegolnie pasuje do tego opisu.

Gość może Ida
bedzie wyjątkowa:)

Gość maggdaako
Ale czy wy wieżycie ze imie daje cechy ludzi? to zalęży od genów.Jeśli np spytam sie jak wam sie podoba imie magda to powiedzielibyscie ze znacie magdy ktore sa.........., a to nie zalezy od imienia.

też jakoś nie mam przekonania do tej pauliny A co wyście się tak uparli, że mężuś chce tak dać córce ze względu na jakąś ponętną kobietę? :D Coraz poważniej rozważam imię GABRIELA...

Gość ach te imiona
karina,katharina,andrea-moja szefowa tak ma na imie.,nina,kamila,sandra,erwina,dagmara,diana to na tyle.

Gość paulina brzmi ładnie

Paulina bardzo ładne,dgybym miał córkę drugą to bym dał własnie Paulina. Moze Alicja, Monika

Gość ach te imiona
anastazja