Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wonijxkqo

czy tez tak boicie sie o zdrowie dzidzi?

Polecane posty

Gość wonijxkqo

dziewczyny mam pytanie czy tez martwicie sie zeby wszystko bylo ok z dzieckiem ? ja jestem w 22 tyg to moja 2 ciaza i mimo ze wszystkie badania wychodza dobrze strasznie boje sie o to czy synus urodzi sie zdrowy , nie wiem czy to dlatego ze 2 ciaze stracilam , nie wiem czemu tak jest macie podobnie?

Gość gosija
ja pierwsza ciaze tez poronilam, jesli mozna tak powiedziec, bo bylo to w 29tc :( z drugim dzieckiem chodzilam jak na szpilkach i balam sie kazdej kolejnej minuity, zeby nic sie nie stalo, wszystko akurat bylo dobrze, wyniki swietne, powtarzalam sobie ciagle, ze bedzie dobrze, ze maly jest zdrowy i nie musze sie niczym martwic :) no i maly ma 5 miesiecy i jest zdrowy jak ryba ;)

Autorko, ja też jestem w 22 tygodniu ciąży i też boję się o zdrowie maluszka. Nie jest to jakiś irracjonalny, paraliżujący strach, ale mimo wszystko matka zawsze chce, by dziecko było zdrowe. Tym bardziej, że studiuję pedagogikę, uczę się dużo i czytam na temat różnorodnych zaburzeń, z jakimi może przyjść dziecko na świat, jakich może ono nabyć genetycznie, przez nieprawidłowości w ciąży lub różne wypadki po porodzie... Człowiekowi wtedy włosy stają dęba. Kiedy czytasz o takich rzeczach, zaczynasz doceniać rozwój manualny, wzroku, słuchu maluszka, wiesz, że gdy urodzisz, będziesz dokładać wszelkich starań, by Twe dziecko było przede wszystkim sprawnie rozwinięte manualnie, sensorycznie i wewnętrznie. Bo rozwój umysłowy i sprawność dziecka w przyszłym życiu właśnie od tego zależy. Ja także poroniłam i straciłam pierwszą ciążę, na pewno obawy o zdrowie malucha wynikają po części z tegoż faktu. Ale (odpukać) na razie moja dzidzia jest zdrowa, wszystko jest w porządku, a na 90% będzie to dziewczynka:) Z optymizmem patrzę na dalszy rozwój ciąży, poród i zdrowie mojej dzidzi:)

Gość gosija
gratuluje dziewczynki :)

Ja tez sie balam,ze moje dziecko bedzie chore.Tym bardziej,ze dlugo nie bylo widac u synka nozek :( Byla przerazona.Wyniki byly non stop zle.Zmienilam lekarza w 3miesiacu.Okazalo sie,ze wyniki byly zle ze wzgledu na chora watrobe.Ale nozek dalej nie bylo widac.Chora watroba przy ciazy to samobojstwo-tak powiedzial mi lekarz.Powiedzial mi:albo usuniemy albo ktores z Was nie przezyje.Zaryzykowalam:) I nie zaluje.Syn jest zdrowy,ale urodzil sie ze zlamana nozka,dlatego nie bylo jej widac.Nie wyobrazalam sobie usunac dziecka,bo 4 miesiac to dziecko..Przeciez to zabojstwo..Dluuugo docodzilam do siebie po tej cesarce,ale niczego nie zaluje.Oddalabym za niego zycie..nawet bedac w ciazy.

Ja cały czas wariuję. Jestem w 24 tygodniu, pierwszą ciążę straciłam w 8. Teraz moja ginekolog twierdzi, że wszystko jest w porządku, dzidziuś ładnie rośnie, wyniki mam dobre, szyjkę w porządku itp, ale ja co chwilę się denerwuję. Do tej pory chyba tylko raz udało mi się odczekać te 4 tygodnie między wizytami, tak to latam do niej średnio co 2 tygodnie, żeby sprawdzić, czy wszystko jest dobrze. Ogólnie też nie czuję się wspaniale, bo to jakieś pobolewania brzucha (ale głównie raczej od wzdęć, a ja oczywiście się martwię), a to wydaje mi się, że wody mi się sączą, a to za mało/dużo się rusza, a to coś innego. Pewnie za bardzo się przejmuję, ale nie darowałabym sobie, gdybym coś przeoczyła. Straty w tak zaawansowanej ciąży chyba bym nie przeżyła. I mówię całkiem poważnie.