Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 fffs

Urzad pracy

Polecane posty

Go艣膰 fffs

jestem zarejetrowana w urzedzie pracy. w piatek dostalam prace (na wlasna reke, nie przez urzad) i tak, pani w zakladzie pracy powiedziala, ze poinformuja urzad o moim zatrudnieniu, ale ze ja tez mam to zrobic. i jeszcze tydzien temu odebralam dowod osobisty w nowym adresem i z takowym sie wpisalam do pracy, ale w urzedzie jeszcze widnieje moj stary adres. i co teraz?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a mialas zasilek dla bezrob.
?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fffs
nie mialam zasilku

Udost臋pnij ten post

to w sumie bez roznicy, kazdy powinien wyrejestrowac sie sam, ale skoro masz prace, to nie pojdziesz sie podpisac i sami Cie wyrejestruja. a gdybys miala zasilek, to nalezalby sie aktywacyjny, jako ze sama znalazlas prace, ale skoro nie, to nie masz sie po co klopotac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fffs
a nie bedzie problemu ze zmiana adresu??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fruttellaa
idx do urz臋du pracy z nowym dowodem osobistym:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fffs
ale ja moge isc do urzedu we wtorek a w poniedzialek juz moga poinformowac urzad o mnie i co?

Udost臋pnij ten post

ale pzeciez nie ma po co tam isc... ma prace, to automatycznie zostanie wyrejestrowana, jak sie nie zjawi na podpis.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fffs
ale temin mam za miesiac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amalletta
piszesz informacj臋 o podj臋ciu zatrudnienia , podajesz aktualny adres ( dodaj膮c 偶e zmieni艂a艣) i wysy艂asz poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Masz na to 7 dni. Jesli nie poinformujesz urz臋du jak nast臋pnym razem b臋dziesz chcia艂a zasi艂ek to ci nie dadz膮

Udost臋pnij ten post

i co sie tym przejmujesz? masz te umowe na minimum 3 miesiace? to masz prace, po co sie martwisz pup-em. skoro sie tak tym przejmujesz, to zadzwon jutro. ale ludzie zazwyczaj nic nie robia, bo majac prace, nawet nie maja jak isc do pupu, ktory jest czynny w godzinach pracy.

Udost臋pnij ten post

Wy艣lij listem powiadomienie o podj臋ciu pracy i do艂膮cz kopi臋 nowego dowodu,ale musisz mie膰 potwierdzon膮 'za zgodnos膰 z orygina艂em'.Chcia偶 teraz jak b臋dziesz wyrejestrowana,to ten nowy dow贸d nie jest im potrzebny do niczego.Ale wa偶ne,偶eby艣 zg艂osi艂a,偶e podj臋艂a艣 prac臋,a nie zosta艂a wykreslona za niestawiennictwo w terminie.

Udost臋pnij ten post

'Jesli nie poinformujesz urz臋du jak nast臋pnym razem b臋dziesz chcia艂a zasi艂ek to ci nie dadz膮' nieprawda, to sie przedawnia. a skoro teraz nie miala, to sporo czasu, zanim wypracuje sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amalletta
nieprawda, to sie przedawnia. Przedawnia si臋 po 3 latach, a prawo do zasi艂ku nabywasz po roku pracy, wi臋c lepiej poinformowa膰, bo nie masz gwarancji, 偶e popracujesz ca艂e 3 lata

Udost臋pnij ten post