Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asienka12131

Czy w tym dniu cyklu możliwe jest,że mogłam zajść w ciążę

Polecane posty

Gość asienka12131

Mam pytanie odnośnie ew.ciąży.Otóż ostatni okres miałam 17.11 - trwał 9 dni (to przez przeziębienie) dwa dni po skończonym wydłużonym okresie zauważyłam u siebie śluz przeźroczysty taki jaki występuje w dni potencjalnie płodne ,w ten sam dzień kochałam się z partnerem który doszedł we mnie.Czy w takim razie w tak wczesnym etapie cyklu (11 dzień) możliwe jest zapłodnienie? Na test jest chyba za wcześnie,dodam,że jajniki mnie bolą ,ale tylko gdy ucisnę dłonią podbrzusze ,ale sądzę , ze to nie ma najmniejszego powiązania z ew.ciążą bo jest na takiego typu objawy za wcześnie :)

Gość asienka12131
Chyba,że do zapłodnienia doszło 13.11 gdy też kochałam się z partnerem do "końca" ,ale przecież okres nadszedł 17.11 więc to nie w tamtym msc:) Co o tym sądzicie?

Gość asienka12131
???????

Każdego dnia cyklu zapłodnienie jest potencjalnie możliwe. Tak naprawdę jeśli nie obserwujesz dobrze swojego ciała, tzn. nie mierzysz temperatury, nie badasz co dzień śluzu i nie stosujesz testów owulacyjnych- nie wiesz na 100% kiedy masz dni płodne. A sama wiesz, że przez różne czynniki, jak właśnie np. przeziębienie, cykl może trochę zwariować. Myślę, że mogłaś zajść w ciążę, mimo tego, że jest to mało prawdopodobne. Jeśli się obawiasz, poczekaj do następnego spodziewanego terminu miesiączki i zrób test ciążowy. I jeszcze jedno- ciąża i miesiączka nie wykluczają się, zwłaszcza na początku ciąży...

Jeszcze jedno- na takie objawy, o jakich mówisz, wcale nie jest "za wcześnie"- mnie mniej więcej w 2-3 tygodniu ciąży strasznie bolała głowa, miałam dziwny smak w ustach. Wiele kobiet mniej więcej w tym okresie odczuwa zaś właśnie bóle, ciągnięcie lub kłucie w podbrzuszu, w jajnikach. Może też wystąpić tzw. plamienie implantacyjne, gdy zarodek się zagnieżdża... Także wiesz, wszystko mogło się zdarzyć.

Gość asienka12131
Jeśli tak to który to mógłby być tydzień? Nie wiem jak liczyć od 17.11 czy może jeszcze wcześniej od 13.11 ???

Gość asienka12131
Czy może liczyć od poprzedniej miesiączki ???

Tego Ci niestety nie powiem, bo nie znam daty potencjalnego zapłodnienia. Lekarze liczą ciażę od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, ale w tym wypadku trudno powiedzieć, która byłaby tą "ostatnią". Musisz poczekać na rozwój zdarzeń, obserwować swe ciało, może wychwycisz więcej objawów tzw. ciążowych? Jeśli nie dostaniesz następnego okresu, czyli wypadałoby 17 grudnia- zrób test:) To najprostsza metoda. Do 17 już niedługo.

Gość asienka12131
I chyba tak zrobię...

Chyba chcesz mieć dzidziusia, co:)? Tak wynika z Twoich wypowiedzi, takze na innych topikach. Jeśli tak faktycznie jest, to bardzo Ci tego życzę:) I pozdrawiam!

Gość asienka12131
Szczerze??? to nie śpieszy mi się do dziecka:D :P Ale będzie co ma być :)