Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jego Ekscelencja

Nie oddawajcie dzieci do żłobków!

Polecane posty

Gość Jego Ekscelencja

We Włoszech i Niemczech ostatnio odkryto znęcanie się nad maluchami. Miejsce dziecka jest w domu! Jeszcze raz okazuje się, że tradycyjne zasady są najlepsze.

Gość znudzona diablica
ja odeszłam z pracy właśnie z tego powodu, że bałam się zstawić maluszka z opiekunką a żłobek to już w ogóle nie wchodził w rachubę

Gość mmjkkkkmmm
w bawarii, ja tam mieszkam... dokladnie w Hochstadt i tez nie polecam zlobkow

Gość Jego Ekscelencja
A to co opisali to w Saksonii, w Neuensalz. Tu jest link :/ http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Horror-w-niemieckim-zlobku-Dzieci-karmione-wymiocinami,wid,11720080,wiadomosc.html?ticaid=693bd Wygląda na to, że to dosyć częste zjawisko. Pewnie psycholi ciągnie do takich miejsc gdzie się mogą "wyżyć'. Wiadomo dziecko, czy staruszek, nie odda. Brak słów.

Gość Jego Ekscelencja
znudzona diablica I brawo! :)

Gość no tak nie ma to jak
generalizowac na podstawie pojedynczych przypadków 😴

Gość mmjkkkmmmm
O matko, to straszne.... jak mozna tak traktować małe dzieci ?

Gość iijddckbf
To jest wszedzie.Moje dziecko bylo w 3 zlobkach..Mialo siniaki,plakalo a na widok jednej z pan to zanosil sie z placzu.Wiec zabralam go stamtad.Mieszkam w Brukseli.A tak mnie przekonywali,ze tutaj zlobki to nie to co w Polsca..Sra...nie w banie.To jest wszedzie.

Gość Jego Ekscelencja
Gieroja? Niby po co. Sami widzicie, że pełno tego jest, a większość przypadków pewnie nie wypływa na światło dzienne. Nie dawajcie się przekonywać jakimś obcym ludziom, że wiedzą co jest dobre dla Was, czy dla Waszych dzieci. Wy to wiecie najlepiej.

Gość tolla
kurde, przecież matki oddają takie maluchy w obce ręce w ABSOLUTNEJ chyba ostateczności. Ja pierdolę, zabiłabym te suki!

Gość to może dodajmy kilka
przykładów maltretowania dzieci przez rodziców - i konsekwentnie wyciągnijmy wniosek że wszystkim rodzicom należy się kuratela bo coraz więcej takich wypadków wypływa.

Gość niania24lataa
wypowiem się jako opiekunka nigdy nie pozwoliłabym na to by Natalce zrobić przykrość troszczę się o nią najbardziej jak potrafię, bardzo lubię z nią spędzać czas i staram się twórczo do tego podchodzić tak więc proszę-nie generalizujcie, bo nie wszystkie opiekunki są złe jasne- zdarzają się takie, ale tak samo zdarzają się takie matki, lekarze, nauczyciele itp a z powodu wyjątków określanie wszystkich z danej grupy społecznej negatywnie-jest niedorzeczne

Gość Liy
Niestety, ale w polskich żłobkach zdarzają się także przypadki złego traktowania dzieci, słyszałam od koleżanki, która kiedyś miała praktyki. Szok, z tego co mi opowiadała to karmienie wymiocinami też było na porządku dziennym. To przykre, ale takie są realia.

Gość studentka2008
moje 2 dzieci bylo wychowywane w zlobku i bardzo sobie chwalimy. duzo sie nauczyly i do tej pory wspominaja ciocie. to byl mini zlobek przy akademiku dla dzieci studentow i pracownikow uczelni. juz go nie ma.