Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kot filemon23

Allegro - przesyłka

Polecane posty

Gość kot filemon23

czy zareagować na to, ze dziewczyna napisala w aukcji: paczka priorytetowa i pobrala ode mnie 11 zł, a wyslala przedmiot listem zwyklym poleconym za 4.5. szczerze, to czuje sie jak frajerka, tym bardziej, ze sam przedmiot tez nie jest tak zachwycajacy jak na fotce, ale to dajmy na to odpuszcze.

Gość llpp
Ja bym do niej napisala i poprosila o zwrot czesci pieniedzy. 4.50+1.50 za koperte, to 6zl, a nie 11zl...

Gość kot filemon23
taki mam zamiar, dlatego zapytalam, czy slusznie rozumuję.

Gość a ja bym poczekala i napisala
a ja bym poczekala i napisala, ze przesylka nie dotarla i prosisz o dowod nadania, ktoretgo nie ma bo nie wyslala paczka - na tej podstawie bedzie musiala ci zwrocic wsztystko a tak w ogtole to mialam niedawno identyczna sytuacje, czty nick sprzedajacej nie zacztyna sie na literty "an"?

Gość a ja bym poczekala i napisala
sorry, nie zauwazylam ze poleconym, myslalam, ze zwyklym no to ma dowod nadania ale ja bym napisala zeby zwrocila mimo wszystko bo allegro zabrania zarabiac na przesylkach i koszt moze byc zaokraglony (np 5 zl gdy kosztuje 4,50) ale nie mozna doliczac dodatkowych oplat

Gość llpp
Ja jak cos sprzedaje i okazuje sie, ze paczka jest pare zl tansza niz podalam w aukcji, to prosze pania na poczcie, aby dokleila dodatkowe znaczki.

Gość czarpoma
daj spokój z takim rozdrabnianiem..takie sprawy załatwia sie przed zakupem rozmawiajac ze sprzedawca.napisz poprostu stosowny komentarz i tyle

Gość kot filemon23
nie, to inny sprzedawca. podobnie sie zaczyna, nawet zerknelam jeszcze raz, ale to nie ona. nie, oszukiwac nie bede, przedmiot dotarł, nota bene po tygodniu. najchetniej bym go odeslala, ale niech juz bedzie, moje ryzyko, moja strata, ale za transport to juz czuję sie oszukana. napisala, ze nie wystawie pozytywa, skoro zamiast priorytetowej paczki przyszedl zwykly polecony, zobacze jak zareaguje.

Gość kot filemon23
no niby wlasnie ustalilam przed zakupem, bo wplacilam 11 zapriorytetową paczke, ktora powinna byla dojsc mx w 2 dni, a przyszedl polecony po 7 dniach od wyslania, bo od mojej wplaty pieniedzy to nawet 10 dni.

Gość przed jakim zakupem
jak miala to zalatwic przed zakupem skoro przed zakupem byla jasnosc ze placi 11 zl i otrzymuje paczke priorytetowa, to co, ma kazdego pytac czy dostanie taka forma jaka jest okreslona na aukcji? zlituj sie, to po stronie sprzedawcy lezy koniecznosc dotrzymania warunkow opipsanych na aukcji, jesli kupujacy swoje spelnil, ziarnko do ziarnka, ja wysylam 100 przesylek dziennie, jakbym tak kazdemu doliczyla 6,50 to mialabym na czysto sama sobie policz ile - w skali miesiaca, oszustow trzeba tepic i jesli dla kogos 6,50 nic nie znaczy to niech oferuje przesylke za darmo, w koncu to zadna kasa... nie? Co za bezsensowne myslenie.

Gość kot filemon23
no wlasnie, niby 6,5 to nic, a jak piszesz ziarnko do ziarnka, i chyba nie tylko ja sie oburzam, bo spojrzalam na komentarze tej pani, niby pozytywne, ale bardzo suche, ludzie czują sie pewnie głupio oszukani.

Gość assss-szukam na teraz
Po pierwsze napisz do sprzedawcy,aby zwrócił Ci pieniądze które od Ciebie wyłudził.Po drugie postrasz skargą na allegro i czekaj. Jeżeli sprzedawca będzie miał to w tyłku,napisz do administratora i wystaw negatyw.Proste jak drut

Gość loniuaf
wystaw komentarz neutralny, że allegrowicz zarabia na przesyłce pocztowej

Gość kot filemon23
dziękuję, tak na pewno zrobie, czekam na reakcje sprzedawcy, maila juz wyslalam.

Gość bzduuuura
Ja jak cos sprzedaje i okazuje sie, ze paczka jest pare zl tansza niz podalam w aukcji, to prosze pania na poczcie, aby dokleila dodatkowe znaczki. i po co? to dopiero bezsens :O

Gość ale pierdzielisz
na paczce się znaczków nie przykleja, tylko opłaca sie gotówką :D

Gość allegrowaaa
seryjnie w regulaminie allegro jest zakaz zarabiania na paczkach? bo ja dzisiaj kupilam przedmiot i zaplacilam 9zl za list polecony ekonomiczny co w rezultacie bedzie kosztowalo okolo5zł

ja mialam podobna sytuacje tyle ze na ebayu i jak zwrocilam uwage ze duzo za duzo zaplacilam za przesylke a w rzeczywistosci kosztowała mniej to gosc odpisal ze sobie policzyl za paliwo na poczte i poswiecony czas :P

Gość ale paczka to nie tylko
Paczka to nie tylko znaczek, koperta, ale także właśnie praca osób pakujących, droga na pocztę itp. Koszty przesyłki są podane w aukcji, i kupując zgadzamy się na nie. Nie ma to nic wspólnego z kosztem samej przesyłki. Ponadto, jadąc do sklepu normalnego, też się płaci za bilet, czy paliwo do samochodu. W tym wypadku nie w porządku jest tylko to, ze została przesyłka wysłana jako ekonomiczna, a nie PRIORYTET.

Gość głupie ludziska
Chcą kupować za darmo, a zarabiać miliony. Przyjdź do mnie pracowac i pakuj za darmo przesyłki jak taka mądra jesteś i za darmo noś je na pocztę!!!

Gość ta i jeszcze najlepiej
aby wysłłał zadarmo, albo dopłacił - i tak pewno kupiła dużo taniej niż w sklepie i jeszcze ma pretensje...głupie te baby są aż strach

"ale paczka to nie tylko Paczka to nie tylko znaczek, koperta, ale także właśnie praca osób pakujących, droga na pocztę itp."Tak się składa, że tego typu rozliczenia moga prowadzić TYLKO FIRMY a nie osoby prywatne :-) Osoba prywatna nie ma prawa doliczać kosztów za czas spędzony na pakowaniu.A pani popełniła podstawowy błąd - napisała PACZKA PRIORYTETOWA a wysłała LISTEM i do tego EKONOMICZNYM. To niezgodność z warunkami aukcji, allegro na 100% zareaguje bo to nic innego jak omijanie opłat za sprzedaż (oszukuje kupującego o 6,50 i allegro, bo płaci mniejsza prowizję).

Gość allegro to chłam
Nie jest napisane czy kupiła od firmy, czy od osoby prywatnej. Błąd jest w ekonomiczna/priorytetowa, a nie w list/paczka

Owszem, pani napisała paczka priorytetowa a wysłała listem ekonomicznym, jak napisała autorka postu, poczytaj dokładnie.Jeśli płacę za paczkę, to wymagam paczki (paczka jest droższa).Nikt nie pisał, że jest to osoba prywatna ale też nikt nie pisał, że jest to firma. Pisząc, że pakowanie i czas spędzony na poczcie wchodzi w cenę powinno się zaznaczyć, że dotyczy wyłącznie firm, bo inaczej treść wprowadza w błąd. To istotna informacja, dlatego o niej napisałam.

Gość 3 po 3
a ja podaję że wysyłam listem ekonomicznym i dodaję priorytet ale wysyłam albo paczką lub przesyłką listową z zadeklarowaną wartością i tę drugą wolę bo jest ubezpieczona. A dlaczego nie wysyłam listem, bo panie na poczcie postanowiły nie przyjmować różnych rzeczy jako list polecony. Paranoja i tyle, a że naklejki są obydwie duże to chyba tylko temu nikt się nie czepia

Gość kot filemon23
to osoba prywatna. zgadza sie, przeczytalam w necie, prywatne osoby nie mają prawa doliczac zadnych dodatkowych kosztów za przesyłkę, wyłącznie znaczki, nwet opakowania nie mozna doliczyc, takie prawo, o opakowanie chandryczyc sie nie mialabym zamiaru, natomiast przy aukcji bylo napisane wyraźnie: paczka pocztowa priorytetowa - 11 zł otrzymałam ekonomiczny list polecony - 4.50 sorry, to cwaniactwo, odpowiedzi na razie nie dostałam, pewnie nie szybko przyjdzie.

Gość paczka a listt
paczke listonosz donosi pod drzwi, listu nie musi!!!!!!!!

Gość koce filemonie
moze wysyła duzo i nastąpiła pomyłka, najpierw spróbuj wyjasnic, moze odda róznice, bo list to co innego niz paczka skoro płaciłas za paczke to wymagaj paczki do tego priorytet!!!

Gość 3 po 3
kot filemon faktycznie to już chamstwo, bo koszt wysyłki wbrew pozorom łatwo obliczyć sprawdzając na stronie poczty, nawet jak ktoś doda złotówkę za kopertę bąbelkową to

Gość i żaden klient nie daje
negatywa??? Przecież płacisz więcej niż było w aukcji, co jest niezgodne....;) Jakoś żadnej lasce z kafeterii nie przyjdzie do glowy by zwrócic pieniądze, jak zapłacisz więcej za przesyłkę, a o pare groszy będą wywoływac aferę na pół Polski!!!!!