Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

psychofinka

skołowana przez tarczycę

Polecane posty

Witam. Od kilku dobrych miesięcy jestem coraz słabsza i coraz bardziej zmęczona. Morfologia w normie. Lekko podwyższona glukoza. Z podejrzeniem endometriozy (różne przykre objawy ginekologiczne) udałam się do ginekologa-endokrynologa. Stwierdził, że to może być wina tarczycy. Od sierpnia poziom TSH wzrósł mi o 1,7 - teraz mam 2,53. USG tarczycy wykazało, że jest ona pomniejszona - wynosi 82% prawidłowej objętości. Cieśń 6 mm. W środkowej części prawego płata torbiel 8 x 5 x 8 mm, do światła której wpukla się mały hiperechogenny guzek. Przeciwciała TPO 20,59, TG 20,59, co wydaje mi się w porządku. Lekarz od razu wysłał mnie na biopsję - idę jutro. Żadnych leków nie chciał zapisać na razie. Jestem stale senna, depresja mnie męczy, brak mi energii, libido zerowe, mam 34 lata, najchętniej bym spała :( Jeśli przeciwciała są ok (?), to czy może być to niedoczynność? Czy biopsja jest konieczna? Może powinnam jeszcze zbadać T3, T4, żelazo? Mam już dość, może ktoś mi coś poradzi? Bardzo proszę...

Gość od jakis 2 lat choruje na
niedoczynnosci tarczycy i mialam dokladnie te same objawy sennosc , zmeczenie. dotego mam za duzo przeciwcial.Ale dostalam tabletki na to nic wjecej , mozliwe lekarz chce sie upewnic .niepowinnas sie tak przejmowac

Nie przejmuję się, właściwie to się pogodziłam już z myślą o niedoczynności czy innym Hashimoto, a tu przeciwciała prawidłowe, więc co, dalej badania? wszystko kosztuje :( Zasadniczo to czy przy niedoczynności przeciwciała mogą być ok?

lekarz przepisze ci tabletki niebierz sama zadnych lekow. w moim przypadku brakowalo mi tez witaminy B12 ( to tez powoduje zmeczenie) lekarz zalecil mi abym jadla duzo orzechow

hmmmm tak szczerze mowiac to niewiem nigdy mnie to nie intersowalo. Mysle ze on niebez powodu zalecil ci badania, wiem ze to kosztuje ale lepiej zrob dla swietego spokoju.

Dzięki za odpowiedź, pójdę jutro, choć kłucie mi się nie uśmiecha. Chciałabym po prostu dostać jakiś lek, po którym coś by mi się zaczęło CHCIEĆ... A od czasu badania usg już mnie zaczął z nerwów boleć ten prawy płat... :)

ja bylam przez 2 miwsiace co drugi tydzien kluta, bo niewiedzieli co mi jest szukali przyczyn mojego zmeczenia

Gość narka53
A ja polecam tężnie solankową. Tylko nie grotę solną bo wąchanie soli nikomu nie pomogło.