Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menciii

pryszcze na dekolcie

Polecane posty

Gość menciii

Drogie kobietki ! Z pewnością było już kilka postów o podobnym temacie, ale przedstawię swój problem i liczę na rozsądne porady. Otóż...Mam 21 lat a od ponad pół roku zmagam się z pryszczami na dekolcie. Na początku pojawia się czerwona plamka a na niej robi się miniaturowy pryszczyk z żółtą ropno-wodnistą substancją. Nigdy nie miałam problemu z dekoltem, z twarzą owszem. Pod opieką dermatologa jestem od kliku lat. Twarz jest w porządku a dekolt niekiedy wygląda jak w wysypce. Stosowałam chyba już każdy lek, maść jaką tylko dermatologia wymyśliła i nic nie pomaga, a jesli juz to na krótko. Myślałam, ze to moze skutek tab. antykoncepcyjnych, dlatego je odstawiłam i jest tak samo. A może to probloemy z żołądkiem. Zapisałam się na gastroskopie ale rezultaty dopiero za kilka miesięcy. Poradźcie kochane...

moja kolezanka miala taki sam problem, w koncu trafila na madrego dermatologa, ktory wyslal ja do laryngologa. Okazalo sie, ze ma ropne migdalki, po ich usunieciu w niedlugim czasie problem zniknal :)

Gość menciiii
fakt...często mam powiększone migdałki, ale ropy czy jakiejkolwiek podejrzanej substancji na ich powierzchni nie zauważyłam... Ciężka sprawa..