Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona-bardzo_

pobieraczek wezwanie do zapłaty proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Piotr21
Nie korzystałem również z darmowego okresu pobieranie...Od tamtego czasu nie robiłem formata dysku i nic nie usuwałem związanego z filmami itp..A ściągnąłem jeden film"Harry Potter and the Half Blood Prince" i mam podpisany automatycznie czym ściągałem....Mam również program GoD ale żadnego problemu z nim związanego ...Stronka z której ściągałem to isoHunt.pl

Gość gzres
Powiem szczerze, iż ja również siana to nabrałem. Rozmawiałem z gościem który orientuje sie w temacie i poradził mi iśc do rzecznika praw konsumantka gdyż według prawa polskiego musisz otrzymać umowę na papierze w dwu egzemplarzach po jednym dla każdej ze stron zawierajacych umowę. Dopuki niczego nie podpiszesz to jest to nie ważne wiec nie dajcie sie zastraszać draniom. Sam się zdenerwowałem ową sytuacją, ale teraz jestem juz spokojny. BEZ PODPISANEJ UMOWY NIC NAM NIE UDOWODNĄ , WIĘC SPOKOJNIE. Mam nadzieję, iż ostudziłem co niekturym nerwy

Gość Piotr21
Co to znaczy że dziewczynę ciągnie do chłopaka??W jaki sensowny byście to wytłumaczyli??

Gość Sylwester 2010
nic nie płac to tylko oszust!!! to są uszusci ku-ta-sy chcą na tym zarobic. jak nie uwierzyc to szukaj w google w reporterze albo uwaga

Gość proszepomóżciemi
Proszę napiszcie Ci z was którzy mieli problem z pobieraczkiem w 2009 roku jak sobie z tym poradziliscie? CO TRZEBA ZROBIĆ ŻEBY DALI MI SPOKOJ? nic nie pobierałam, wogole zalogowałam sie z gupoty bo słyszałam ze to oszusci juz wczesniej!! PROSZĘ O POMOC i dlaczego uokik nałozył kare a nie zakazał im stosowania takich praktyk? dlaczego wciąż są naciągani ludzie?? polskie prawo... boszz

Gość proszepomóżciemi
Proszę napiszcie Ci z was którzy mieli problem z pobieraczkiem w 2009 roku jak sobie z tym poradziliscie? CO TRZEBA ZROBIĆ ŻEBY DALI MI SPOKOJ? nic nie pobierałam, wogole zalogowałam sie z gupoty bo słyszałam ze to oszusci juz wczesniej!! PROSZĘ O POMOC i dlaczego uokik nałozył kare a nie zakazał im stosowania takich praktyk? dlaczego wciąż są naciągani ludzie?? polskie prawo... boszz

Gość proszepomóżciemi
uroczyprzyoadek? z tego co czytam i ogladam reportaż na temat pobieraczka trzeba im wysłąc do 3 miesięcy odstapienie od umowy? wysłałes czy totalnie olaes sprawe? napisz kiedy przestali ci wysyałc maile z gorzbami komornika itd. proszę...

Mój chłopak dostał coś takiego jak Ty. Identycznego. I powiem Ci tylko, że oni wyłudzają pieniądze! Nie wierz im, a przede wszystkim: NICZEGO IM NIE PŁAĆ! Poczytaj sobie o tym na forum prawnym, wystarczy, że wpiszesz w google: "Pobieraczek, forum prawne" i wszystko powinno Ci ładnie wyskoczyć. Myślę, że będą Cię męczyć tymi listami jeszcze przez kilka dni, ale odpuść, nie zwracaj na to uwagi, w końcu się odwalą :) I najlepiej będzie, jeśli będziesz unikać tej strony, naprawdę nie warto się z nimi użerać. Bo niby też na jakiej podstawie masz im coś płacić, skoro nie podałaś im swoich prawdziwych danych ani oni nie podpisali z Tobą ŻADNEJ umowy? To ludzie, którzy po prostu żerują na ludzkiej naiwności.

Gość proszepomóżciemi
up prosze piszcie ;)

Gość proszepomóżciemi
roztrzepana Hamtaro Czyli nie wysyłąc im odstapienia od umowy? Podobno mam na to 3 miesiące.. Wystarczy ze oleje temat? juz sama nie wiem co mam zrobić.. nie podałam pełnego imienia i nazwiska, a jesli chodzi o odres to niepamiętam... Wiadomo nie mam zamiaru płącić, ale wlasnie chcialam sie dowiedziec czy wy wysyłaliscie odstapienie od umowy czy poprostu zingnorowaliscie i zyjecie nadal na wolności ;) bez komornika ;)

Gość SweetHoney83
Ja też ostatnio dostalam od nich maile rzeby zapłacić a jak nie zapłace to straszą sądem itp. Nie zaplacilam i nic sie nie dzieje .Nie napisali znowu.Jest sporo postów w internecie na ten temat Ale nikt nie mapisał że spełnili te swoje "groźby" więc nie ma sie co martwić Olać to

mój chłopak tez to dostał bo głupi nie słyszał nic o tym ( nie wiem na jakim świecie on żyje ) jak zaczął sie przejmowac to tylko z niego łacha darłam :D nie zrywajcie zadnych umów nie piszcie do nich nic , wyslą kilka maili i dadza wam spokój

Gość NO BEZ JAJ regulamin regulamin
ale nie podpisywaliście zadnej umowy i mogą was cmoknąć ! nAWET JAK KTOŚ MĄDRY NAPISAŁ ,ŻE TRZEBA CZYTAC REGULAMIN .. otóż nie !!!Nie ma umowy na piśmie więc nie jest to wiążące ....AMEN!!! A to ,że z twojej poczty i twoje dane to nic nie znaczy ! Ja wyśle dane z kowalskiego komputera i co mają go ukarać za to ?! To chore jakieś powinni ich zamknąć razem z tym gównianym pobieraczkiem -sra czkiem :O

Gość proszepomóżciemi
piczka ja słyszałam a i tak sie przypadkowo zalogowałam.. nawet nic nie zdążyłam sciągnąc bo to nie działa.. poprostu masakra! w takim razi e olewam temat :D

Gość NO BEZ JAJ regulamin regulamin
a po drugie niech ci debile wystawią jakąś fakture ,że cos od nich wzięłaś ..:P aha ?

Gość proszepomóżciemi
Dokładnie.. chcą niech mnie pozwą będę się awanturować z nimi w sądzie :) Powinni zakazać istnienia tej strony przeciez to wyłudzanie i zarabianie na głupocie i strachu ludzi! Nie rozumiem jak ta strona może nadal funkcjonować bezkarnie?? Przecież niektórzy bedą im płacić ze strachu. i niewiedzy że to oszustwo!

Gość proszepomóżciemi
albo paragon ;) ;) :D

Po prostu zupełnie ich ignoruj, niech sobie piszą. W ogóle jaka umowa? Jak mogą Ci pisać o odstąpieniu od umowy, skoro nic im nie podpisywałaś, tym bardziej nie podałaś swoim prawdziwych danych. Naprawdę, nie ma sensu się tym przejmować :)

Gość proszepomóżciemi
oni się podpierają jakąś ustawą i artykułem.. że akceptując regulamin jednocześnie tak jakbym podpisała z nimi umowę. mam 10 dni na ostąpienie od tej umowy. z racji tego ze nie wysłali mi umowy na piśmie, mam 3 miesiące na odstapienie od umowy. Oni twierdzą że akceptacja regulaminu to podpisanie umowy.. CZY TO JEST ZGODNE Z PRAWEM JAKIMKOLWIEK?

Gość kriss1974
jak wygrać z pobieraczkiem? wysłałem im maila o konsekwencjach prawnych z zaznaczeniem- to ważne- w razie dalszego nękania groźbami itp. zgłaszam sprawę na policję (Znam doskonale prawa konsumenta- Dalsze nękanie groźbami spowoduje- zgłoszenie sprawy na Policję i do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.). Jak wysłałem maila o rezygnacji tak nie było odzewu- po wysłaniu tego maila bardzo szybko odpowiedzieli że moja rezygnacja została przyjęta.oto treść 2 maili: 1(Szanowny Panie, Dziękujemy za przesłanie wiadomości dotyczącej rezygnacji z usługi. O zamknięciu konta w naszym serwisie poinformujemy Pana drogą mailową. Z wyrazami szacunku, Zespół Pobieraczek.pl) 2(Wiadomość ta została wysłana automatycznie, prosimy na nią nie odpowiadać. Rezygnacja z umowy została przyjęta. Pozdrawiamy, Zespół Pobieraczek.pl) NIE DAJCIE SIĘ ROBIĆ W KONIA I NIE DAJCIE SIĘ ZASTRASZYĆ OSZUSTOM

Gość gosiaczek331
Niestety ja tez dałam się nabrać;/ kriss1974 czy byłbyś tak uprzejmy i wkleił wiadomość z rezygnacją która im wysłałeś?

Gość Liza66@!
Hej pomóżcie,na początku marca założyłam na ppobieraczku konto,nic z niego nie ściągałam,nawet nie wiem czy jest aktywne.Teraz przychodzą mi na maila wiadomości o wezwaniu do zapłaty ,w mailu podałam fałszywe dane,nie zamierzam nic płacić i tu mam pytanie.Czy oni faktycznie mogą oddać sprawę do sądu albo do firmy windykacyjnej?Do zapłaty mam coś koło 94pln identycznie jak autor topiku prosze o odpowiedź

Gość Liza66@!
pomóżcie co zrobić z tym pobieraczkiem olać czy co ?

Gość niby w czym
pomóc? możesz olać, ale na własne ryzyko

Gość zastrzeżone
mi po 2 latach przyszło na piśmie wezwanie do zapłaty, grożono mi również sądem i o wiele wiekszymi sumami pienięznymi , oraz ze nalicza mi odsetki za kazdy dzien zwloki.. jak mam sobie poradzic z pobieraczkiem? prosze pilnie o pomoc!

Gość grs
Mi też po 2 latach przyszło pisemne wezwanie do zapłaty. Co robić?!

Gość krylla
Przyszło do was na papierze??? do domów? ja też się dałam nabrać na to i dziś mija te 10 dni, kiedy to niby miałam zapłacić. co mam teraz zrobić? płacić czy nie. na ich stronie nie podałam prawdziwych danych! jezu...

Gość adsfdgfdgfhgfjhgjg
Pobieraczek - UOKiK nałożył karę Działalnością pobieraczka.pl zainteresował się Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, który nałożył karę finansową na właściciela, spółkę Eller Service. Strona nie została jednak zamknięta i nadal działa. Jeśli chce się skorzystać z tego serwisu trzeba wiedzieć, że każda osoba, która się rejestruje i akceptuje regulamin, zawiera przez internet umowę cywilnoprawną. Przez 10 dni może testować stronę za darmo. Jeśli nie chcemy płacić, musimy w ciągu tych 10 dni wysyłać do administratora oświadczenie o rezygnacji mówi Agata Lewkowska. Osoba, która zarejestrowała się na stronie i nie poinformowała spółki o rezygnacji, po upływie tego terminu dostaje wezwanie do zapłaty abonamentu za cały rok. Jak powiedziała nam Lewkowska, dotąd nie zdarzyło się jednak, aby jakiś internauta został przez właścicieli pobieraczka pozwany do sądu za brak opłat. Warto wiedzieć, że dzieci do 13. roku życia nie mają zdolności do czynności prawnych. Jeśli dziecko zarejestruje się w serwisie, rodzice powinni powiadomić firmę, że umowa jest nieważna. Natomiast internauci pomiędzy 13. a 18. rokiem życia mają ograniczoną zdolność do zawierania czynności prawnych. Zawarta przez nich umowa z pobieraczkiem.pl jest ważna, jeśli akceptują ją rodzice bądź opiekunowie prawni. Jeśli jej nie akceptują powinni powiadomić o tym firmę.