Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszywacz do kartek

Dziewczyna uwaza ze za wesele powinien placic facet jesli ma klase

Polecane posty

Gość zszywacz do kartek

Usłyszałem, że jeśli facet ma klasę to nie powinien pozwolić by jego kobieta / żona nigdy za nic nie płaciła bo to on ma sprawić że im niczego nie będzie brakowało. A za wesele płaci oczywiście mężczyzna bo jeśli ma klasę to poczuwa sie do tego obowiązku :-o Jak to usłyszałem to ręce mi opadły...

ale to już było... zaraz napiszesz ze jej matka uważa tak samo, że jej rodzice są dosć zamożni i mają dwa mieszkania,a le nie chcą wam jednego oddac (wolą wynajmować obcym) bo to Ty masz kupić mieszkanie itd.

Gość Normalna kobieta ok 30
Nie dziwię Ci się, bo mnie też by opadły :O Niby z jakiej racji za wesele ma płacić facet??? Po ślubie to kwestia indywidualna kto ile kasy wnosi do związku, ale wesele? Bzdura :O

Gość phi a ja uwazam za normalne
facei wszystko by chceili zeby im robic ale koszty dzielic po polowie. Szkoda ze prania sprzatania i gotowania rowniez nie chca dzielic po polowie, ciazy tez jakos nie nosza w polowie, dzieckiem tez nie zawsze sie zajmuja. Gnidy. Gdybysmy nie zyli w tak zacofanym kraju to niestety ale ta wiekszosc tych super zarabiajacych mezczyzn zarabiala by tyle albo i mniej niz kobiety. Ale niestety nadal placi im sie wiecej za ta sama prace tylko i wylacznie dlatego ze maja w dokumentach facet napisane. Niestety ale macie lzej od matki natury ale tylko i wylacznie dlatego zeby sie nami opiekowac. Dziwi mnie tez podejscie niektorych idiotek ktore nadal nie rozumieja pewnych oczywistych kwesti tylko zgrywaja niezalezne pindy. I to wlasnie przez takie jak te wyzej pindolindy faceci tak sie rozpanoszyli.

a dlaczego dziewczyna ma ponosic całe koszty niby ? u nas na kaszubach utarła sie tradycja ze kobieta placi za sale, kucharki, jedzenie, a facet za orkiestre, samochod, wodke ... i wychodzi po rowno :) sprawiedliwie

"a dlaczego dziewczyna ma ponosic całe koszty niby?" a kto tak powiedział? dlaczego w ogóle ktokolwiek ma sponsorować całość imprezy? w końcu to dwie osoby biorą ślub, wiec mozna koszta podzielić adekwatnie do mozliwosci. a temat to provo.

jak wam tak źle być kobietą to zróbcie sobie operacje zmiany tzipki wielce obrażona że ciąża nie noszona po połowie pretensje napisz w mejlu na adres zazaleniaglupichtzip@matka_natura.org

Usłyszałem, że jeśli facet ma klasę to nie powinien pozwolić by jego kobieta " no a jak kobieta dojrzeje sie do faktu że związek składa sie z 2 osób to powinna sie poczuć do wyłożenia połowy sumy ...

>> bo jeśli ma klasę to poczuwa sie do tego obowiązku A jeśli klasy nie ma? :)

A jeśli klasy nie ma to kobieta go zostawia. Po co jej takie bezklasowe ścierwo. Szuka innego frajera. Frajera z klasą.

a może autorka szuka *życia na poziomie ;) * cytat z filmu "Galerianki "

Gość Normalna kobieta ok 30
"Dziwi mnie tez podejscie niektorych idiotek ktore nadal nie rozumieja pewnych oczywistych kwesti tylko zgrywaja niezalezne pindy. I to wlasnie przez takie jak te wyzej pindolindy faceci tak sie rozpanoszyli." Mogę być nazywana taką "idiotką', czemu nie? Wali mnie zdanie niezaradnych, delikatnych panienek, które cały swój byt opierają na barkach mężczyzny. Niestety moje drogie, małżeństwa się rozpadają i tu pojawia się problem podziału majątku... o ile w ogóle można mówić o tym w przypadku, gdy tylko jedna osoba miała wkład finansowy... A później jest płacz i zgrzytanie zbębów, bo biedactwo traci wszystko co dostarczał żywiciel rodziny. Opieka nad dzieckiem i obowiązki? A co za problem podzielić to po równo, skoro ja też pracuję zawodowo i zarabiam pieniądze? Chyba, że nie ma się wystarczająco silnej osobowości, sprytu i cierpliwości, żeby wprowadzić takie zasady we własnym domu :O

Jakie urazone towarzycho he he he. Pewne oczywiste fakty jednak raza co poniektore fajtlapy zyciowe w oczy. A szczegolnie te "normalne kobiety" ktorym sie wydaje ze bedzie zapieprzac cale zycie na dwa etaty w domu i pracy a przy podziale majatku bedzie dzielone pod wzgledem wkladu pracy i pieniedzy. Gdyby takk mialo byc to dostala bys calosc:D No ale kochana to juz twoja sprawa jesli chcesz byc cierpietnica zyciowa i oczekiwc wdziecznosci od faceta. Zapamietaj sobie ze spoleczenstwo zawsze bedzie oczekiwalo od kobiety dbania o dom a jednoczesnie bada zeskarpecialych facetow wkadu pienieznego. Widzialas faceta ktory przyrzadza obiadki, pierze sprzata i lata na zakupy, jednoczesnie odbierajac dziecko z przedszkola podczas gdy jego zona wraca sobie spokojnie do domu siada przed telewizorem i wlacza m jak milosc???? he he he napewno nie a odwrotne widuje ciagle na kazdym kroku. Wiec nie pitol ze u ciebie tak swietnie dzielicie sie obowiazkami. U mnie tez na poczatku sie dzielililismy a pozniej niestety wolal na piwo isc jak trzeba bylo cos zrobic.

Ale niestety nadal placi im sie wiecej za ta sama prace tylko i wylacznie dlatego ze maja w dokumentach facet napisane." opowiedz nam o tym jak cie facet ostatnio zostawił ... posłuchamy :D

U mnie tez na poczatku sie dzielililismy a pozniej niestety wolal na piwo isc jak trzeba bylo cos zrobic." czyli miałem rację :D Rzucił cie w pizdu :P

zarabialismy tyle samo wiec niestety powiedzialam dosyc bo ja sie nie dam wykorzystywac. Gdyby jeszcze przynosil wieksza wyplate od mojej to moze bym przymknela oko ale idiotka to ja nie jestem a ni zapasowa mamusia od nianczenia. Nie dosc ze utrzymywalam dom to jeszcze mialam zapieprzac w nim za dwoje a chrabia maz wracal zmeczony z pracy i od progu darl sie ze umiera z glodu i jeszcze awantura ze obiad nie gotowy. He he zenada. Tak wiec nie dajcie sie wykorzystywac sie przez tych nierobow ktorzy zeruja na naszym zacofanym kraju i dlatego ich pensje sa wyzsze od naszych. Gdybym byla taka modra 10 lat temu jak jestem teraz to wiedziala bym jak sie ustawic w zyciu. Ale mloda glupia zakochana no i niezalezna kobieta ktora bedzie placic za siebie he he he durna baba ze mnie byla:D teraz to ja bym zaplacila albo w domu bym sie poswiecala za nieroba. Coz zycie nas nauczy wszystkiego. A teraz mozecie glosic te swoje durne teorie o rownosci i tym podobnych pierdach:D

Gość powazna nie powazna
bzdury....u nas ja placilam polowe a mąż wziął na polowe kredyt..ktory splacilismy z kasy z wesela:> za to teraz zarabia tak dobrze ze po roku mamy 20 000 odłożone:)...nie robcie laski z siebie wielkich dam bo nie wiecie co bedzie za jakis czas

Zwiazek składa sie z 2 równorzednych osób jeśli kobieta chce tylko brac a w zamian tylko dawac d.... to jest utrzymanka a nie zoną

chrabia maz wracal zmeczony " po pierwsze to widac że nieuk z ciebie a po drugie , to jeszcze dopisz że zmienił sie po ślubie :P Bo pewnie przed slubem nie wiedziałas gdzie pracuje,jakie ma nawyki i ile zarabia ... :D

U mnie tez na poczatku sie dzielililismy a pozniej niestety wolal na piwo isc jak trzeba bylo cos zrobic." czyli miałem rację Rzucił cie w pi**u jesli pozbycie sie pasozyta nazywasz rzuceniem niech i tk bedzie- dziekuje kazdego dnia ze pasozyt w koncu sie wyniosl. Tak prawda kolego swoja wyplate wieksza niz kolezanki z pokoju obok zawdzieczsz tylko i wylacznie malej glizdzie dyndajacej miedzy nogami:D Nadal ciemnogrod u nas straszny wiec korzystajcie poki mozecie bo dobra passa jednak kiedys sie skonczy i trzeba bedzie zakasac rekawy i wziac sie za sprztanie pranie i zmywanie garow:D Gdy nastanie u nas w koncu rownouprawnienie to niestety ale juz nie bedziecie sie lenic przed telewizorami z pilotem w lapach:D

zgadzam sie z powazna niepoważna, laski chcecie wychodzic za maz to czas dorosnąć, troche odpowiedzialnosći... Nie badźcie takie damy, bo jak nie daj Boze cos sie stanie waszym męzom to i ulicę bedziecie musiały zamiatać żeby miec co do garnka włożyć..

Tak prawda kolego swoja wyplate wieksza niz kolezanki z pokoju obok zawdzieczsz tylko i wylacznie malej glizdzie dyndajacej miedzy nogami" ale cie to boli że nie jesteś facetem :P

tak racja hrabia. moj blad ale z ciebie tez nieuk jak tylko taki blad zdolales zobaczyc:D he he he nastepny farfocel co przesiadajue na babskim forum i stara sie wcisnac te swoje marne wypociny w rozmowe o ktorej nie ma pojecia:D Wez sie za robote leniu patentowanu bo juz niedlugo nie bedziesz sie obijaj tylko zasuwal zeby utrzymac swoj tylek i obiad ugotowac bo zoncia wraca z pracy:D

nastepny farfocel co przesiadajue na babskim forum i stara sie wcisnac te swoje marne wypociny w rozmowe o ktorej nie ma pojecia Wez sie za robote leniu patentowanu bo juz niedlugo nie bedziesz sie obijaj tylko zasuwal zeby utrzymac swoj tylek i obiad ugotowac bo zoncia wraca z pracy" Typowa wypowiedz spienionej , rozchwianej emocjonalnie dziewoi która odlicza godziny dzielące ją od comiesięcznego zalania :D

ale cie to boli że nie jesteś facetem wcale mnie nie boli bo wiecZnie musiala bym zebrac o seks albo korzystac z okazji ze jakas znudzona kobieta potrzebuje wlasnie wibratora, albo co gorsza zniazc sie tak nisko i placic jakims brudasom zeby chcialay mnie potaragac za ta glizde:D A tak pokazuje tylko palcem ktory i seksu fuuuuuul:D Sam wiesz jak nedznie wugladaja te typki w klubach co z nadzieja w oczach licza ze gdzies im sie uda zamoczyc:D A kobiety to nie dosc ze upojna noc przezyja to jeszcze wiele innych materialnych ciekawych rzezcy je czeka od adoratorow:D Oj mimo wszystko mamy malinowo... pod warunkiem ze nie damy sie wykorzystywac jakims fajtlapom zyciowym ktore zarabiaja jakies tam marne grosze i wiecznie lcza na drapane w postaci pensji ukochanej:D Bo facet z klasa ma swoja pensje z ktorej stac go na utrzymanie swojej kobiety:D

Gość bez nicka i podszywów
12:00 [zgłoś do usunięcia] phi a ja uwazam za normalne a ja uważam, że pisze rację w jakiejś części :) oczywiście nie wszyscy faceci tacy są jakie opisuje ale niestety większość tak

regres bidoku ty to pewnie ciage liczysz na drapane co? Chcialbys zeby zapitalala w domu i jeszcze wspomgala twoj nedzny budzet swoja pensja:D

phi a ja uwazam za normalne" jak sie już wyszczekasz , i uspokoisz to odpowiedz na pytanie bazowe :D Odpowiedz i uzasadnij