Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olka.P

Rok 2010 - damy radę D

Polecane posty

STARAJĄCE SIĘ O DZIECKO NICK.................WIEK......CYKL STARAŃ.........TERMIN @ sisetka...............29.................6............... ...............04.10 marzena87..........23................16.................. ..........ok. 11.11. PRZYSZŁE MAMUSIE nick....................tydz.ciąży....termin porodu.....płeć....imię Olka P......................40..........ok 07.11.2010.......panna Ktosia AsiaAaK....................36...........ok.2.12.2010 .......Lenka(?) Smile........................26...........ok.07.02.2011 .....chłopiec...... Banmon....................22...........ok.08.03.2011. ..dziewczynka(?) HopeU.....................23...........ok.07.03.2011. ......?.......... MAMUSIE nick...........imię dziecka.......data urodzenia......wzrost.....waga -=Goga=-..........Michał..........05.05.2010............ .49..........2250 Dagus83............Asia............12.05.2010............ .49..........2850 Marta82...........Emilian..........16.07.2010............ .55..........3100 agnes19...........Gabriel..........30.07.2010............ .49..........2520 marzenka_s......Kacper..........13.09.2010..............5 1..........3420 amerie............Sebastian........13.10.2010............ .54..........3780 No Ola meta juz tuz tuz, mysle ze w tym tygodniu Kluska postanowi wyjsc. zastanawiaqm sie jak to jest juz miec ta swiadomosc ze za kilka dni lub godzin bedzie dzidzia. Mialam dzis plany zrobic to i owo ale oczywiscie pospalam. Troche zimno w tym domu bo mamy ogrzewanie elektryczne, lipa wolalabym gazowe. Moja waga idzie sobie w gore a ja normalnie sie powiekszam z dnia na dzien. Oby tylko 3 trymestr nie powiekszyl mnie o 10 kg. A dzis zaczynamy 6 miesiac :)

Hope a z usg rezygnujesz czy jednak się wybierzesz? mi waga chyba też idzie w góre tylko nie wiem ile bo sie nie wazyłam, ale widze że brzuszek już coraz pokaźniejszy jest ;) a ma przeciez jeszcze 4 m-ce aby rosnąć !!!!! jak dla mnie bardzo duzo czasu i myślę, że mi eksploduje !!!!

ide na usg ale jeszcze troche poczekam niech dzidzia podrosnie. i w sumie nie po to zeby poznac plec ale zeby miec pamiatke bo chce 4d. moze przed 30tc.

prawda z 4d nie ma się co spieszyć bo jak jest brzdąć taki obrośniety tłuszczykiem to dopiero fajnei wygląda a tak to tak nie za ciekawie ;) słyszałam że koło 30t już można smiało 4d robić i widoki sa ładne :)

dziewczyny jakie macie kocyki i ile dla swoich dzieci? chodzi mi o to czy z mikrofibry, akrylu, polaru ..... bo ja bym kupiła jeden gruby (akryl) i ze dwa cieńsze - chyba polar ale nie jestem pewna..... powiedzcie jeszcze czy ten rogal do karmienia sie sprawdza? z przewijaka zrezygnowałam, kupuje tylko ze dwie maty do przewijania - takie rozkładane

Ola to pewnie organizm tak reaguje przed porodem..Trzymam mocno kciuki zeby bolało jak najmniej i mała była zdrowiutka🌻 Hope to Cie pociesze,że w 6 miesiącu sie najwiecej przybiera;) Przynajmniej u mnie tak bylo..chyba ze 4 kilo przytyłam w miesiąc. Banmon ja sie nie znam na rodzajach kocyków i nawet nie wiedziałam,że to może być problem z wyborem;) Coś znowu z cisnieniem jest nie tak dzisiaj:/ Wymysliłam dzisiaj gulasz z kaszą,juz głodna jestem a to sie przecież tak dlugo gotuje:/

Ja to sie o wadze nie wypowiadam...mama stwierdziła,ze 14kg przytyje na pewno...I pewnie tak bedzie.. Ale kupiłam sobie nową kurtkę wiec jest ok:D

a ja jeszcze w swoim płaszczu chodzę bo ten od mamy mi się nie widzi :P zastanawiam sie nad tymi kocykami bo kupic duzo to nie sztuka tylko ja bym chciała żeby było praktycznie w miarę ..... u nas dzis rybka na obiad :)

nie wiem też czy pościel kupowac czy nei.... musze wyszukac na allegro jakiegoś sprzedawcę ktory ma w miare duzo akcesoriów dla dzieci i jak przyjdzie czas to wszystko bym u niego kupiła, przynajmniej za przesyłke przyoszczędzę ;) chodzi mi o maty do przewijania, pieluszki, butelki, termometr, kocyki, jakiś aspirator do noska itp itd ;)

Smile a kupiłas w jakimś sklepie z ciuchami dla kobiet w ciąży ?

Nie mam ostatnio weny do pisania :o wpadłam tylko się przywitać żebyście o mnie nie zapomniały ;)

Goga no co Ty..my tu ciekawe co u Misia slychać;) E tam w ciążowym..w reserved kupiłam i jest ok,jeszcze duzo luzu,bo dłuższa jest.. Bylismy na zakupach z R. w weekend i taką wypatrzyliśmy..

ja najpierw muszę popatrzeć i porównac ceny, ale duże prawdopodobieństwo że na allegro coś zakupię, bo często taniej wychodzi, mam kilka sprawdzonych sprzedawców od dziewczyn z bociana więc się nie boję że to jakies buble będą. My w wekend bylismy w tesco i były w promocji kocyki z mikrofibry za 10zł i przewijak za 15zł więc ceny bardzo rozsądne

Banmon ja też kupię tylko nakladke na łóżeczko do przewijania i zwykły przewijak. Moja mama dziś mi mówiła o takiej poduszce dla dzieci co dawniej były co sie dzidzie zamykka w nią ale to jest z pierza więc odpada. Jeden gruby kocyk sie przyda napewno i ciensze też. Wiem tylko ze nie będę szaleć z zakupami bo szkoda kasy a dziecko szybko rośnie. Chciałam wam wstawić zdjęcie z wakacji ale mam wolny internet. Chyba założę konto na nk dla was tylko. Smile mi sie przytylo teraz pod koniec 5 mca dużo. I pewnie też z 15 kg urosne, dziś mam 62 kg.

Hope to zakładaj konto na nk :) zawsze to lepiej tam zdjęcia wrzucać :) ja jednak z grubeko kocaka rezygnuje, podobno nie jest praktyczny, wystarczy dzieciatko wozić w śpiworku, ewentualne nakryc cienkim kocykiem.... ale spiworek wystarczy lub kombinezon i kocyk. Hope to kupujesz taki przewijak zakładany nałózeczko ? ja własnie z niego rezygnuje chce tylko takie maty rozkładane. Smile jak się wypiekacz sprawuje do chleba ? kupujesz jeszcze normalny chleb czy tylko na tym wypiekaczu jedziesz ? można robic np taki chleb ze slonecznikiem ?

Dzięki za zyczenia - rzeczywiscie miałam swoje 28święto hehe Olka a Twoje obiawy to mi bardzie wyglądaja na ster przed porodem :-) Banmon ja rogala do karmienia nie miałam wiec sie nie wypowiem, przewijaka tez nie, bo uzywalam tylko wielorazowych podkladow ktore super sie sprawdzaja

Ola juz na dniach bedziesz Kluseczke tulila:) ja kocyki mam 3-jeden gruby (akryl) i dwa ciensze (polar). a co do rozkow to ja kupilam nawet 2;) dla mnie to duza wygoda nie tylko do karmienia ale tez do trzymania i noszenia dziecka w mierwszych tyg. wiem bo moje znajome mialy i ciocie tez i na poczatku jak balam sie brac takiego malucha to ten rozek duzo dawal bo tak stabilniej i bezpieczniej mi sie wydawalo;)

Hej dziewczyny! No i zadna nie zgadła, chociaż nie powiem na poczatku też myśleliśmy że mi się organizm oczyszcza przed porodem ;) ale po 3 godzinach dołączył do mnie Małż i juz było pewne że się czyms srtuliśmy. Cała noc wymioty i biegunka, masakra :O na szczęście mamy dwa kibelki, to miejsca starczyło. Dopiero jakiś czas temu przeszły mi nudności, ale jestem ogólie wykończona, Małż zresztą też, więc mam nadzieję że Kluska będzie łaskawa i nie postanowi dzisiaj pojawić się na świecie...

STARAJĄCE SIĘ O DZIECKO NICK.................WIEK......CYKL STARAŃ.........TERMIN @ sisetka...............29.................6............... ...............04.10 marzena87..........23................16.................. ..........ok. 11.11. PRZYSZŁE MAMUSIE nick....................tydz.ciąży....termin porodu.....płeć....imię Olka P......................40..........ok 07.11.2010.......panna Ktosia AsiaAaK....................37...........ok.2.12.2010 .......Lenka(?) Smile........................26...........ok.07.02.2011 .....chłopiec...... Banmon....................22...........ok.08.03.2011. ..dziewczynka(?) HopeU.....................23...........ok.07.03.2011. ......?.......... MAMUSIE nick...........imię dziecka.......data urodzenia......wzrost.....waga -=Goga=-..........Michał..........05.05.2010............ .49..........2250 Dagus83............Asia............12.05.2010............ .49..........2850 Marta82...........Emilian..........16.07.2010............ .55..........3100 agnes19...........Gabriel..........30.07.2010............ .49..........2520 marzenka_s......Kacper..........13.09.2010..............5 1..........3420 amerie............Sebastian........13.10.2010............ .54..........3780

aaaa,dziewczyny super mieszka nam sie w nowym domku;) i lozeczko juz przygotowane mamy dla Lenki i ogolnie wszystko porozkladane i tylko czeka na wlascicielke;) co do ubran ciazowych to ja kupilam spodnie ciazowe ale tylko 1 tak na wyjscie a tak po domu to w leginsach smigam;) plaszczyk kupilam ciazowy tzn taki luzniejszy, bo przyda sie i po porodzie na zime jeszcze zeby luzniej bylo... Marta spoznione-a;e wszystkiego naj;) Banmon i Hope dopiero co na poczatku ciazy bylyscie a tu juz za polowa jestescie;) Sisetka i Marzena caly czas rzymam za Was kciuki:)

Ola Małż się porostu z toba przygotowuje do porodu ;) też mi się wydaje, ze w tym tygodniu urodzisz ..... no zobaczymy Asiaaak jak ty maluszka na zime urodzisz to akrylowy kocyk jest dobry a jak dla mnie to już wcale taki niezbędny nie jest, chyba tylko na te polarowe postawię albo z mikrofibry. Rożki też planuję 2 kupić - tanie zresztą są, no i własnei tez jestem takiego zdania jak ty że na początku łatwiej takiego maluszka w nim nosic, bo byc może się pewniej poczuję Marta tych podkładów to ja nawet sporo będę miała bo mama jest pielęgniarka więc już mi zbiera ;) a te maty do przewijania to czesto jako gratisy są dawane więc może kupowac nawet nie trzeba będzie ;)

Asiaaak to daj jakieś zdjęcia na nk z pokoiku dla małej :)

Hej :) Marta - spóźnione życzenia: wszystkiego najlepszego :) Kurcze jak ten czas leci, Hope, Banmon - to juz 6 miesiąc, a pamiętam jak się "niedawno" cieszyłyście z dwóch kresek :P Asia - jeszcze troche i będzie sie Wam fajnie we troje mieszkało ;) dzięki za kciuki, chyba coś słabo trzymasz, bo u mnie jak zwykle, mówiąc kolokwialnie: dupa :P mocno proszę trzymać, aż palce zbieleją :P Ola - Twojemu mężowi też sie organizm przed porodem oczyszcza, a co, głupio mu było że tak sama sie meczysz, to dołączył :D

Ja oczywiście sobie przypominam o kwasie foliowym dopiero jak siedzę w domu :o i juz ze dwa miesiace nie brałam... Ech, a pogoda taka, że nie chce mi sie na chwilę nawet nosa wystawić na dwór, a co dopiero iść do apteki, oczywiście na mieście byłam, ale zapomniałam jak zwykle

marzena zastanowiłas sie nad tymi testami ? załozyłabyś sobie konto na nk :) u nas pogoda calkiem w miarę, przynajmniej nie pada ;) muszę się zabrać za sprzatanie i obiad bo w czarnej dupie z tym jestem

Założyłabym konto, ale nie mam żadnych zdjęć...Próbowałam ostatnio zrobić, ale naprawde na każdym wychodzę paskudnie :o ;) Te testy to bym wzięła od Ciebie, ale mi naprawde głupio, może Ci coś dla małej/ małego kupię w zamian albo co?

marzena weź mnie nie denerwuj kobito ;) ja te magiczne testy też od Oli dostałam :) a przy okazji wysłałabym te co mi zostały, bo mam ich sporo no i ciążowe bo na co mi to, tylko się w szufladzie wala

A ja spałam:/ No ta pogoda mnie wykończy... Banmon kupuje chleb ciemny od czasu do czasu a tak to staram sie piec.Znaczy R. przywozi,bo my lubimy ciemny. Ostatnio piekłam z mąki pełnoziarnistej wyszedł poprostu świetny:)Można dodawać co sie tam chce z ziaren różnych,ale jeszcze nie próbowałam. Asia ale Ci fajnie,że juz w swoim domku jestescie..Juz mogłabyś urodzić:)

Ooo, to może rzeczywiście są jakieś magiczne :P To musimy sie jakoś zgadać, może na mailu albo co... Tak myślę, że popróbuję z testami dwa cykle a jak nic nie wyjdzie, to wyślę mojego R. na badania pod groźbą braku obiadów i seksu do czasu badań!:P Mnie też spanie bierze, brzuch mnie już boli, muli mnie, jak ja tego nienawidzę :o Wydaje mi się, ze już jaka 8 godzina jest, a to dopiero piąta...Ale jakbym teraz poszła spać, to bym później nie usnęła