banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Smile no wiadomo ze ciężko jest mi iść do autobusu i spacerki urządać ale ni emam wyjścia, no poza tym mimo ze jest cięzko to wiem że musze ise ruszać. Hope u nas też mówią żeby przyjechac jak skurcze będa regularne, powtarzają zeby nie leciec od razu do szpitala bo nie ma sensu, lepiej ten pierwszy etap (o ile to mozliwe) w domu przesiedzieć. Wydaj mi sie ze jest w tym duzo racji bo w domu zawsze lepiej niż w szpitalu siedziec i czekać Smile a ty juz bedziesz obcykana z maleństwem a my dopiero będziemy się uczyc .... :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Hej! Smile jak przeczytałam twój wpis to śmiać mi się zachciało, od razu mi się Małż przypomniał :) Smile jaką ty miałas kondycję przed porodem? Ćwiczyłaś coś w trakcie ciąży? Mówią że poród to jak przebiegnięcie maratonu ;)Ja pod koniec brzuch miałam ogromniasty ale spacerki czy wchodzenie po schodach nie było większym problemem, do samego końca a kondycja przed ciążą raczej kiepska. Marzena współczuję, masakra :O Agnes kiedy testujesz? Hope ja w szkole rodzenia najbardziej czekałam na inf o goleniu krocza i nacinaniu ;) Banmon fajną macie tą SR, taka z prawdziwego zdarzenia :) Dziewczyny ćwiczycie w ogóle mięśnie Kegla? One właśnie zapobiegają nietrzymaniu moczu. Poza tym powinno sie je napinać zaraz po porodzie wtedy macica się szybciej obkurcza :) Siostra mi to poradziła i przypomniałam sobie już na sali poporodowej. Ale za to obkurczania macicy w ogóle nie czułam :) spodziewałam się nie wiadomo jakich bólów a tu nic, dopiero położna na któreś tam wizycie powiedziała mi że macica już wróciła do rozmiarów sprzed ciąży , a ja tego nie zauważyłam ;) Ja też chce już wiosny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Styczeń 17, 2011 A jutro idziemy na ogólne sprawdzenie zdrowia Lilki i pierwsze szczepienie :O Przy okazji muszę się zdecydować na jakąś antykoncepcję ;) Poza tym dzisiaj dostałyśmy z Pchłą zaproszenie na zajęcia z masowania niemowląt :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Ola ja cwiczę jak sobie przypomne ;) no tak z raz dziennie albo co drugi dzień ;) tez czytałam że to jest dobre ale ja te mięśnie tez i przed ciążą cwiczyłam ;) No i w SR tez mówili żeby cwiczyć, o tym porodzie to w ogóle dr mówił że polki maja bardzo słabą kondycję i to też wpływa na to że poród przebiega tak a nie inaczej nio i oczywiście gadaja żeby ćwiczyć, ruszac się itp Ola ja juz bym chciała miec takiego bobaska jak twoja Pchełka :) wiedziałabym juz co robić i jakos tak chyba otrzepałabym się z nową sytuacją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 o jaaa ale super, idziesz na te masaże ? kurcze swietna sprawa :) na szczepieniu malutka na pewno dzielna będzie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 ja o antykoncepcji też myśle od czasu do czasu i zastanawiam ise nad takimi krążkami hormonalnymi.... ale musze więcej poczytac na ten temat bo na cos postawic trzeba będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Ola kondycja przed ciąża juz byla kiepska,bo zadnych sportów ani nic..ale nie siedzialam w miejsu...czesto wychodzilismy na spacery..ja czesto na zakupy lubilam chodzic...A tak od tygodnia to juz nie daje rady..A brzuch wiadomo,że ciąży juz.. mierzyłam wczoraj było 100cm...wiec mały nie jest.. I chyba troszke widze ze sie obniżył juz..wreszcie. Wiem,ze porod to wysiłek ogromny..i bardzo sie boje..skoro teraz wszystko mnie meczy:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Smile to w sumie nie taki duży ten brzuszek ja pare tygodni temu miałam 98cm a teraz t nie wiem czy mi urósł ale podobno tak - M tak twierdzi że mne wysadziło lekko :D lepiej ci się teraz oddycha jak brzuszek już niżej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Styczeń 17, 2011 No na masaże się wybieramy :) chociaż dopiero na początku lutego. Smile ja też się bałam porodu za wzgl na ta nieciekawą kondycję, chociaż ja do końca chodziłam na spacery. No i w sumie dałam radę przeć przez 2 godziny, więc ty pewnie też dasz radę :) Banmon ja raczej myślę o zastrzykach, plastrach albo implanonie ( czy jakoś tak) Tabletki odpadają. Pogadam jutro z lekarką i zobaczymy co doradzi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 ja tabletek też nie chce, nad plastrami się zastanawiałam i zastanawiam nadal..... zastrzyków nie chce bo trochę boję się reakcji organizmu-wiesz jak mi wstrzykna odpowiednią dawkę hormonów a sie okaże ze jednak neiciekawie je znosze to będę musiąła się męczyć przez miesiąc czy na ile je tam wstrzykują.... i własnie tego się boję, że nie mozna przerwać tak nagle jak się chce. Moja kuzynka miął plastry i była w sumie zadowolona i trochę mnie to kusi.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 17, 2011 w oddychaniu to roznicy dla mnie nie ma...ale za to ten okropny ucisk przeszedl prawie calkowicie...nawet w nocy zauwazyłam,ze jakoś lekko wstaje,ale to dzisiaj dopiero..i R mowi ze jak siedze to brzuch mi lezy na udach:D i ze sie obnizył,że widac to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Jej z ta antykoncepcja to nie ciekawie...Bo ja tez nie wiem co wybrać..Chyba zrobie sobie badania hormonów i wtedy dobiore coś..Mysle ze wroce do tabletek..ale koniecznie musze dobrac odpowiednie,bo ostatnie mi nie sluzyły...jak tylko odstawiłam(po roku) schudłam 5kg bez niczego..wiec cos bylo nie tak. Z drugiej strony nie wiem czy to dobry pomysł:/ No ale bede mysleć po wszystkim juz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Smile to dobrze że już pod piersiami jest lżej. Ja nadal mam obolałe to miejsce ale już nie przeszkadza przy zasypianiu (własnie to sobie uswiadomiłam!) a może po prostu się przyzwyczaiłam. Ciekawe ile twój malutki bedzie ważył na tym ostatnim usg, juz pewnie całkiem fajny chłopiec z niego jest :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 a spojenie łonowe nadal ci dokucza jest jest juz lepiej ? bo u mnie to bywa z tym istna masakra, ostatnio w nocy myslałam ze się nie poruszę dosłownie, nawet nogi nei mogłam podnieść, przekręcenia to sobie odpuściłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 17, 2011 dzisiaj w nocy wstawałam dwa razy do lazienki i własnie co dziwne to spojenie nie az tak bolalo..bywalo duuuzo gorzej..Czytalam,że jak głowka sie juz wstawia to mniej boli...moze dlatego,że ten brzuch sie obnizył to bol jest mniejszy...Pojecia nie mam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Pokaże Wam siebie 15kg temu:D:D To jakaś masakra,ale waze juz 64kg! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2400eaa24ad7a755.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Dziewczyny mama przysłała mi dietę karmiącej matki, którą moja siora dostała od zaprzyjaźnionej położnej. Jak chcecie to mogę ją wkleić :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Ola to wklej ale mnie te diety to troche odstraszaja, mam alergie na samo słowo dieta ;) Smile to ty szczuplutka jesteś, pewna jestem że ładnie z brzuszkiem wygladasz i masz bardzo zgrabny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Styczeń 17, 2011 No to ja też ponarzekam, że boli mnie pod piersiami. I też mnie wysadzilo jakos. Ja coś czuję że będę mieć problem z porodem naturalnym, nie wiem czemu ale boję sie ze skończy się cesarka. A jak już mam problem z nietrzymaniem moczu i nawet ćwiczę miesnie kegla to co będzie później? Ola nie chce nic mówić ale implant antykoncepcyjny jest nie do końca trafny. Ostatnio była afera za w Uk ok 600 kobiet zaszło w ciążę stosując implant. Ja tam nic nie będę stosować, zresztą niech się o to M martwi, nigdy nie brałam tabsow więc teraz też nie chce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Kiedys mialam z wakacji cos wkleic i w koncu nie pokazalam. Jeszcze jedno gdzie brzuch był plaski:D Tak mnie naszlo na wspomnienia bo teraz to wygladam jak slonica:D http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/54c317c9e002c39a.html Ola wklej dietke:) Moze sie przyda.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Hope tylko u nas np jest tak,że ja nie cierpie gumek:/ I siłą wyzszą to ja bede sie musiała poswiecić:O I pewnie postawie na tabletki znow:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 my zawsze gumki stosowalismy ale przez ten okres staran tak się odzwyczaiłam ze już nie chce lateksu :) ;) Smile ja taki brzuszek to miałam jako nastolatka, bożżżż kiedy to było :) zobaczysz szybko wrócisz do formy i bedziesz znowu szczuplusia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 a muszę wam powiedzieć że doszedl mi 1kg do wagi :) czyli już nie stoje w miejscu. Może teraz znowu wystrzelę z waga.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Smile ja wyobrażałam sobie ciebie jako blondynke ciemną :) No ja dziś sie zwazylam i pięknie 70kg a co będzie za 7 tygodni? I dlatego sie boję że skończę na stole, bo jestem drobnej kości, wazylam 54 przed ciąża, a teraz jakiś klocek mi rośnie. Cholerka do kogo on sie podał pewnie do taty :) A co do golenia to ciekawa sprawa, ja robię to sama na czuja :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Banmon teraz waga juz tak szybko nie idzie do góry..A raczej nie powinna..tylko czasem jest tak,że sie pod koniec mocno puchnie..Mam nadzieje,ze mnie to ominie...Co i tak faktu nie zmieni,że i tak juz duzo przytyłam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 a z tym tyciem to pewnie indywidualnie, ja nei tyłam wtedy kiedy powinnam to moze teraz nadrobie.... nigdy nic nei wiadomo. Hope jesli chodzi o depilację to ja na czują tez to robię :) już się nawet wprawiłam lewą reka bo prawą nie sięgam przez brzuch :D cieżko mi się nogi goli bo musze je podnosic do góry a niewygodne to strasznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Hope ja jestem naturalna ciemną blondynka..Co widać teraz wyraznie przy moich mega odrostach:D Wygladam jak idz stad...no. Trza sie za siebie zabrać nie długo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Hope ja przez ciążą wazyłam tak miedzy 56-57 kg (po slubie przytyłam własnie :D ) a tak to zawsze wazyłam 52-53kg więc tak sobie myslę ze może to dlatego niby tak mało teraz przytyłam bo po prostu wczesniej 'nadrobiłam' chociaż BMI miałam w normie bo mam 166 wzrostu.... a teraz ważę 66kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Styczeń 17, 2011 A ja mam problem z goleniem,bo teraz to tylko moge kremow do depilacji uzywac takich co sie splukuje po 10min...Po maszynce Zawsze mam jakies podraznienia..A mojej golarki elektrycznej nie uzywam od 2 miesiecy co najmmniej,bo nic nie widze:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Styczeń 17, 2011 Nie no tak też wygladalam jak miałam 16 lat :) Teraz już 29 i to nie to samo. Ale zawezme sie i dojdę do 54 kg albo mniej :) nie wiem jak to zrobię. Mój m mnie goni do ćwiczeń, pokazał mi parę nawet dla kobiet w ciąży ale ja jestem len w tej kwestii. Muszę sie też wkleić w takim razie. A co do lateksu to ja też nie lubi. My raczej stosunek przerywany, coś za coś :-p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach