Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama ....

becikowe- nowe przepisy

Polecane posty

Gość przyszla mama ....

witam zastanawiam sie czy dostane becikowe jesli: - w 7 tygodniu ciazy bylam prywatnie u ginekologa ktory zrobil mi usg i potwierdzil ciaze - w 10 tyg bylam juz panstwowo u lekarza ktory powiedzial ze karte ciazy zalozymy dopiero przy nastepnej wizycie , kiedy beda wyniki badan - w 14 tyg zalozono mi karte ciazy .... Tak wiec martwie sie ze przez to moge nie dostac becikowego :(

Podstawowe pytanie - z jaką datą skończyłaś 10 tydzień ciaży? Jeśli przed 30 października, to niczym się nie musisz martwić. Przepis dotyczy kobiet, którym 10 tydzień ciąży przypada na 1 listopada lub później.

Podstawowe pytanie - z jaką datą skończyłaś 10 tydzień ciaży? Jeśli przed 30 października, to niczym się nie musisz martwić. Przepis dotyczy kobiet, którym 10 tydzień ciąży przypada na 1 listopada lub później.

Gość przemka
dostaniesz. musisz tylko isc do ktoregos z tych ginekologow, by wypisal kwitek o byciu pod opieka od 10 tyg . i to wszystko. oni maja info kiedy byłas w karcie pacjenta. oczywiscie po kwitek idziesz w koncowce ciazy.

Gość dompleuik
i słusznie się martwisz-kartę ciąży masz założoną w 14 tygodniu ciąży,więc becikowe cię ominie.Najlepiej zadzwoń do mopsu,powiedz to i zapytaj,zobaczysz co ci powiedzą

Gość dompleuik
kartę ciąży masz założoną w 14 tygodniu,becikowego nie dostaniesz.Ale zadzwoń do mopsu i zapytaj,zobaczysz co ci powiedzą

A co ma karta ciąży do becikowego? Liczy sie fakt pozostawania pod opieką lekarza, co potwierdzi zaswiadczenie. poza tym, kartę ciąży przy pierwszym porodzie "odebrano" mi w szpitalu i nawet jej nie mam wiec na jakiej podstawie niby mops mialby ządać jej przedstawienia?

dompleuik jeśli nie posiadasz informacji na jakiś temat to nie wypowiadaj się i nie wprowadzaj w błąd kogoś kto prosi o radę, przyszła mamo, aby uzyskać becikowe powinnaś sie zgłosić do swojego gina i poprosić go o pisemne zaświadczenie, że jesteś pod jego opieką od 10 t.c., bo rozumiem że od 10 t.c. chodzisz cały czas do tego samego gina, to kiedy została założona karta ciąży nie ma żadnego znaczenia, liczy sie data która lekarz wpisze w zaświadczeniu, z którym bedziesz mogła zgłosić się po becikowe

Gość saleminka8
ngLka BZDURA ! jeśli była w 10tc przed 1.11 to i tak musi mieć zaświadczenie-CHODZI O TO ŻE WNIOSKI SKŁADANE PO 1.11 muszą zawierać zaświadczenie od lekarza a przed tym 1.11 nie muszą A załozenie karty to tylko założenie karty,najważniejsze jest to że w karcie pacjenta jest data i wpis o tygodniu ciąży,bo na takim zaświadczeniu jest napisane 1 trymestr....2 i 3 i miejsce na wpisanie dat wizyt(do wypełnienia przez lekarza) ja byłam w 39tc 1.11 i musiałam mieć zaświadczenie od lekarza,a wniosek składałam po 7.11 bo tego dnia urodziłam

Gość a wiecie jak to jest
czy ten lekarz to musi być państwowy, czy może być prywatny?

Gość saleminka8
dompleuik a co ma karta ciąży do wpisu w karcie pacjenta ?? Moja koleżanka miała założoną kartę ciąży w 12tc a becikowe dostała,BO W KARCIE U LEKARZA BYŁY WPISY WIZYT OD 6TC I TO JEST NAJWAŻNIEJSZE,FAKT ŻE SIĘ BYŁO U LEKARZA I ON TO UDOKUMENTOWAŁ,A ZAŚWIADCZENIE EJST POTRZEBNE DO BECIKOWEGO A NIE KARTA CIĄŻY,KARTA CIĄŻY JEST INOFRMACJĄ DLA NAS I LEKARZA I EW. WIZYT W SZPITALU...to jest przebieg ciąży,a to MOPs ma gdzieś :P

Dziewczyny ale tu karta ciąży nie ma nic do tego. Zgłoś się do lekarza u którego byłaś na pierwszym badaniu - wypisze ci zaświadczenie i tyle ci wystarczy.

Gość ale co z tym lekarzem
musi być państwowy czy może być prywatny, pliiis, napiszcie.

Gość Ola _b
Witam! Nie ważne czy będzie to prywatny lekarz czy państwowy. Byle było zaświadczenie :) Pozdrawiam :)

Gość Solaris7o
Zapraszam na moją stronę gdzie jest link do pobrania druku i link do artykułu na temat becikowego http://dzidzius.pev.pl serdecznie zapraszam :)