Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sindi18l

DEKOLORYZACJA włosów, pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość Sindi18l

Od dwóch lat farbuję włosy na czarno. Teraz chcę przejść do ciepłego brązu, może z dodatkiem jasnych pasemek. W salonie fryzjerskim ten zabieg kosztuje ok. 200zł! Niestety, ale nie jestem w stanie wydać tyle na fryzjera. Czy znacie jakieś dobre preparaty na zdjęcie koloru? Mam cienkie, łamliwe włosy, chciałabym, żeby to było coś delikatnego.

Gość Sindi18l
?

Gość i do góry hoop
:)

Ja farbowałam włosy od 4-5 lat na czarno i rok temu zdecydowałam się na fryzjera, zapłaciłam chyba 250-350 zł.nie pamiętam już.Fryzjerka zarzekała się, że dlatego to takie drogie , że włosów nie zniszczy i jakieś delikatne ( o ile cos takiego może byc delikatne) , spedziłam u fryzjera 5 godzin ale miałam na głowie brąz,dość jasny nawet, najpierw zdjęła czarną farbe do włosów i bylam rudo-blond a pozniej narzuciła kolor. Oczywiście po wyjsciu z salonu moje włosy byly pełne odzywek i wydawały się być w swietnej kondycji...ale do czasu bo od roku walcze z przesuszonymi włosami , stopniowo podcinam. Włosy się niszczą ale ja nie żaluje bo w brązie wygladam lepiej.Fryzjerka powiedziała mi tez ze najgorsze sa farby palette i jesli takich uzywalam to ona sie zabiegu nie podejmie.

Ja farbowałam włosy od 4-5 lat na czarno i rok temu zdecydowałam się na fryzjera, zapłaciłam chyba 250-350 zł.nie pamiętam już.Fryzjerka zarzekała się, że dlatego to takie drogie , że włosów nie zniszczy i jakieś delikatne ( o ile cos takiego może byc delikatne) , spedziłam u fryzjera 5 godzin ale miałam na głowie brąz,dość jasny nawet, najpierw zdjęła czarną farbe do włosów i bylam rudo-blond a pozniej narzuciła kolor. Oczywiście po wyjsciu z salonu moje włosy byly pełne odzywek i wydawały się być w swietnej kondycji...ale do czasu bo od roku walcze z przesuszonymi włosami , stopniowo podcinam. Włosy się niszczą ale ja nie żaluje bo w brązie wygladam lepiej.Fryzjerka powiedziała mi tez ze najgorsze sa farby palette i jesli takich uzywalam to ona sie zabiegu nie podejmie.

Gość Sindi18l
Dziękuję kochana:) Kurcze, nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek! A nie chcę już tej czarnej czupryny. Myślałam, żeby kupić dekoloryzator i jakąś farbę brązową, ale boję się troszkę ryzykować.

Gość Sindi18l
anouk86-no właśnie tego chciałabym uniknąć:P ale jednak już wariuje z tym kolorem, potrzebuję zmiany!:) sama nie wiem... może uda mi się znaleźć tanią fryzjerkę...

Nie radze bo spalisz sobie włosy a efekt może nie wyjść fajny. Mi chłopak dołożyl 150 zł bo był ciekawy jak mi w jasnych włosach :) Zreszta mi się wydaje, że fryzjerka chyba zje... swoja sprawe i za długo trzymała dekoloryzator. A czarna czupryna bardzo postarza i twarz ma bardziej ostre rysy. I wiesz co..i mam ogromną radośc bo teraz farbuje na brązy...rózne odcienie już miałam, jest taka fajna seria szamponów koloryzujących garnier , takie do 24 myć, i w ten sposob mam radoche bo co miesiac mam inny odcień. Fajna odmiana po kilku latach na czarno :) pozdrawiam

Gość mam takiego pomysła.
Spróbuj jeszcze inaczej. Za każdym razem na odrosty kładź brąz. W miarę odrastania i podcinania kładź ten brąz coraz jaśniejszy.

Ja robiłam to w salonie "Gabriel".Pewnie u was też jest ta sieć salonów. Taki czarno-różowy napis chyba.

w sklepie kupisz taka specjalna farbe do dekoloryzacji włosów do stanu przed farbowaniem...a potem nałozysz sobie co tylko bedziesz chciała ja tak zmieniam kolor kilka razy do roku i włosy mam normalne

Sorry, że sie tak wymądrzam ale tego sposobu z brązem tez próbowalam w gruncie rzeczy zle to wyglada bo na czarnym bardzo widac odrosty. Nakładajac farbe brązową zafarbujesz odrosty a czaerni i tak niczym nie przełamiesz.Tego próbowałam wcześniej ..:)

Gość Sindi18l
abraja- a nie zniszczyłaś włosków?

nie nadal mam grube i mocne włosy nie zauwazyłam zadnych zmian a sciagam tak farby juz jakies 7 lat

Gość Sindi18l
PeaSorela - nie no ja właśnie nie chciałabym robić tego taką metodą. Odrosty doprowadzają mnie do szału, gdy mają cm, a co dopiero na pół głowy:P

Gość trele morele_
Poloz dekoloryzator . Jednorazowe nalozenie nie zniszcy Ci wlosow, ale osiagniesz pomaranczowy efekt.. Pozostanie Ci nalozenie jakiegos koloru na to ... cos w kolorze koniaku na przyklad.

Gość tionee
radzę podziewkowac kolezankom,które polecają kupno dekoloryzatora w sklepie. no chyba że chcesz zostać łysa:) Ja kilka lat temu też chciałam rozjasnić włosy z czarnych, kupilam dekoloryzator Loreal za ok. 60 zł, po 20 min, strasznie ciepło zrobiło mi się na głowie, kiedy spłukiwałam dekoloryzator, włosy razem z wodą spadaly do wanny. spalily sie, a miałam grube, silne wlosy. musialam je ściąć na 1 cm, takze taki zabieg lepiej zrobić u profesjonalisty, a jak cie nie stac to nie radze kombinować na właśną rękę.