Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana matka

Chce zmienic chrzestna dziecka czy ktos wie czy mozna to zrobic???

Polecane posty

Gość Załamana matka

Jak to zrobic

Gość kotek filotek
raczej juz nie mozna

Gość I am so sorry for you
a jakie masz uzasadnienie?

Gość Załamana matka
tak mi bruzdzi i mojemu dziecku ze brak mi sil nie chcemy miec z nia nic wspolnego

Gość Załamana matka
dokladnie ona daje zly przyklad nie tylko nam to gorsze niz nie wiem co moja dzidzia nie zasluguje na to prosze pomocy moze jakas stronka www

Gość Baby myslec przed a nie po

Gość Załamana matka
ciekawe czy sa na to jakies sposoby bo skoro uniewazniaja malzenskie przysiegi to moze to tez jest mozliwe

Gość Melpomena...
A moze by tak latwiej ksiedza zapytac?

Gość puszczalińska
A komu i na co potrzebna jest matka chrzestna? To jest tylko bajer z okazji chrztu. Moi rodzice chrzestni nie różnia sie niczym od pozostałych wujków i ciotek

Gość nie mozna uniewaznic
sakramentow (malzenstwa tez nie! mozna jedynie stwierdzic jego niewaznosc). I chrzestnych sie nie da zmienic; Ale moze zawsze poprosic kogos bliskiego,zeby czuwal z Toba nad rozwojem religijnym dziecka,a tamta osobe odsunac. I tyle, nie komplikowac.

nie mozna ponieważ "wykreślenie ani zmiana rodziców chrzestnych jestniemożliwa, gdyż taki był stan faktyczny w momencie chrztu i tego nie da się cofnąć.Godność i odpowiedzialniść rodzica chrzestnego pozostaje przypisana do tej osoby na zawsze, podobnie jak fizyczne ojcostwo czy macierzyństwo" słowa prawnika Kurii Kalijskiej - specjalista od dyscypliny sakramentów Przykro mi

Gość Załamana matka
to bardziej skomplikowane bo nie wiem czy udac sie z tym do ksiedza bo boje sie robic zamieszania jesli nie ma takiej mozliwosci nie chce wyjsc na msciwa ani jakas wredna tylko odizolowac moja dzidzie od osoby ktora zmienila sie w potwora, nie chce nikomu bruzdzic ani grac chce miec tylko spokuj a mi nie chodzi o cofniecie sakramentu bo chrzest jest z wody nie chrzestnych poprostu chce wiedziec ze ta osoba juz nie bedzie mieszac sie w nasze zycie zmienila sie nie do poznania

Gość Załamana matka
dzieki Patka mimo ze mnie zalamalas a moze jednak zaszly jakies zmiany;-)

Gość baranica_2009
A było nie chrzcić dziecka. Dziś nie byłoby kłopotu :P

Gość Załamana matka
to wcale nie jest smieszne pokojnej nocy papa

Gość problem!!!!!
Witam ja mam taki sam problem też chciałabym zmienić chrzestnych swojej córeczce ona ma dopiero 8 miesięcy .Popełniliśmy starszny bład wybierając chrzestnych wybieraliśmy ich w ostatniej chwili bo mieliśmy bo troche nam się sprawy skaplikowały.Skoro można zmienić imię dziecku toczemu nie chrzestnych.Może jest jakiś sposób!!!!!!!!

Gość dirtyrose
No niestety Nie można zmienić chrzestnych W żaden sposób Wiem bo pamiętam co nam mówił ksiądz przed chrztem Pytał czy jestesmy zdecydowani co do wyboru bo nie ma odwrotu A tak wogóle co się przejmujesz?Przeciez nie musisz obcowac z kolezanka jesli nie chcesz co nie?

Gość skąd ja to znam...
potraktuj ją jakby umarła:D

Gość chrzestna
Witam, macie inny problem jak ja ponieważ to ja jestem matką Chrzestną, a moja była już niestety przyjaciółka odsówa mnie całkowicie od mojej chrześnicy. Stało sie tak, ze to ona bruździła w moim życiu, niesamowicie, aż szkoda o tym wspominać, ale fakt jest jeden jest mi strasznie ciężko bo nie wiem co robić. Ja naprawdę Kocham ją jak swoją córeczkę i przez to jest mi bardziej źle. Może macie jakieś rady ?

Gość Pinda-Lafirynda
Może to jest tak, jak z testamentem?? Liczy się ostatni papier...:D Wybierzcie dziecku nowych chrzestnych i ochrzcijcie jeszcze raz... Księdzu posolicie, to nie będzie robił problemów. Skoro można odnowić sakrament małżeństwa, to czemu by nie chrztu?

Gość malinowka
nie rozumiem po co się szarpać i zmieniac chrzestna???? jak jest nie fajna i nie chcecie z nia utrzymywac kontaktow to ok, nawet lepiej ze taka osoba nie bedzie miala kontaktu z dzieckiem ale po co zmieniac? po to zeby jej pokazac ze Ty rzadzisz?po to zeby zmienic na chrzestną z ktora sie "obchodzicie" i bedzie dawała dziecku prezenty?? nie czaje na serio, jak jest nie w porzadku to niech spływa i tyle!

Gość jastina
Witam. Ja też myślę o zmianie chrzestnej tyle tylko że moja córka ma już 4lata. Mieliśmy głupią sytuację i nie mieliśmy kogo kogo wziąć za chrzestną. Chrzestna która już była wybrana i się zgodziła wypadła jej dość nie przyjemna sprawa a że mieszka za granicą nie mogła przyjechać. Nie pamiętam teraz dokładnie ale może z dwa tygodnie przed chrzcinami wybraliśmy chrzestną. Nie mieliśmy naprawdę kogo wziąć. Kiedyś to jeszcze były z niej ludzie ale teraz to jest koszmar. Mnie nie chodzi o prezenty bo ja na takie rzeczy nie patrzę. Patrzę na to jakim się jest i wierzcie mi że gdybym mogła cofnąć czas to bym w ogóle wtedy nie chrzciła dziecka poczekała bym rok i by dziecko miało normalną chrzestną a nie .... szkoda słów. Ale to jest też moje rozczarowanie bo i z nią i z jej rodziną byliśmy w super kontaktach a potem wyszło szydło z worka jak jej matka zaczęła bruździć najpierw pomogła a potem ..... masakra. Nie wiem jakie moje dziecko w przyszłości będzie ale mam nadzieję że nie taka jak ona i jeżeli nie będzie taka jak ona to będzie niestety się wstydziła takiej chrzestnej chyba że się chrzestna zmieni (w co wątpię)trzeba beczkę soli zjeść za nim się kogoś pozna a i tak koniec końcem człowiek może się rozczarować moja babcia tak mówiła i to prawda.

Gość Noxelia
nie da sie zmienić chrzestnego, to tak jakbyś chciała zmienić świadka ze ślubu który się juz odbył!

Gość jastina
Wiecie co tak sobie myślę że powinno być coś takiego że chociaż raz można zmienić matkę lub ojca chrzestnego bo to jednak wybiera się kogoś i okazuję się że czasem naprawde jest nie przyjemnie. Są rózne sytuacje i myślę ze powinno być to możliwe i po prostu nie powinno wtedy wyglądać to tak że cofa się dziecku chrzest to powinno wyglądać w sumie jak w sądzie że odbiera się matce chrzestnej czy ojcu chrzestnemu po prostu bycie chrzestnym anulowanie poprostu w papierach a reszta się sama anuluje tym jaka ta osoba jest.

Gość jastina
To taka trochę moja dziwna myśl ale szczera.

Gość javor_fo2
Jestem chrzestnym bliźniaczek kontakt z nimi mam żaden przez szopki ze strony matki ciężko wywiązywać się z obwiazku Matkom wszystko można a chrzestni nie moja pola manewru Zna ktoś sposób na dogadanie się z taka matka?

Gość niewiemcosiezemnadzieje
Może poprostu porozmawiajcie obydwie miedzy sobą że jezeli nie interesuja ja twoje maleństwo niech idzie do ksiedza i porozmawia z ksiedzem moze do biskupa opisac sprawe ??????

Gość gość
"Jestem chrzestnym bliźniaczek kontakt z nimi mam żaden przez szopki ze strony matki ciężko wywiązywać się z obwiazku Matkom wszystko można a chrzestni nie moja pola manewru Zna ktoś sposób na dogadanie się z taka matka?" Gotowej recepty nie ma (jak w życiu). Nie walcz z matką, nie "udowadniaj jej", że masz rację. Pozostaw losowi bieg. Na pewno w przyszłości życie obdarzy cię okazją do "wywiązania się" z przyjętej roli. Nic na siłę.