Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moze i Barbie

Dlaczego jedziecie po laskach typu Barbie?

Polecane posty

Gość to niemożliwe że wyglądasz...
Niemożliwe, że wyglądasz jak barbie, bo mówisz, że tlenisz sobie włosy - a tlenienie bardzo je niszczy - od tego wypadają. Wiem, bo kiedyś miałam bardzo gęste włosy i zaczęłam je tlenić - powypadały i teraz mam jedynie 1/3 włosów które miałam kiedyś. Lalki barbie mają jeszcze gęstsze włosy niż ja miałam kiedyś - nienaturalnie gęste. Mało kto ma tak gęste włosy - weronika rosati nawet takich nie ma:) Poza tym barbie mają nie tylko kolor włosów platynowy blond - najczęściej, ale nie zawsze. Nie mają żadnych tandetnych tipsów. Może wyglądasz jak jakaś podróba lalki barbie, bo jak sama lalka na pewno nie. One są piękne, idealne, w każdym, stopniu. Poza tym mają taką figurę jakiej zwyczajny człowiek nie mógłby mieć, bo lalki te mają ok 45 cm w talii - nikt tylu nie ma, to niemożliwe, bo nie zmieściłyby się narządy wewnętrzne Nie wspomnę już o idealnej cerze, której na pewno nie masz, jeśli się tapetujesz:)

Gość szatynka o zielonych oczach
noo jasnes tyl mowi duzo dziewczyna w jaskrawo blond wlosach mini i bilaych kozaczkach to co nie chce byc zauwazona tak niby cicha myszka tak nie no zaraz padne na tej kafeterii jestem ciekawa co tu ta dziewczyna na wymysla , niech sie ubiera jak chce po co sie tlumaczy ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dokładnie dokładnie
no i barbie focha strzeliła.

teraz mozna miec sztuczne wszystko, mozna kupić.. -włosy,paznokcie, ladne usta, bialutkie zabki, platynowy kolorek, odlotowe, modne ciszki,ładny kolor oczu, błaski brzuszek... ale rozumu, nikt nie sprzeda.

Gość a na kocu trzeba płacić
dokładnie! rozumu nikt nie sprzeda!

Nie strzeliłam focha tylko naczynia myłam. Ja chciałam dac Wam do myslenia. Mam poczucie własnej wartosci i wiem, że nie muszę nic nikomu udowadniac, ale chcę. Chcę walczyc z takim Waszym myśleniem. Sa Barbie i barbiszony:D Włosy mam naturalny ciemny blond, rozjaśniam je u fryzjera i używam kosmetyków do włosów kerastase, więc nie są zniszczone. Nie prostuję ich zbyt czesto bo mam naturalne dość proste i rzadko zdarza się, żeby się wywijały. Nie tapetuję się przesadnie. Jak jestem w domu, to w ogóle nie nakładam podkładu, bo daję odpocząc skórze. Ogólnie mam dość ładną cerę (poza kilkoma piegami), wię nie potrzebuję jakiejs wielkiej warstwy. Normalna baza, podkład... czasem puder sypki i róż. W talii mam 62cm, więc nie jestem gruba i mam ładną figurę. Poza tym że mam masywne łydki. Więc czemu nie jestem niby zbliżona do ideału ?

wiec jestes idealem

Gość gutek i futek
mala rzecz a cieszy:P bardzo fajny i ciekawy temat zalozylas. no,no, szcun blądi :Phihi

Gość Ej Barbi - co post to wydajesz
sie coraz głupsza !!!!!!! ha ha :-) :-) i typowa BLOND BARBI , nic dodać, nic ująć......

Ale jestem z siebie zadowolona pod wzgledem wygladu---> i bardzo dobrze i tego sie trzymaj :)) co cie interesuje opinia innych

no to pieknie

autorko ... ale przyznaj sie. przeszkdz ci to ze ludzie zwracaja na ciebie uwage? ? wydaje mi sie ze nie.. ja z doswiadzenia wiem, ze to glownie kobiety "jada" po innych laskah. bo : -sagrube -sa chude -maja blond wlosy -zaniskie -za wysokie -nosza szpilki/glany/emu/futrzaki/biale kozaki.... wszystko co wyroznia sie z tlumu jest bleeee... tk nasza Polska, nie poradzisz nic :/

Gość miałam ci ja pieczeń
ej, barbi, naprawde wspolczuje ci tego twojego plastikowego swiata, nie czujesz sie chyba w ogole? pomysl nad tym ze masz paznokcie-sztuczne, sztuczny kolor wlosow, sztuczny kolor na mordzie - podklady, bazy, cienie, kredki, blyszczyki, solara, nie czujesz tego? ze ludzie traktują normalnie osoby naturalne? a nie jakieś kopie człowieka+lalki?!?!

Gość miałam ci ja pieczeń
to, ze jestes podobna do lalki barabie to znaczy, że jestes podobna, abo TROCHE zblizona! czyli NIE idealna! nie rob z siebie posmiewiska probujac nieudolnie coś nasladować

Gość pptrtr
nie wiem o czy mtak namiętnie dyskutowac,dali byście sobie juz ludzie spokój,juz nie mozna sluchac o tych "barbi" co wam tak te dziewczyny przeszkadzają,kazdy sobie zyje jak chce,fakt wiele lasek przesadza ale jaki cel w wyzywaniu ich,niech sobie zyją jak chccą,wygląd wcale nie swiadczy o inteligencji,a to ze co po niektóre są głupiutkie no to niech sobie będą,łatwiej im w zyciu bedzie. Ja tez mam długie blond włosy bo takie mi sie podobaja,sa pięknie i nie zniszczone,wdł mnie to kobiece jesli kobieta ma długie włosy,tipsów nie nosze bo staram sie zapuszczać swoje paznokcie,ladne dłonie to podstawa,lubie sie malowac,jestem szczupla wysoka i kocham wysokie obcasy..i co terazsobie pogadacie jaka to glupia jestem? naprawde az sie przykro robi,to chyba wy ktorzy ciągle sie zajmujecie takimi rzeczami macie nudne zycie i i brak wam zainteresowan. Tyle w temacie.

do miałam ci ja pieczen: wspołczuję Ci, że masz morde... bo ja mam twarz. Jak również i tego, że nie nosisz makijażu. Przecież teraz jak Kobieta gdzies wychodzi to sie maluje. No nie licze wyjsc do sklepu czy takich tam, bo wtedy to i ja sama sie nie maluje:D Dziekuje dziewczynom wyżej za lekkie poparcie. Nie lubie za bardzo krytykowac innych lasek. Po to poszłam na charakteryzacje i chce isc na wizaż czy na stylistkę, żeby im pomagać w tworzeniu dobrego wyglądu. Nie chce zakładać produkcji lalek barbie, o nie! Jesli danej lasce będzie się podobac czarna spodnica za kolano, to dobierzemy jej taką, w której bedzie ładnie wyglądac. Albvo jesli kobitka chce dyskretny makijaż z uwydatnieniem rzęs, to ja jej taki zrobię. I to nie przez przyklejenie wyżej wymienionych ozób oka tylko przez profesjonalne namalowanie kreski linerem. Proste;) Chce zeby mnie akceptowano. Nie lubie a moze nie umiem sie nie przejmowac ludzmi. Bo ja kocham ludzi.

Gość pptrtr
zgaadzam sie z WANESA to co w Polsce sie wyróznia z tlumu jest bleee

pptrtr, mądra wypowiedź. Jak Ci się udaje zapuscic paznokcie? uzywasz jakis odżywek? bo mnie sie nigdy nie udawało zanim jeszcze zaczęłam nosic tipsy:( Teraz to juz jestem przegrana bo zniszczyłam sobioe pazurki i nie mam szans.

Gość nie popadajcie w skrajność
Nie będę się wypowiadać co do Autorki bo szkoda mi słów, ale piszecie niektórzy tak, jakby żadna kobieta nie malowała się, nie nakładała pomadki, cieni, tuszu czy pudru, nie farbowała włosów. To dziwne, ale często obserwuję, że "zwykłe" kobiety biegają bardzo często do kosmetyczki, na tipsy, do fryzjera - nie spotkałam w takim miejscu jeszcze żadnej dziewczyny a'la Barbie, natomiast takie niby zwyczajne babki umawiają się tydzień za tygodniem, aż się dziwię skąd mają na to tyle kasy.

Gość
No to bądz sobą i tyle,ktoś kto Cię zna wie jaka jesteś.Wiele jest sztucznych blond lasek które są głupie,ale to samo się tyczy brunetek i innych kobiet.Kolor na głowie nie świadczy o tym co masz w głowie :)

No z takimi zabiegami jest cienko, bo drogo. Tipsy robie sobie sama. Kapiele nóg, pedicure, jakies tam maseczki. Nic wiecej mi nie trzeba. Na solarium chodze od wielkiego dzwonu, bo niszczy sie skóra. Duzo kasy nie idzie na prawde. No na włosy jedynie, bo to farbowanie u fryzjera i dosc drogie kosmetyki do włosów. Tyle, że one są bardzo wydajne.

Ja się śmieje tylko z takich co wyglądają jakby z cyrku przed chwilą wyszły. Solar i szpony na 10 cm. Zauważcie jednak że takie Barbie śmieją się z dziewczyn naturalnych i mówią że są wieśniarami bo nie mają tipsów czy włosów "bląd" :). Moim zdaniem najlepsza jest ani przesada w jedna ani drugą strone. Chcesz tipsy prosze bardzo ale po co aż 10 cm? Solarium też spoko ale nie codziennie.