Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga11111

Kret w ogródku!!!!!!

Polecane posty

Gość Olga11111

Czy ktoś zna jakiś sposób, żeby pozbyć się kreta z ogrodu?

Gość Fritz von Trup
:D

Gość możesz go oswoić
i będziesz miała zwierzątko

Gość Olga11111
Oswojenie pdpada!!!!Nienawidzę go!!!! Puszki na kijach mają pewnie robić hałas.

Gość możesz go oswoić
Szkoda :-) Puszki robią hałas, ale też drgania pod ziemią wyczuwalne dla kreta - który tego nie cierpi i ucieka. Można też butelkę plastikową (po napoju 1,5 l, 2l - taką większą właśnie) uciąć od dołu (tzn. odciąć ten dolny, szeroki brzeg) i szyjką wkopać w ziemię tak, żeby połowa wystawała. Można też jak z puszkami - wtedy mniejszy hałas. Bo najbardziej chodzi o te drgania. Można też coś kupić specjalistycznego - takie jakby wiatraczki, ale to popytaj w ogrodniczych sklepach.

Gość możesz go oswoić
no i tych wkopanych butelek powinno być dużo - nie jedna czy dwie.

Gość Olga11111
Jakie świece? To musi śmiesznie wyglądać takie butelki tu i tam :p

Gość możesz go oswoić
Lepiej niż puszki! Ja tego nie próbowałam, tylko słyszałam i widziałam o takich metodach. U mnie jakoś nie było kretów w ogrodzie - ale może właśnie dlatego, że zaraz za ogrodem były działki - i tam stosowano takie wynalazki.

metoda drastyczna ale u mnie zadziałała...wsadzasz wąz w dziure i odkrecasz wode...

Gość gość
Kret w ogrodzie to rzeczywiście udręka, ale chyba ogólnie jest ich coraz mniej, przynajmniej u mnie :P Dobrym sposobem na kreta jest pułapka która wkłada się do nory i czeka. Ja tym sposobem zawsze wyłapuję wszystkie krety. Pułapkę można spokojnie kupić przez internet np. na gardenflora.pl

Gość gość
Kiedyś krety niszczyły mi cały ogród… nie wiedziałam już jak mam sobie z nimi poradzić, wydawało mi się, że próbowałam wszystkiego i nic nie pomagało. W końcu zdecydowałam się skorzystać z pomocy profesjonalistów z www.gwaraddd.pl i w końcu mam problem z głowy. Zadziałali bardzo sprawnie i wyeliminowali wszelkie krety – szkodniki ogrodowe. Stosują sprawdzone, skuteczne i bezpieczne praktyki. Naprawdę można im zaufać i mają w ogóle atrakcyjne ceny. Oferują kompleksowe usługi zwalczania różnych szkodników, np. : dezynsekcję, deratyzacje, robią dezynfekcję też, dezodoryzację. Warto mieć do nich kontakt w pogotowiu. Firma naprawdę godna polecenia.

Gość gość
u nas w orodzie przy restauracji jakis czas temy pojwily się krety normalnie jakas plaga. nie wiedzilismy co co z nimi zrobic. zadne srodki na nie nam nie pomogaly. Ostatecznie skorzystalismy z pomocy firmy http://ekodeded.pl/oferta/ i udalo sie w koncu. teraz nie jest nam wstyd zaprosic gosci do ogrodu.