Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkhgggg

kapusta pekińska

Polecane posty

Gość jkhgggg

mozna ją jeść całkiem na surowo? Bo skoro to kapusta to chyba trzeba podgotowac?

Gość ja powiem tak ....
oczywiście że można ja często robię surówki różnego rodzaju z niej jest smaczna :)

Gość na surowo jak zresztą normalna
kapuste tez mozna jesc

Kapuste pekińska jadłam tylko na surowo - jest pyszna! Zrób sobie z niej surówkę. Poszatkuj ją, dodaj ogórek ziel, paprykę, pomidora, kukurydzę z puszki, ser feta np. Naprawdę pyszna! :)

Gość jkhgggg
tak zrobiłam ale mama mowi ze wszystkich bedzie brzuch bolał jak sie kapusty surowej najedzą.. a mi sie wydaje ze tak mozna...

Gość ja powiem tak ....
to Twoja mama nigdy nie robiła tego typu surówek ???....ja robię też często z normalnej białej chociaż teraz już jest za twarda więc raczej z pekińskiej ale z takiej młodziutkiej białej kapustki pycha ...czego nigdy nie robiłam to surówki z czerwonej kapusty zawsze na ciepło podaję ale być może też jest dobra nic Wam nie będzie :)

Gość jkhgggg
robi ale "gotuje" oid zagotowania chwile aby zmiekła...

Gość ja powiem tak ....
ale przecież kapusta pekińska jest miękka jak ją zagotuje to traci swoje wartości odżywcze a surówka ma właśnie to do siebie że dodajesz warzywa na surowo z ich witaminami itd......

Gość jkhgggg
no ale ziemniak to tez warzywo a nikt go na surowo nie jada bo by sie to moglo źle skonczyc.. na pewno mozna na surowo? bo ja zielona jestem w gotowaniu, ucze sie dopiero :)