Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asicaG

Do mam rocznych dzieci

Polecane posty

Gość asicaG

Drogie kolezanki czy możecie napisać ile ilościowo schodzi wam tygodniowo a w finale miesięcznie -pieluchy chusteczki -mleko -kaszki -jedzenie słoikowe(zupki itp) -słoikowe deserki(owoce,dania z jogurtem,twarożkiem itp) i jak to wychodzi u was cenowo w skali miesiąca. dodatkowo jak szacujecie koszty jedzenia domowego i np.serków i owoców nie uwzgledniając tutaj już tych słoikowych. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Gość jakoś nigdy nie
zastanawiałam się nad tym, nie wyliczałam. jak coś się kończyło, to kupowałam następne. obiadki rzadko kupowałam, raczej starałam się gotować sama. desery owszem, soki również. z pieluchami i chusteczkami bywało różnie, czasem więcej czasem mniej.

-pieluchy ok 50 szt/tydzień - ok 200 szt miesięcznie - 4 paczki Toujours z Lidla - 100 zł -chusteczki ok 1 paczki tygodniowo - 4 paczki na miesiąc, różne ok 8 zł za paczkę ok 30 zł -mleko pije 1 raz dziennie 150 ml, więc schodzi mi go mało. 1 paczka pewnie na 2 tyg, moze ciut więcej. powiedzmy 3 opakowania na miesiac (albo 2) cena ok 14 zł za opakowanie - ok 30 zł -kaszki... je co 3 dzień na drugie śniadanie i codziennie na kolację. ok 2-3 opak tygodniowo - powiedzmy ok 9-10 opak miesiącznie (nie wiem dokladnie bo nie liczyłam tego) - około 60 zł miesiecznie -słoiczki je rzadko - 1 raz w tygodniu jak nie mam pomysłu albo czasu gotować dla niej a my jemy coś czego ona nie może. więc koszty znikome - deserki słoiczkowe, zazwyczaj je świeże owoce: jabłka, mandarynki, kiwi. ale oprócz tego jako, że zima i pole do popisu niewielkie to daję jej co 2-3 dzień słoiczek deserku, jakiś serek, jogurt itp) w związku z tym koszty ciężko policzyć

moje dziecko zjada to co my- zadnych słoików. mleko pieje krowie. kaszke kupuję mu jedną- tak na wszelki wypadek. pieluch idzi około 1 małej paczki bo młody dosyć dobrze radzi sobie z nocnikiem. w związku z tym i chustek używam niewiele

a soczki - 1 dziennie. około 3 zł/szt - ok 90 zł miesięcznie

Gość wsqwe
na miesiac mam 2 paczki pieluch po ok 60 szt, 6 mlek bebiko, kaszki je malo wiec ok 2 opakowania, jedzenie domowe wiec nie kupuje sloiczkow. To miesieczny koszt wszystkiego ok 150-160zl

Gość asicaG
dzięki dziewczyny. Ja liczę ile czego,bo będę zakładała sprawę o alimenty....niestety...:O:O chciałam jakoś się porównać z wydatkami innych mam u mnie to wychodzi jakoś tak -pieluchy w skali miesiąca ok 3 paczek.40*3==120 zł(zawsze kupuje na promocji huggies) -chusteczki kupuję te tańsze.średnio są to 3 paczki.3*5=15 zł -mleko też tanie,bo Bebiko.wychodzi mi średni 4 opakowania,ale czasami jest tak,że jedno opakowania starcza na ok 1,5 tyg czyli już 6 sztuk...4*11=44 zł/6*11=66zł -kaszki lubi.je ok 2 razy dziennie(rano i wieczór.kupuję różne,mleczno ryżowe,manne,owsiankę.wychodzi 4-6 sztuk.4*7=28,6*7=42 zł jeśli chodzi o obiadki,zupki to je i takie i takie. pi razy oko wychodzi,że obiadek słoiczkowy plus taki deserek to koszt ok 10 zł.30*10=300 zł nie karmię go samymi słoikami,ale czesto jest tak,ze zupkę je ugotowaną a jakąś słoikową potrawke.czasem i jedno i drugie ugotowane a jednego dnia wszystko ze słoika.no różnie. owoce też słoikowe i "pawdziwe",ale niekiedy jest tak,ze po bananie ,albo zwykłym jabłku ma takie sranko,ze kolejne dni to tylko coś ze słoika,bo nie wyrabiam z pieluchami. serki to moze tylko"bakuś"po reszcie tragedia.1,49zł z jogurtów znów tylko naturalny"danona"0,99 zł wychodzi mi kupa pieniędzy:O:Ozałamka:O:O Płyn do kąpieli używamy oszczednie.1 sztuka i na dwa miesiące. tak samo z balsamem do ciała....

Gość asicaG
uwaga byk:) odnośnie bebiko-2szt na 1,5 tygodnia miało być.