Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowaaa

fotelik dla dziecka - pilne pomozcie

Polecane posty

Gość allegrowaaa
moglabym jeszcze kupic maxi-cosi priori uzywany w dobrym stanie i nie wiem jestem taka bezradna

Gość allegrowaaa
ciekawy, musze jaknajszybciej podjac decyzje bo czeka mnie wyjazd na swieta

Gość meblik.pl
a w jakim wieku jest dziecko?

Ja ten polecam bo patrzylam wlasnie na ile starcza. Jest ogromny wybór kolorystyki. Moim dzieciom wygodnie, niektórzy narzekaja ze niby nie rozklada sie calkiem na lezaco, ale to nawet nei wskazane aby na calkiem lezaco ukladac dzieckow trakcie drogi, tyle ile sie rozklada do polezacego to starcza. Moje dzieci co m-c odbywaja prawei 3 godzinna podróz i jest im wygodnie, spia wygodnie. My mamy z kolekcji Pierre Cardin jesli chodzi o kolory

Gość allegrowaaa
ma 7 miesiecy wazy 9380 i samodzielnie siedzi od miesiaca

Gość meblik.pl
To ja tez polecam coneco z linka wyzej,tylko nie wiem czy twoje dziecko nie jest do niego za male.

Gość allegrowaaa
do kolyskowego sie juz nie miesci, wystaja nozki głowka,a co sadzicie o tym chicco z linku na samej gorze?

Gość meblik.pl
Przed coneco mialam chicco i rozkladal sie bardziej na plasko , kupila nowy coneco bo chicco mialam uzywany od siostry. Wybralabym chicco.

Gość Najlepiej nie pytać forumowicz
tylko sprawdzić na odpowiedniej stronie. Wygoda jest ważna, owszem, ale bezpieczeństwo ważniejsze Zajrzyj tutaj http://fotelik.info/pl/testy/ i porównaj

Gość Najlepiej nie pytać forumowicz
I juz widać, że ten chicco wypada bardzo słabo w testach, a coneco w ogóle testom nie był poddawany. Dla mnie dyskwalifikowałoby to oba foteliki. A uzywany fotelik to w ogóle pomyłka- skąd wiesz, czy nie brał udziału w stłuczce lub wypadku?

Gość allegrowaaa
wiec co mi polecicie z wlasnego doswiadczenia???

Gość meblik.pl
coneco bral udzial w testach.

Gość maja papaja
Jeśli jeździcie w dalekie trasy, to zdecydowanie Maxi-Cosi. Tyle, że upewnij się czy nie był po żadnej stłuczce.

Wyslij zapytanie o ten Maxi Cosi, w ktorym roku zostal zakupiony. Foteliki mozna uzywac ogolnie 6 lat. Potem juz nie sa bezpiecze.

Gość allegrowaaa
nie wiedzialam ze do 6 lat.

NIe ma co kupowac z allegro fotelików dla dziecka ja raz kupiłam i już wiecej takich rzeczy nie kupie najlepiej to jechac do sklepu i wszystko wytłumaczą co i jak jaki materiał czy dziecko będzie się w nim pocic, czy jest odpowiedni do jego wadi czy wzrosu. Te z allegro co kupiłam to miał atsty sprawdzone i tak dalej a jak potem się okazało to nawet za montowac go nie szło dobrze. A wnosząc go po schodac to rączka pękła. i sklep i opinie też sprawdziłam. Nie wiem z kąd jesteś ale wszystko perfekcyjnie powiedzą. pokarzą w tym sklepie i jest szeroki wybór asortymentu . http://www.viki.net.pl/ Ten SKLEP to polecam wszystkim rodzicom

widze ze z zabrza jestes:)..i jak polecasz ten sklepp? bo ja ogolnie zawsze wszystko w bocku kupuje...ja sie wlasnie tez nad tym coneco zastanawialam tzn ja jeszcze mam czas bo maly ma dopiero 4 miesiace ale ogladalam juz i wpadl mi jakos w oko

Gość maja papaja
Chicco też są niezłe zresztą.

ja mysle ze skoro na tej strionie jest napisane "brak danych" to nie oznacza to ze nie byl poddany testom. Musial przejsc testy aby dostac atest i byc wprowadzonyw rynek. Ja swój coneco Zenith kupilam w sjklepie, dopasowalam dziecko i stwierdzilismy ze jest ok. Grono znajomych tez ma ten fotelik i sobie chwala. Mielismy kiedys inny Coneco, mielismy wypadek, zdal nasz test... szczescie w nieszczesciu. Mysle ze firma jest solidna. Co do kupowanai używek... nie ryzykowałabym. Jednak tutaj chodzi o bezpieczenstwo.

Jakby fotelik byl poddawany testom, to by dane byly. A skoro nie ma, to chyba wniosek jest prosty. Foteliki dopuszczone do sprzedazy, majace tzw. atesty europejskie, nie sa sprawdzone pod katem bezpieczenstwa. Tam stwierdza sie pewne podstawy i tyle. A co sie dzieje, jak fotelik jest slaby w kolizjach, mozna sprawdzic na filmikach z testow ADAC.