Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbara1984

co podac do jedzenia

Polecane posty

Gość barbara1984
A CO NA NOC DAWALS MLEKO CZY KASZKE?

Gość barbara1984
A CO NA NOC DAWALS MLEKO CZY KASZKE?

Gość barbara1984
NA NOC CO DAWALS MLEKO CZY KASZKE?

Gość moj ma
mleko daje na noc do teraz rano jak wstaje ok 7 daje mleko potem ok 10.30-11 kaszke potem ok 14 obiadek potem ok 16.30-17 deser, 19mleko i zasypia,potem karmie go na snie ok 22.30 i spi do rana

Gość barbara984
dzieki za informacje jutro sprobuje podac zupke zrobie ziemniaczka i marchewke:)zobaczymy dzisiaj mi przetrzymal do trzech godzin ale z trudem:(

Gość gosija
Hej Basia, moze jeszcze nie wprowadzaj zupek? Nie wiem czy bedzie to dobrze znosil, nie kazde dziecko toleruje wczesniej zupki. Moj synek w 3 m-cu jadl 180ml mleka co 3 godziny, moze powinnas mu na razie zwiekszyc ilosc mleka, zamiast wpychac zupki, na ktore ma jeszcze przeciez czas?

Gość barbara984
juz sama nie wiem czy najada sie tym mlekiem pije 150 ml mleka ale juz po 2,5godz.placze naprwde nie wiem co mam robic,a ile powinien wypijac ponad 3 mieiseczne nimowle?

Gość gosija
nie wiem ile powinno wypic, na mleku mod. musi pisac. Ja pamietam, ze moj synek jadl 180ml az do ukonczenia 4 miesiecy jak wprowadzilam kaszki, wtedy wypijal juz 150ml (z kaszka)

Gość zupki wprowadz pozniej
okolo 5 miesiaca. Najpierw zacznij od kleiku ryzowego- 1-2 lyzeczki do butli z mlekiem,jeden raz dziennie. To moze go bardziej nasycic. Moj byl takim zarlokiem juz od pierwszego dnia,ale wprowadzilam tylko troche kleiku i wystarczylo. Inne pokarmy stale zaczelam wprowadzac w 5 miesiacu, powoli

ja wprowadzilam butelke z kleikiem najpierw przed poludniem, potem przenieslismy ja na wieczor

moj pil przewaznie 165-200 ml nawet,nie wiem ile teraz wazy, ale wazyl 10 kg kiedy mial 9 miesiecy przy wzroscie 80 cm. Tata jest tzw. "kawal chlopa" i ja tez nie malenka. Maly jest szczuply,ale ciezki jak kloc :D

przepraszam, wazyl 10 kg i 80 cm jak mial 8 miesiecy- mialo byc

tak jak napisalam wyzej-dosyp 1-2 lyzeczki kleiku na razie. U nas wystarczylo. Dopiero jak wprowadzilam stale pokarmy przesunelismy to zageszczone mleko na wieczor. Wczesniej dostawal je przed poludniem

Gość jezzzuuu zatuczylas dziecko
2 miesieczniak 7 kilo?????boj sie boga kobieto!!!!!!!!!!!!

Gość to ile bedzie ...
wazyl jak bedzie mial rok , dwa ? placz dziecka nie zawsze oznacza glod ! moze maly ma silna potrzebe ssania , kup mu smoczek - byc moze to pomoze . a na noc zamiast kaszki ( ktora jest bardzo tluczaca bo zawiera cukier ) do mleka dodaj 1 -2 miarek kleiku ryzowego badz kukurydzianego . jak maly skonczy 4 miesiace zacznij podawac owoce , marchewke a od 5 tego miesiaca mozesz zaczac podawac juz zupki .

Gość pysiaqowa
pisze ze wprowadza sie po 4 ale ja dałam nim mala skonczyla 3 miesiace...nie najadała sie wiec najpierw zagescilam kleikiem a potem kaszke wprowadzilam ale nie smakowś:) rosnie zdrowa:) zeszczuplała bo duzo przytyla z poczatku:) fajna dziewczynka..mozesz tez dawać Sinlack.wprawdzie pisze na nim ze od 5 miesiaca ale mi lekarka kazała dawac zamiast jednego mleka, powiedziala ze przez tyle mleka rozciagnie sobie żoładek

Gość barbara1984
zwiekszylam mu porcje mleka i teraz wytrzymuje 3 godz.

Gość barbara1984
dalam dzis dwie lyzeczki jabluszka potartego:)i widac ze smakowalo:)

Gość barbara1984
bylam dzis u lekarki maly wazy 8.200 i kazala mi wprowadzac jabluszko i sok z jabluszka w przyszlym tyg marchewke a od stycznia moge juz po malu wprowadzac zupki.