Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkaElizka

czy macie tzw plany dnia dla swoich dzieci? Chodzi o dzieci do roku?

Polecane posty

Gość myszkaElizka

Gość myszkaElizka
u mnie się to nie sprawdza. Przeczytałam że dziecko powinno mieć stałe pory pobudek, drzemek, jedzenia itd:-o Moja raz wstaje o 7 a raz o 8. WIęc nawet gdybym chciała to i tak plan w łeb. Je tez kiedy chce. Raz daje jej zupkę o 13 a raz o 15. Spacery też kiedy się wybiorę. Ma 9 miesięcy.

Gość ghrhgirhgir
my nie stosujemy sie do tego moja wstaje tylko tak jakby ja ktos nakrecił o 7.25 i koniec spania zasypia w południe o 13 lub 14 spi 30 minut i zabawa do 23 ale nam pasuje taki rytm.Ma 10 miesiecy aha i oczywiscie je jak tylko jej sie podoba...z tym mam problem bo jest niejadkiem wazy zaledwie 7100

Jezeli mogę się wypowiedzieć to z tego co zauważyłam u 11 miesięcznej siostry to tez wszytsko ma różnie więc to chyba normalne :) nie ma sie co pani martwić :)

Gość mamaLizki
u mnie też różnie:-) Pory drzemek mniej więcej o podobnych porach ale raczej mniej niż więcej:-) Śpi różnie. Raz drzemki trwają 2 godz a raz pół:-) Jedynie kąpiel w miarę o stałej porze.

Ja tez sie nie trzymam wyznaczonych godzin.Wstaje zawsze o 8:30,je sniadanie,bawi sie,obiad roznie,bo roznie chodzi spac.Spacer roznie tez,zalezy od pogody czesto.Tylko kapiel znow o stalej porze i spanie(19:30). Ale...jest w tym jakis rytm,mimo wszystko.Poza tym nauczylam sie jej i wiem juz kiedy klasc spac,zeby zasnela po poludniu,kiedy jesc dac..Tak raczej intuicyjnie wszystko robie i dziala. A stresowalam sie na poczatku,ze u mnie nie ma stalego-godzinnego-rytmu.I niepotrzebnie.Bez tez jest latwo:)

Gość mama 8 miesiecznej córci
gdzies kolo 7 mleko czasem 7:30 - 8:00 i potem co 3 godziny posiłek.... 10 owoce 13 obiadek 16 kaszka 18:30 kąpiel przed 19 spanie;) zalezy o ktorej wstanie ale co 3 h ją kramie:) jak już zbliża sie 18 to mała pada:) marudzi, oczka mruży:) spacer po karmieniu odrazu i wracam na kolejne karmienie:) śpi ok 2 razy po 30 - 1h ....:)

no 19 i mleko zapomniałam na noc:P

2 razy po 30 - 1 h w dzien:) to tak nocki śpi całe:) wieczór mam dla siebie