Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mulatka

Aborcja z powodu obciążeń genetycznych

Polecane posty

Gość mama mulatka

Ojciec mojego dziecka namawia mnie intensywnie do aborcji, bo dowiedział się ze mam lekką padaczkę (bez ataków) i boi się że dziecko to odziedziczy. To już początek 4 miesiąca... czuję to dziecko... i choć nie jest mi łatwo z myślą że to jego dziecko, ale to jest też moje dziecko... nawet czarne dziecko... sama miałabym mnóstwo powodów żeby usunąć tą ciąże... ale przecież to jest życie!!! MÓJ SYN...

Gość Iza_30
Prowokacja albo masz walniętego faceta. Odp[owiedz, ze predzej usuniesz z obawy aby dziecko nie odziedziczyło głupoty po tatusiu.

Gość coraz bardziej żałosne te
prowokacje:O

Gość mamaLizki
początek 4 miesiąca to jest gdzieś około 13 tygodnia i już wiesz że syn:-o Brawo. Podaj mi adres twojego ginekologa bo potrafi wspaniale przewidzieć przyszłość:-o

Gość mama mulatka
Pewnie, ze prowokacja. Ja sama nie mogę uwierzyć że zaszłam w ciąże z takim idiotą... I nic nie zmienia że facet robi karierę naukową... Ciemnota i tyle... Nie wymagam od was żebyście mi wierzyli... Mi samej trudno w to uwierzyć... Chciałam się poprostu tu wygadać. Anonimowo jak narazie. Moja dalsza rodzina i sąsiedzi jeszcze nie wiedzą ze będę miała czarne dziecko. Ciekawe czy jak się urodzi to też stweirdzą ze to prowokacja ;) Ale rzeczywiście możecie potraktować to jako prowokację. Chciałabym wiedzieć co myślicie. Coś mi się wydaję, że tu w Polsce może być mi cholernie ciężko żyć samej z czarnym dzieckiem... Jeśli chodzi o to czy to chłopak to mam dobrego ginekologa, który powiedzial mi jak narazie na usg, że coś małemu wyrasta między nózkami i że najbardziej prawdopodobne że to chłopak. już się przyzwyczaiłam do myśli ze to będzie synek. Choć za miesiąc mam zamiar sprawdzić tą informację na kolejnym badaniu. Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych rodziców białych dzieci. Nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę...

Gość żona kuzyna męża
ma padaczkę powypadkową urodziła zdrową córeczkę

tak dla jasności kazdy plód prawie do 18 tyg jest dziewczynka wiec nie wiem co masz za lekarza. ja w 22 tyg mialam z badan usg dziewczynke a w 26 okazalo sie ze jest chlopiec.wiec jeszcze raz gratuluje lekarza!!!! a tak na marginesie w 12 tyg to dziecko mierzy ok 7 cm wiec lekarz rewelacja!!!!!!!!!!!!!:d

Gość mangotango
czy w czwartym miesiacu na aborcje nie jest juz za pozno?

Gość TAK- jest już za późno
na aborcję

późno ale może autorka o tym nie wie. ja nie jestem za aborcja bo dziecko nie jest niczemu winne ze zostalo poczete ale antykoncepcja powinna byc rozdawana za darmo zeby wlasnie takie kobiety w 4 mies nie myslaly o aborcji. szok!!

Gość mama mulatka
dla ojca dziecka najwyraźniej nie jest :/

Gość TAK- jest już za późno
Skoro dla ojca nie jest to niech sam się wyskrobie :p

Gość mangotango
no ale powod sobie wymyslil. czy to pierwsze twoje dziecko?

to ja proponuje ojca dziecka uswiadomic!! a moze nalezalo go przed stosunkiem uswiadomic ze z tego moga byc dzieci. nie moge hahaha

Gość To moze lekarz widzi tez
Kolor skory??? idiotka jestes . jak mozna o wlasnym dziecku mowic czarne dziecko?

Gość mama mulatka
tak pierwsze dziecko

Gość Ten facet to chyba niedawno
Z drzwa zszedl,co? ale ty nie madrzejsza. zal takich ludzi.....:o

Gość mangotango
i czy jestes w zwiazku z tym ojcem dziecka?

Gość mama mulatka
Mamy po dwadzieścia kilka lat. oboje studiujemy. oficjalnie jesteśmy w zwiazku. mamy kontakt przez internet, bo mieszka za granicą. On się chce ze mną ożenić dla dobra dziecka, a przynajmniej taka była jego wersja do wczoraj. dotychczas był dumny że to jego pierworodny syn.

Gość mangotango
Czy kochasz go?

związek na odległość przyszła mama i brak wiedzy super!!! wyprowadz sie do niego i razem ciagnijcie ten wózek...

Gość mama mulatka
po ty wszystkim? nie... już nie wierzę że to wyjdzie.

ja nie chcialabym zeby moj partner mi tak powiedzial najpierw sie cieszy potem mysli o aborcji masakra jakas.nie to nie!! ale lekarza to zmien i to szybko bo ciemnote ci wciska albo ty nam. :D

a tak w ogóle to tylko facetowi powiedzial o chorobie a lekarzowi juz nie? w koncu to lekarz w wywiadzie powinien wiedziec 1 o twoim zdrowiu. no ale jak w 12 tyg widzi plec a nie pyta o zdrowie pacjenta i nie robi wywiadu to tylko oby tak dalej prowokacja marniutka.........

Gość chujowe prowo ...
chujowe provo...

Gość Beznadziejna powokacja ale...
Tak nawiasem mówiąc dziecko wcale nie musi być czarme... w końcu ty jesteś biała... Epilepsja (padaczka) nie jest chorobą dziedziczną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak że możesz uspokoić swojego partnera. I jeszcze małe sprostowanie: Nie jest prawdą że dziecko do 18 tygodnia jest dziewczynką. Dziecko ma płeć zapisana w geneach już w momencie poczęcia. Do 8 tyg narządy wyglądają identycznie. Potem różnicuje się ich kształt ale raczej tylko w płaszczyznie i zarysie przyszłych narządów. Od 11 tygidnia zaczyna się wykształcać penis i skracać łechtaczka ale nadal żeby poznać płeć na tym etapie trzeba być nie lada ekspertem i mieć bardzo dobry sprzęt. Około 20 tygodnia narządy są już widoczne i można określić płec po warunkiem że dziecko chce się pokazać na USG. Po 30 tygodniu jądra schodzą u chłioców do moszny.

Gość ub6uv5cv56cyv53yv
wiem, ze sie wam nudzi ale bez jaj pisać na taki temat! żeby autorka się chociaz wysiliła i poczytała coś o ciąży w 13 tyg, a ona pisze jakieś dyrdymały o widocznej juz płci a wy to łykacie i odpowiadacie dalej na jej marne prowo! przecież dzisiaj sobota i gimgówno ma wolne!

Gość mama mulatka
Widzę że wam wszystkim też się w to wszystko wierzyć nie chce. Nie musicie. Tak jest lepiej. Ja sama mam nadzieję ze to wszystko to tylko koszmarny sen. Gdybym mogła chętnie przyznałabym wam rację. Chciałabym sie kiedyś obudzić i stwierdzić że to wszystko nieprawda. Ale jest to jeszcze możliwe. Odetnę się od tego faceta, a jest to jeszcze mozliwe, bo za niego nie wyszłam. W tym przypadku zwiazek na odległość jest raczej atutem. A dziecko- rodzice mi pomogą na początku albo oddam je do adopcji. Zawsze jest jakieś rozwiązanie. życie nie musi być koszmarnym snem.