Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po ciazy

Wczoraj maz mi powiedzial ze powinnam sie wziasc za siebie ...

Polecane posty

9 skrzydelek z miodem i do tego eszcze banany , jablka , jogurt... TO MOJ CHŁOP TYLE NIE ZJE przestan jeśc tyle !!! ograniczaj jak jesz skrzydełka to po co jeszce dopychasz sie bananami chcsz schudnosc a jesz ogromne ilosci

Gość Myślę że powinnaś zacząć..
Co do kawy to na mnie działa tylko z rana przeczyszczająco później już nie no i niestety wypłukuje magnez z organizmu, więc z nią też ostrożnie i jeszcze jedno.. jedz mało soli (ona utrzymuję wodę w organizmie) dlatego ciało wygląda jak opuchnięte :) a wiadomo, że sól występuje w prawie każdym jedzeniu.. a dzienna dawka soli powinna wynosić chyba mniej niż łyżeczkę coś w tym stylu.. i żarcie dietetyczne light nie jest wcale lepsze od tego zwykłego (bo ludzie się nim opychają jeszcze 2 razy tyle) bo myślą,,że zawiera mniej tłuszczu i efekt jest odwrotny od zamierzonego :)

Gość o dobry pomysl
maż wraca do domu, zostawiasz go z dzieckiem a ty na siłownię czy fitnes;)

Gość Myślę że powinnaś zacząć..
JEśli kobieta o siebie nie zadba to prędzej czy później mąż czy chłopak zacznie się oglądać za innymi... a potem zdradzać!! Bo przed małżeństwem jesteśmy piękne, szczupłe,m zadbane a potem stajemy się "potworami" zresztą mężczyźni robią podobnie!! :/ Bądźmy zawsze atrakcyjne!!

Gość no co do tego jedzenia light
to wedlug mnie pic na wodę:P kiedys z ciekawosci porownalam kalorycznosc czekolady zwyklej i tej light...light miala kilkanascie kcal wiecej od tej niby bardziej kalorycznej:D

Gość powinno sie dbac o siebie
ale twoj mąż zachowal sie jak burak - nei tak sie motywuje do dbania o siebie

Gość bulineczka
Skończyłam technikum żywienia, specjalność dietetyka, więc coś niecoś wiem na ten temat. Po pierwsze 5 posiłków dziennie( śniadanie, 2 śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja). Ograniczyć tłuszcze, węglowodany. Gotować łatwostrawne potrawy na parze, piec w folii.NIE SMAŻYĆ!!! Zrezygnować z ostrych przypraw. Zamienić np. masło na margarynę, pieczywo białe na razowe. Mięso - tylko kurczak, jagnięcina itp.Zero wieprzowiny i wołowiny. Dużo warzyw i owoców- do każdego posiłku. Dużo mogłabym jeszcze pisać na ten temat. Jeśli któraś ma pytanie mogę odpowiedzieć, ułożyć jadłospis itp.

Gość bulineczka
Piszcie jeśli chcecie

Gość nielubiekaśki
Moja rada 1. Bez jedzenia człowiek wytrzyma dni ... a bez wody nie wiele, więc musisz przede wszystkim pić. Co? woda mineralna. Taka jaka działa na układ żółciowy, może być wielka pieniawa, Jan. 2.Wyeliminuj cukier, skrobia bo one zamieniają się w tłuszcz, gdy ich nie będzie tłuszcz z organizmu zostanie wzięty na ruszt 3.Pomyśl, jak już będziesz taka laska to wtedy będzie go skręcać, gdy inni będą się na Ciebie gapić. A tak na serio po ciąży zrobiłaś badania, może tarczyca źle chodzi TSH powinno być w granicach 1,2-1,5, jaki masz cukier może dziecko przysłużyło się i osłabiło trzustkę, jak źle chodzi tarczyca to i zły cholesterol. I w takiej sytuacji trudno będzie schudnąć.

Gość po ciazy
Oto moje postanowienia : 1 nie jem po 18 2 codziennie conajmniej 1km spacerku 3 1.5 l wody 4 codzienna gimnastyka 5 3 posilki dziennie i zadnego podjadania Rzeczywiscie maz mnie zmotywowal , wczporaj sie do niego nie odzywalam, dzis to samo ale juz tak sie kajal tak mnie przepraszal ze mu wybaczylam :/ . Teraz twierdzi ze zartowal ale ja wiem ze mowli szczerze a teraz mowi ze nie bo nie che zebym sie znowu na niego nie obrazala. A wiec zobaczymy co bedzie dalej, zawzielam sie i teraz juz nie ma odwrotu , musze schudnac!!!!