Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zureczka

jak odstawić leki psychotropowe?

Polecane posty

Gość zureczka

Leki biore od ok 6 lat Jak powinno się odstawiać takie leki? Próbowalam zmniejszyć dawkę o połowę i brać co drugi dzień po ok dwóch dniach czuje efekt odstawienia:/ Chce odstawić leki całkowicie. Obecnie biorę Velaxin ER 75mg

Gość fiikkii
to trudno bedzie ,moze bierz codziennie ,ale mniejsze dawki ,zreszta nie doradzam ,nie jestem lekarzem

Gość zmniejszaj po odrobinie
o 10 procent co dwa tygodnie na przykłąd

Gość www.tnij.org/prasa2010
efekt odstawienia to reakcja obronna Twojej psychiki przed odstawieniem leków

Gość zureczka
juz nie chodzi o psychike bo z tym sobie poradze tylko to głupie uczucie w glowie:/ ile to moze trwać?? juz dawno bym odstawila gdyby nie to wytrzymuje dzien dwa i znowu biore żeby to minelo:/

ja mialam to samo. ja konsultowalam sie z lekarzem. co tydzien zmniejszanie dawki o pol tabl. az do calkowitego wycofania. tez bardzo zle sie czułam, ale trzeba to przetrzymac i wszystko wroci do normy. to jest uzaleznienie sie od tego leku ale spokojnie mozna z tego wybrnac.

Gość zureczka
a to mnie pocieszyłaś trochę:)

Gość Rybka bez wody...
Mi lekarz też kazał brać co drugi dzień, ale wówczas faktycznie pojawiają się objawy odstawienne. Dlatego też dalej brałam codziennie, ale połowę zalecanej dawki (robiłam to na własną rękę, bez konsultacjiz lekarzem, cięzko była łamac tabletki na jeszcze mniejsze części, ale jakoś się udało). Potem już faktycznie brałam co drugi dzień, a następnie bodajże co trzeci. I było już dużo lepiej :) No i generalnie nie przejmuj się jakoś starsznie skutkami odstawienia, bo one i tak miną.