Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pompadura

Jak znaleźć dobrą pracę?

Polecane posty

Poszukiwania przez portale pracy, wysyłanie i roznoszenie CV, co jeszcze? Szukam, szukam i nic. Tkwie w pracy, której nie lubię ale nie mam altrnatywy ;/ Pomóżcie proszę :)

Gość ifru i sru
Moze porozpytuj wsród znajomych, czy ktos nie słyszał ze się coś zwalnia.Mozesz się jeszcze wybrać do doradcy zawodowego,u nas jest takie biuro pełnej nazwy nie pamietam, podlega pod Urząd Pracy i zajmuje się mi in doradztwem zawodowy,A gdzie pracujesz i jaka praca ewentualnie by Cie interesowala??

ifru i sru dzięki z aodpowiedź :) Jestem szefem SPA, mgr kosmetologiem ale kompletnie nie odnajduję się w tej pracy. Wolałabym zostać PH w firmie kosmetycznej. Znam się dobrze na tym i to moja pasja. Ciężko coś znaleźć, a nie chcę załatwiać po kątach ;/

Gość ifru i sru
nie chodziło mi o układy w takim znaczeniu ze sie wkręcić przez znajomości czy coś ale czasem ktos gdzies rezygnuje, idzie na dłuzsze zwolnienie i się dowiedzieć czy mozna na to miejsce.

właśnie tak mi się tez wydaje ale to poniżej mojej godności, choć życie uczy, że i to można zmodyfikować :(

pomyślałam, że założę temat, są tu różni ludzie i podzielą się doświadczeniem, wiedzą :D

Gość ifru i sru
Z twoim wykształceniem mysle ze mogłabyś popróbować jako PH w firmie farmaceutycznej.oni preferują ludzi po studiach zbliżonych do medycznych więc moze by ci sie udało ale uprzedzam ze jest spora presja na wynik jesli chodzi o sprzedaz,Mozna być PH odpowiedzialnym za kontakty z hurt farmaceutycznymi , zbierac zamówienia z aptek czy osobno za kontakty z lekarzami

wiesz... może i poniżej godności, ale wybór masz taki - albo fajna praca po plecach albo bylejaka bez co wybierzesz? poza tym... fajnie jest patrzeć, jak zmienia się nastawienie ludzi, którzy wiedzą, że jesteś przyniesiona w teczce, patrzą wilkiem a po miesiącu-dwóch jedzą Ci z ręki, bo sie do Ciebie przekonują to jest bardzo fajne doświadczenie

tez o czymś takim myślałam ale nic, cisza ze strony firm. Mam skończone studia medyczne na AM, niezły kierunek i przepadam w rekrutacjach. Nie wiem co robię źle, wysyłam CV i cisza, zero odzewu ;/ Może to, że nie mam doświadczenia jako PH i nikt tej szansy dać nie chce. Nie wiem ale powoli mnie to załamuje

Gość ifru i sru
ja kiedyś polecilam kolezanke na wolne stanowisko i było ok.kierowniczka powiedziala ze woli kogos zaufanego niz z zewnątrz bo to byla praca w magazynie

Gość Ebenezer
Podobno tylko po znajomości

jasne polecenie można zdobyć, tylko mnie kompletnie nikt nie bierze pod uwagę w ofertach i nie pojmuję czemu? ufff, boję się, ze przez to spa przepadła i jestem szufladkowana

przepadłam* wszyscy maja mnie za głupia lale od tipsów a mój zawód niewiele ma z tym wspólnego. I CO DALEJ?

Gość tikihtikih
ale skończyłaś/eś taki kierunek że pracę znajdziesz tylko po znajomości, trzeba mieć dużo sczęścia żeby znaleźć pracę bez poleecania, nie zgrywaj nie wiadomo kogo, bo w dzisiejszych czasach nie liczy się uczciwość a spryt i zaradność życiowa, uwierz, nikt z szefostwa nie będzie miał o tobie złej opini bo zostałes polecony albo dostałeś tą pracę po 'znajomości'

Gość ifru i sru
... to nie wiem dlaczego...zapotrzebowanie na PH w firmach farm. zawsze jakieś było,chyba ze teraz jest mniej ofer niż kiedyś...Jeśli u Ciebie w miescie jest jakaś hurt leków mozesz spróbować do telemarketingu.nie jest zła praca taka typowo biurowa.polega na przyjmowaniu tel zamówien z aptek,trzeba się tylko oswoić z nazewnictwem leków i w miarę szybko pisać na kompie.Zarobki moze nie są rewelacyjne ale zawsze coś

dzięki za propozycję, spróbuję może do tego. Z nazewnictwem leków nie ma kłopotu, przynajmniej nie powinno być ;), miałam rok farmakologię, spokojnie przyswoję to :)

A może zapytam inaczej. Jak powinnam skonstruować CV i List Motywacyjny, by ,, ruszył'' rekrutera ? Pomijam doświadczenie zawodowe, bo mam w tej branży nikłe.

Gość ifru i sru
jak mialas farmakologie to spokojnie ogarniesz;Jeśl chodzi o cv to mysle ze powinnaś najwiecej napisać o tym ze Twoim atutem jest umiejętnosc kontaktu z klientem.

Ja właśnie mam przeczucie, że moje CV nie robi odpowiedniego wrażenia. Może tu tkwi błąd. Dzięki za pomoc :)

Gość ifru i sru
wspomnieć o tym ze mialas farmakologie czyli zdecydowanie in plus ,nie będziesz wymagała takiego przyuczenia jak osoba która by musiala poznać wszysktko od podstaw i mozesz szybciej objąć stanowisko.A z jakiego miasta pochodzisz??

Gość ifru i sru
-jesli sie zdecydujesz na hurt leków

do tej pory mieszkałam w Katowicach a teraz( od 2 miesięcy) szukam pracy na Podkarpaciu, bo tutaj mamy własną firmę. Zastanawiam się tylko, czy to nie błąd, tutaj jest straszny przestój. Nie wiem czy mi się uda, choć z drugiej strony powinna być mniejsza konkurencja :)

Gość ifru i sru
...to jest tylko mapka oddziałów . ale resztę mozesz sobie doczytać na stronie.Gdzieś słyszałam ze niestety na Podkarpaciu są dość duże problemy z pracą:(