Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aldonnka777

Ile wydajecie?

Polecane posty

Ile kosztuje "życie"? Chodzi mi o to, ile np. jeśli ktoś z was mieszka sam, to ile wydaje tak około miesięcznie na jedzenie + ogólnie jakies najważniejsze potrzeby?? Nie licząc żadnych czynszów itp. Chodzi mi o samą kasę wydawaną na art. spożywcze i tym podobne.

jestem na utrzymaniu rodziców. hmmm, ostatnio ojciec powiedział mi, że wydajemy na 4 os. na jedzenie i art. gosp. domowego ok. 1500zł miesięcznie. a więc prawie 4 stówy na osobę.

ponad rok mieszkam sama, wydaje na jedzenie kosmetyki ubrania itepe srednio 700 zl miesiecznie

ponad rok mieszkam sama, wydaje na jedzenie kosmetyki ubrania itepe srednio 700 zl miesiecznie

mieszkam sama ponad rok, na utrzymanie: jedzenie ksmetyki ubrania, wydaje srednio 700 zl miesiecznie

Gość artegiene
Ja wydaję ok 600 zł miesięcznie ale tylko na swoje potrzeby, bo mieszkam z rodzicami, więc oni płacą za mieszkanie i wszelkie rachunki. Przypuszczam, że gdybym mieszkała sama to pewnie ok. 1500 zł co najmniej

studiuje w poznaniu, wynajmuje mieszkanie ze znajomymi, koszt mw 400 zl na osobe, no ale te 700 zl no to jedznie kosmetyki ubrania i wszystko co potrzebne w domu jakies plyny do mycia naczyn podlog, proszek do prania, scierki gabki no generlnie co sobie tylko nie pomyslisz :D no a zyje tak ani super oszczednie ani super skromnie, sporo kasy idize z tego na obiady na miescie/uczelni bo brak czasu, a gotowanie samemu zawsze jest tansze :)

ja wlasnie musze wynajac i sam wynajem z oplatami by mnie wynioslo wszystko razem 950zl i tak sie zastanawiam, czy warto bo nie wiem czy dam rade sie utrzymac.

no ja tak mniej wiecej wydaje, jestem dosc szczupla : P , nie jem strasnzie duzo, generalnie ciezko jest sie samemu utrzymac ; )

No, zdaje sobie z tego sprawe ale ile mozna mieszkac z rodzicami tym bardziej ze nie jest to jakies mile towarzystwo... Chyba lepsze zycie w nędzy niz nerwica i zawał w wieku 30 lat. Spróbuje, jeśli mi się nie uda, trudno, wróce do rodziców z podkulonym ogonem :(((

Gość zamieszkanie ok 600 zł
studia 500 życie ok 1500 benzyna ciuchy kosmetyki jakies 1300