Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyneczka

Ile daje sie w koperte??

Polecane posty

Chodzi mi o chrzeciny, ile mniej więcej orientacyjnie daje sie dziecku w kopercie. Dodam że jako "zwykły go ść" nie chrzestna. dziękuje za odpowiedzi,pozdrawiam

tyle na ile możesz sobie pozwolić. moje dziecko dostawało koperty od 50zzł w zwyż. dostawało też prezenty które czasem wychodziły taniej niż 50 zł. daj tyle ile uważasz za słuszne. jeśli rodzice sa normalni nie powinni zwracac uwagi na to ile czego kto daje:)

tez tak myslałam, jeszcze jedno czy wypada by chrzestnym było małżeństwo? dodam że nie ze zwględu na braki innych osób mogących pełnic te funkcję?

Gość elwirka15
hmmmmmm zwykłay gość -no to poprostu kup jakiś prezent :):)troche wyobraźni kobieto!!! chyba że rodzice życzili sobie kase............bo i tak bywa...

jest taki zabobon że małżeństwo nie może robić za chrzestnych. ale ja uważam że jak ktoś chrzci dziecko to w zabobony wierzyć nie powinien. na chrzestnych mojego dziecka wzięłam małżeństwo właśnie

a co ja ktos tworzy sobie "kółko wzajemnej adoracji"? tzn jest 3 rodzeństwa, wszystko małżeństwa i 2 pary maja dzieci i wzajemnie prosza sobie na chrzestnych tych dzieciatych omijajć te bezdzietne małżeństwo?

200+zabawka- uważam ze to bardzo na dużo jak na zwykłego gościa. jeśli ktoś ma ochotę- proszę bardzo ale trudno czegoś takie od gości oczekiwać co do "kółka wzajemnej adoracji"- nie myślę nic. myślę ze to ich sprawa. może są ze sobą bliżej niż z tą 3 para?

moja corka od chrzestnej dostala 100zl i taki grubszy dresik.do tego kupila jej pierwszy bukiecik kwiatow (frezje).a od innych albo dstawala jakies fajne ubranka lub max 100zl w kopercie

Gość maja0433
z 200zł

madusia- ja nie krytykuję Twojej wypowiedzi. piszę tylko że generalnie jest to dość dużo.jak rozmawiam ze znajomymi czy sama chodze na chrzciny to zauważyłam ze zwykle daje się mniej. ale to włąśnie pewnie zależy od tego w jakich kręgach się człowiek obraca

Ja nie lubię dawać ubrań ani nie chciałabym ich dostać. Każdy ma inny gust, nie wszystko córce założę. Moja mama ma zakaz kupowania dla młodej bo i tak tylko lezy i die kurzy (ma manię kupowania komunistycznych ciuchów i określania ich mianem "śliczne"). Jak ktoś pyta co sprezentować Młodej, to mówię "cokolwiek, byle nie ciuch" :) To grząski grunt, tak samo jak z kosmetykami p/zmarszczkowymi czy kolorówką oraz z kupowaniem zwierzaków.