Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusiaGdansk

choroby na basenie

Polecane posty

Gość Ola z Łosiowa
Popieram górny wpis... robię tak samo

Gość marzena z koszalina
ja mam takie na basen do pływania, koleżanka ostatnio chciałą się wbić w tenisówkach, i udało się, studiujemy AWF więc basen mamy praktycznie co dziennie

Gość w tenisówkach
ja w tenisówkach pływam na wolnych akwenach ale też na basenie pod chmurką... polecam, choć już zima to tylko za granicą

Gość czepek jak buty
w Decatlonie są takie specjalne czepki na stopy, takie gumowe kapcie widział ktoś to z was

Gość nie wygodne
te gumowe buty są bardzo niewygodne lepsze czeszki jarmilki

Gość gość
jak najbardziej takie buty z gumy to normalność w niektórych sklepach sportowych są takie skarpetki z materiału jak czepek ale wygląda trochę dziwacznie

Gość gość
ja mam łuszczycę na stopach i używam tych bucików dla zapewnienia komfortu sobie i innym , sa wygodne i polecam profilaktycznie

Gość gość
Na basenach czyha na wszystkich mięczak zakaźny!

Gość gość
Po basenie zawsze łapałam grzybicę w miejscu intymnym. Leczenie trwało zwykle 2 miesiące a później szybka i intensywna kuracja invagiem, która pomaga odbudować mikroflorę - trwa tylko 7 dni. Później długo nie chciałam iść na basen ale w końcu się odważyłam tylko że po wyjściu zaaplikowałam sobie globulkę invagu i nie miałam grzybicy.

Gość gość
ja również przestałam chodzić na basen kiedy nabawiłam się grzybicy pochwy. niestety nawracała często i długo ją leczyłam dopóki nie zrobiłam testu na bakterie w laboratorium http://e-wenerolog.pl/jak-zamowic-test/. dopiero po nim zastosowałam odpowiednie leczenie, ale uraz do basenu pozostał

Gość gość
Chorób można złapać dużo, dlatego ja wolałem chodzić w sprawdzone miejsca (basen kumpla kupiony w firmie polbas.pl). Wygodny, sprawdzony i bezpieczny :)

Gość gość
polbas.pl - czy to jest sprawdzona firma? Planuję wybudować basen tego lata i szukam dobrej marki.

Gość gość
Popieram. Nie ma różnicy w przenoszeniu bakterii przez osoby chodzące/pływające w butach (specjalnych na basen) a bez nich - chodzą dokładnie w te same miejsca. W przypadku gdy na basenie wszyscy chodzą w butach a do wody zdejmują to inna sprawa bo tu rzeczywiście można mówić o przenoszeniu bakterii. Dziś na basenie widziałam sytuacje że jeden osobie się to nie podobało i wezwała ratownika - a ratownik wstawił się za tą osobą - wspomniał nawet że pływanie w butach jest regulaminowo zabronione co oczywiście było kłamstwem. Ludzie to ignoranci.

Gość gość
Wystarczy mieć dobre klapki i będzie ok, nie popadajmy w paranoje. Ja chodzę na basen 3-4 razy w tygodniu bo mam na przeciwko uczelni i jest bardzo fajny :) mam klapki z www.bikershop.pl i już mi sporo czasu służa i są fajne, nie ślizgają się

Gość bywalec forum
ja mam specjalne buty

Gość gość
Jestem dermatologiem Rzeżączką nie można zarazić się na basenie- tylko przez kontakt seksualny z chorą osobą Leczę tak ogromną liczbę dzieciaków z brodawkami wirusowymi stóp, że popieram noszenie i pływanie na basenach w specjalnym obuwiu

Gość Ratownik WOPR

Powiem tak, jest to mało higieniczne chodzisz po szatni w tych butach po płazy na basenie i to tam można dostać grzybicy, wobec tego wchodząc do basenu w tych samych butach narażasz siebie i innych, bo to co było na podeszwie jest w basenie, przepisy i normy różnych związków chemicznych są teraz na tyle rygorystyczne, ze pływanie i wchodzenie do basenu w butach jest co najmniej nie odpowiednie. 

Teraz coś w stylu ( kiedyś to kurła było), kiedyś nikt tak nie robił i nic się nie działo, mało tego ja osobiście już nie zwracam uwagi na takich ludzi bo maja swoje racje, zwyczajnie nie wchodzę w gadkę. Nie ukrywam, ze mam nadzieje, ze jakiś klient się zacznie wykłócać z dana osoba, ponieważ nie mogę patrzeć na to.

Ludzi wchodzących na basen w butach traktuje na równi tych, co nie rozumieją tak oczywistej czynności jaką jest prysznic przed wejściem na basen. 

Pozdrawiam .