Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neferrett26

Co sdzicie o kolczykach u maych dziewczynek? Przebija, nie przebija...?

Polecane posty

Gość czkhtr
dzieci pamietaja to co sie dzialo w okresie niemowlecia itd. zapytajcie sie psychologow a nawet ilekarzy. male dzieci szczegolnie te ponizej roku duzo gorzej odczuwaja bol i sa o wiele bardziej wrazliwsze na wszystkie bodzce. niby szczepienie tez nie boli a dziecko wyje jakby mu nogi wyrywali.

Gość liliannaaa
pewnie ze przebij!!!a porownaie kolczykow w uszach do kolczykow w pepku czy nosie lub tatuazy jest chore~!!!!!!!!!!!!!mamusie panikary

Gość gryczka
Dlaczego panikary? Jestem bardzo spokojna w tym temacie:-) Po prostu uważam, że dziecko jest samodzielną jednostką i - owszem - muszę podejmować decyzję np. dotyczące jego zdrowia, dopóki samo tego nie może zrobić, ale kwestia upiększania ciała to już zupełnie co innego.

Gość ramzesek
Mam pytanie do tych , które chcą poczekać na decyzję dziecka na temat kolczyków. Czy wybór wiary też im zostawiacie , rozumiem , że wasze dzieci same zdecydują czy chcą być ochrzczone itd. Na pewno tak jest, w końcu to poważniejsza decyzja niż jakiś kolczyk w uchu. Pozdrawiam.

Gość Marekkkk_BBB
tak niech dziecko samo podejmuje dezycje jak ma sie ubrac, gdzie ma chodzic do lekarza, jakie ma miec zabawkiboze.....kolczyki w uszach to straszne okalczenie, niczym uciecie dloni lub wyrwanie wszystkich wlosow:PPP smiech na sali:):):):)

Gość buahaha gupie matki
Logiczne że mamuśka leczy w ten sposob jakies kompleksy! Haha ja pierdziele porażka! Kurwa weźcie sie porąbane mamuśki walnijcie w łeb zamim zrobisz z dziecka choike! Czy przekłuwając uszy dzieciakowi chcesz odwrócić uwage od jego wad?? Bo ja już nie raz to zauważyłam. Idzie taka mała z kolczyki w odstających uszach, lub ma nóżki jak u kaczuszki no ale kolczyki odwróca uwage! Buahahaha żal! Na szczęście mam tak śliczna córkę że nie musiałam jej przekluwać uszu żeby ja upiekszy! Jest mi was zal!

Gość a czemu chore to jest
? w pepku to kołek siedzi? też kolczyk, też nie boli i eż tylko chwila i też idealnie se goi wiec czemu nie? czemu sie ograniczac? a tatuaz? tez robiony igla wiec tez przeciez nie boli prawda? a male dziecko jest idealnym materialem do eksperymentow

Gość ramzesek
Może i Twoja córeczka jest śliczna , módlmy się aby głupoty po matce nie odziedziczyła.

ramzesek, ja zostawię kwestię wiary dziecku. Sama jestem zmuszana do chodzenia do kościoła przez rodziców i wiem jak to jest. Nigdy nie narażę swojego dziecka na takie pranie mózgu.

Gość asparagi
nie , wyboru wiary nie zostawie dziecku. bedzie wychowana w tej wierze w jakiej ja jestem. jesli gdy bedzie dorosla zechce zmienic ja wtedy bedzie mogla to zrobic. zadowolona z odpowiedzi? to teraz ja zadam pytanie - czy wybor wiary boli? czy porownanie wg ciebie bylo trafne? czy wybierajac wiare nznaczam dziecko jakos? mala bedzie miala stygmat na czole?

Gość buahahah
Nie oddziedziczy głupoty bo nie ma matki która przekłuła jej uszy buhahahaha

Gość ramzesek
Kolczyk również nie boli. Jest XXI wiek. Więcej zachodu jest zmienić wiarę na inną. Nie potępiam Twojego postępowania. Ja sama "narzuciłam" dziecku moją wiarę. Ale ludzie , kolczyk w uchu i takie HALO. To nie tatuaż lub inne głupstwo.

Gość Kikkaaaaa
No tak przeviwniczki przebijania uszu jak dojrzala dziewczynka nie bedzie chciala miec kolczykow(co b. rzadko sie zdarza)raczej jest na odwrot...to porostu sobie je wyjmie, ale zaraz zaczna sie kolejne problemu widoczne dziurki w uszach hahahahaha prawda??

Gość buahahah glupie matki
Nie oddziedziczy głupoty bo nie ma matki która przekłuła jej uszy buhahahaha

Gość ramzesek
Przekłuwanie uszu również nie boli. Jest XXI wiek. Ja nie potępiam Cię ,że wybrałaś swoją wiarę dla dziecka , bo ja sama swojemu ją "narzuciłam" , ale ludzie , dyskusja na temat kolczyków wywołuje takie burze??? Obyśmy mieli tylko takie problemy.

Gość asparagi
kolczyk w uchu to nie tragedia ale po co dawac kilkumiesiecznemu dzidziusiowi takie cos? czy dzieci nie sa same w sobie wystarczajaco slodkie? musimy dodawac im jakies kwaituszki na uszach???

Gość khhiuhit
no tak.. argument.. kolczykowanie to teraz norma.... a w afryce tą normą jest obrzezanie. dla niewtajemniczonych to wyrznięcie na żywaca za pomocą kamienia łechtaczki, warg i zaszycia aby została mała dziurka. rozumiem że gdybyś urodziła się tam to też bez wahania kazda z was przejęła by takie zachowanie za coś zupełnie normalnego a przeciwniczki tego upiekszenia dziewczynek (tak tak upiekszenia bo tak cos takiego oznacza najswietsze i najczystsze piekno) byscie wyklely bo sie przeciez nie znaja? piekno jest wzgledne. dla ciebie i ciebie pieknem jest dziurkowanie wlasnego dziecka kiedy tymczasem ta sama mamusia z druga tylko za zle spojrzenie na jej dziecko by zabiła na miejscu. dla mnie robienie dziur w dziecku i obrzezanie to jedno i to samo. zacofanie w rozwoju.

Gość A JA MAM PYTANIE DO MAM
CO WAM DAJE PRZEKŁUCIE USZU U MAŁEJ DZIEWCZYNKI? No bo u dorosłej to rozumiem..., ALE u małego dziecka? Po co to?

Gość gryczka
ramzesek--> bardzo dobre pytanie. Akurat w moim przypadku odpowiedź brzmi "tak". Nie narzucę dziecku żadnej wiary, bo sama żadnej konkretnej nie wyznaję. I nie ochrzczę go. Zadowolony/a?

Gość Asia_8111
mimama prebila uszy jak mialam roczek nie uwazam by zronila mi wielka krzywde, wrecz przeciwnie ciesze sie,z e to zrobila kiedy bylam tak malutka:)teraz jak chce to nosze kolczyki jak nie to zdejmuje i nie ma problemu sa wieksze tragedie na tym swiecie...:)pozdrawiam

Gość To chyba logiczne
Przekłuwaja im uszy bo Chcą mieć żywa choinke hahaha

Gość kolczyki to zemsta na dzieciak

Gość gryczka
Ja nie mówię, że to jest jakaś wielka krzywda. Natomiast nie podoba mi się pomysł okaleczania dziecka, nawet dla jego rzekomej urody. To jest decyzja, którą powinno się podjąć samemu i ja zdania nie zmienię.

Gość Do To chyba logiczne
No coś ty! Przekłuwają bo jak się ma paskudne dziecko to może kolczyki pomoga upiększyć hehe

Gość gryczka
Ja nie mówię, że to jest jakaś wielka krzywda. Natomiast nie podoba mi się pomysł okaleczania dziecka, nawet dla jego rzekomej urody. To jest decyzja, którą powinno się podjąć samemu i ja zdania nie zmienię.

Gość gryczka

No coś ty! Przekłuwają bo jak się ma paskudne dziecko to może kolczyki pomoga upiększyć hehe