Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZUZKA00123

Duża głowa na usg???

Polecane posty

Gość ZUZKA00123

Witam. Jestem w 35 tc i byłam dziś na usg. Okazało się że wielkość głowki mojego dziecka jest na 38 tc, a brzuszek na 36. Wszystko poza tym w normie. No i trochę się boję jak to będzie z porodem, przecież jeszcze min 3 tyg. Lekarz powiedział że zrobi mi jeszcze usg przed porodem aby zobaczyć wielkośc dziecka i będziemy się martwić.Dziś waga dziecka to 2820. Ciekawe jaki będzie duży i czy mu głowa jeszcze urośnie?? Może ktoś miał taki sam problem i jakie duże były wasze dzieciaczki i jakie miały głowki?? No i jak poród??? masakra jakaś czy nie??? Pomóżcie.....

Gość saleminka8
usg nie zawsze potwierdza to co widać po porodzie;) chociaż u mnie było pewne,że urodzę ponad 4kg synka hehe :) i faktycznie w 38tc miał już 4015 a w dniu porodu 4200g To zależy jak lekarz wykonuje usg-doświadczenie itp.itd... a 2 tyg różnicy to norma dopuszczalna jaka może się pojawić ;) ja bym się nie martwiła Napisz konkretnie jesli chodzi o wielkość głowy i brzuszka :)

Gość bellusia
nie przejmuj się, miałam podobnie, niby wg usg 2, 3 tygodnie większe dziecko, a przedewszystkim główka i co? urodziłam 3750, główka mała, mniejsza od brzuszka

Gość Zuzka00123
Mam nadzieję że też tak będzie, kamień z serca