Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerkaczynienerka

Ból pleców podczas kaszlu...

Polecane posty

Gość nerkaczynienerka

Od trzech tygodni mam kaszel. Początkowo było to lekkie zapalenie oskrzeli, wczoraj po osłuchaniu lekarz stwierdził, że infekcji już nie słychać. Jednak nadal mam uporczywy kaszel. Od wczorajszego wieczora kasłaniu towarzyszy dość nieprzyjemny ból, zlokalizowany w plecach, na lewo od kręgosłupa, nad talią, w dole żeber powiedzmy. Trochę promieniuje na bok, lekko bolą mnie też mięśnie z przodu na dole żeber. Ból występuje praktycznie tylko podczas kaszlu. Co to może być? Na płuco chyba za nisko? Nerkę też raczej wykluczam, bo nie mam żadnych problemów z oddawaniem moczu, ani nie mam gorączki. Czy to możliwe, że nadwerężyłam sobie jakiś mięsień przy kręgosłupie podczas tego uporczywego kaszlu? Co na to poradzić w domowych warunkach? Do lekarza się wybiorę, ale najwcześniej mogę w czwartek...

Gość bol miesni
w koncu sie zbuntowaly tak je cwiczysz tym kaszlem tyle czasu :P

Nic nie poradzisz. To jest poprostu od kaszlu. Moja kolezanke tez tak zebro bolalo i to jeszcze przez tydzien jak juz nie kaszlala. Przeszlo samo. To takie nadwyrezenie.

Gość nerkaczynienerka
Ladaco, a Tobie co? Dzięki, dziewczyny. Grzeję sobie od wczoraj termoforem. Rzeczywiście to chyba mięsień, skoro praktycznie tylko podczas kasłania boli... Na szczęscie kaszel powoli mi słabnie, więc może idzie ku lepszemu;-)

Gość nerkaczynienerka
Ból jest wyjątkowo wredny, mam wrażenie jakby się lekko przesunął od kręgosłupa na bok. I mięśnie przy żebrach nawet mnie bolę lekko z przodu (nisko, na wysokości dolnych żeber). Zastanawiam się, czy mogę na własną rękę wziąć coś typu Panadol. Czy to guzik da?...

Gość nerkaczynienerka
Podnoszę. Może ktoś coś jeszcze poradzi.

Gość nerkaczynienerka
Podnoszę. Może ktoś coś jeszcze poradzi.

Gość nerkaczynienerka
up

Gość gryczka
Wydaje mi się, że to naderwanie jakichś mięśni grzbietu czy ścięgien.. Lekarz pewnie niewiele pomoże, zapisze zapewne coś przeciwbólowego i przeciwzapalnego... Spróbuje pobrać ten Panadol albo inny ibuprom:-p Jak nie przejdzie za kilka dni, to wtedy do lekarza...

Gość nerkaczynienerka
Podnoszę, podnoszę:-)

Gość nerkaczynienerka
Podnoszę wciąż:-) Ból jakby przesunął się (?) bardziej na bok, w plecach praktycznie mnie nie boli.

Gość nerkaczynienerka
gazia--> o co chodzi?

Gość gość
To może być dyskopatia. Dla mnie podstawa to dobry materac- ja mam akurat z Art Medic i sprawdza się idealnie oraz dużo ruchu, choć nie można przesadzać z intensywnością, ale ćwiczenia typu pilates, zdrowy kręgosłup itp przynoszą dużą ulgę.

Gość gość
Mnie na ból pleców pomaga zwiększona dawka ruchu i dobry odpowiedni wypoczynek - dlatego zmieniłem materac na nowy, porządny i dostosowany do moich dolegliwości. Mam teraz Viscotherapy, który ma zmienną twardość i świetnie odciąża moje plecy i barki. Ale, jak powiadam,******* zdrowa dieta to podstawa.