Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka08080

Czy lekarz ma prawo poinformować mamę,że nie jestem dziewicą?

Polecane posty

Gość anulka08080

Witam. Piszę ponieważ mam problem. Otóz ostatnio mam pewne dolegliwości ginekologiczne. U ginekologa jeszcze nie byłam. Zamierzam iść. Bez mamy. Ale nie jestem już dziewicą, a nie mam jeszcze skończonych 15-stu lat. Czy lekarz ma prawo powiedzieć o tym rodzicom? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość no raczej co to sie dzieje
w takim wieku yo chyba nawetnie możesz sama wejśc do gabinetu ginekologa. Musi byc z Toba opiekun. Tak jest chyba do 16 roku zycia.

Gość no raczej co to sie dzieje
może poinformowac nawet policję!! Współzycie z dziećmi poniżej 15 roku zycia jest w Polsce karalne!!

Gość anulka08080
Ktoś tu napisał, że nie mogę iść sama. Dlaczego?

Gość 15 lat i juz sie puscilas
;/.....a teraz syfa złapałas;/...masakra...a chociaz zaimponowalas koleżanką?

Gość anulka08080
No własnie zamierzam iść. Z chłopakiem. Bo tak samej to trochę się boje, to bedzie moja pierwsza wizyta u ginekologa ;/

Gość annaabeelee
powiedz lekarzowi ze jesli cos powie matce to narazi cie na bezposrednie niebezpieczeństwo utraty zycia lub zdrowia , a przyrzekał ze ''primum non nocere''(po pierwsze nie szkodzic) ;-)

Gość anulka08080
Nie zrobiłam tego po to żeby zaimponować koleżankom. Poza tym nie po to tu weszłam, żeby rozmawiać dlaczego postanowiłam uprawiać seks. Poza tym nie znasz mnie, więc nie oceniaj.

art. 200 Kodeksu Karnego: "Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadzają ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12". Czy to jest wystarczająca odpowiedź na Twoje pytanie?