Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość borewiczowa

07 Zgłoś się ktoś pamięta?

Polecane posty

Gość borewiczowa

czy oglądacie powtórki tego serialu? podoba Wam się? czy naprawdę tak wyglądał PRL i Milicja Obywatelska?

Gość kupeta masz faceta
Wtedy to jadłem bebiko 3 ;) A potem blok czekoladowy i vibowit z torebki to nie wiem jak wyglądała MO. Wiem że samochód ( jakikolwiek ) to był szpan a MO jeździło NYSAMI ;)

Gość testerka3
Hej Mam ogromną prośbę:) Jeżeli możesz mi pomóc to proszę wejdź na ten adres i się tylko zarejestruj. Nie musisz nawet podawać swoich prawdziwych danych jeżeli nie chcesz:) Tam wpisujesz tylko imię i nazwisko nic więcej. Zbieram punkty na nagrodę dla moich dzieci a mam ich troje i ciężko jest z kasą:( http://uwolnijmikolaja.pl/konkurs/5201 Będę ci bardzo wdzięczna i moje pociechy również:) Dziękuję za głosy Kinia Zajmie ci to tylko 15 sekund

Gość borewiczowa
właśnie lecą powtórki na Kino Polska a ja nie bardzo pamietam te czasy. Ciekawe czy byli tacy Borewiczowie. Czy bardzo MO różni się od dzisiejszej Policji?

Gość kupeta masz faceta
Tak , znajomy opowiadał że na meczach był spokój bo MO pałowało. Tak samo na mieście zanim trafił na dołek to dostawał pare pał , a pałka policyjna była z gumy a w środku był żelazny drut podobno bolało jak cholera .

Gość kupeta masz faceta
borewicz byl odpowiedzią na agenta 007 , taki super glina ;)

To mój ulubiony polski serial :) oglądam go za każdym razem gdy tylko nadarza się okazja. A Bronisław Cieślak... mmm... ciacho ;):P

Gość dla marznących stóp
Peerel rzeczywiście tak wyglądał, tyle że w filmie niewiele jest pokazane. Nie ma np. pustych sklepów i kolejek przed nimi. Nie ma zatłoczonych tramwajów i autobusów, a w nich ponurych ludzi, rozpychających się łokciami i warczących na siebie nawzajem. Nie ma spraw politycznych. Co do milicji to tylko częściowa prawda. W rzeczywistości gliniarze przeklinali i bili jak na współczesnych filmach typu Psy czy Glina, tyle że społeczeństwo rzeczywiście sie ich bało, a nie tak jak teraz że byle żul podskakuje. To że Borewicz w filmie sobie lata na zawołanie helikopterem to bajka, naprawdę do zwykłych kryminałków nie dali by mu takiego drogiego sprzętu.