Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hzdh

Jak sie przemoc do bycia mama?

Polecane posty

Gość hzdh

nie lubie dzieci, mam juz 33 lata a ja nie mama wciaz instynktu macierzynskiego, nigdy chyba niechcialam miec dzieci, wszyscy mi powtarzaja jak to? bez dzieci? chociaz jedno a mnie ogarnia wstret, wiem ze powinnam ale nie umiem sie przemoc, mam chlopaka wlasnie zalatwiamy formalnosci zwiazane z weselem na sierpien, on chce miec dziecko a ja nie, nie wiem co mam zrobic chyba sie rozstane z nim , kiedys moze pozna kogos z kim bedzie je mial...jestem zalamana i naprawde nie wiem co zrobic, mam rodzenstwo fajna rodzine a swojej chyba miec niechce, nigdy nie rozumialam jak kolezanki piszcza: jak ja juz chce dziecko, zachodza w ciaze a ja nic nie czuje..

po co chcesz się przemóc? Powiedz mu o tym, ze jeszcze nie dojrzałaś do tej decyzji.

żartujesz czy poważnie pytasz? nie można przekonywac się do bycia matką. matką się chce być albo nie. nie daj się "namówić"na dziecko jeśli go nie pragniesz. zrobisz krzywdę sobie , dzieciakowi i swojemu związkowi też

Kochana jeśli mam być szczera mi coś takiego jak instynkt macierzyński włączył się dopiero po porodzie. Wcześniej nie lubiłam dzieci tak jak Ty. Nawet ciąża tego nastawienia nie zmieniła, ale jak zobaczyłam synka po porodzie to jakoś tak wszystko się zmieniło

Powiem Ci, ze mam to samo. Może jestem od Ciebie młodsza, ale tez nie mam żadnego instynktu macierzyńskiego. Poza tym pracuję w szkole, więc dzieci mam powyżej uszu. Może "pożycz" jakiegos chrześniaka lub dziecko z rodziny na cały dzień, pojedzcie z nim do jakiejś sali zabaw itp. niech się opiekuje, bawi z nim, karmi-niech zobaczy co to znaczy opieka nad dzieckiem

He he he a co to jest instynkt macierzyński? To w moim przekonaniu przereklamowane nie_wiadomo_co. Ja przynajmniej nie wiem co to. Miłości do córki musiałam sie nauczyć. I trwało to dniami, tygodniami, miesiącami PO PORODZIE.

Gość bez instynktu
ja mam 28 lat i również instynkt macierzyński jest dla mnie czymś obcym. Nigdy nie chciałam mieć dzieci i nadal nie chce. Mąż o tym wie i powiedział że rozumie i nie namawia mnie. Jednak ja czuje że po cichu liczy na to że kiedyś i mnie dopadnie instynkt macierzyński. Jeśli zdecyduje się na dziecko to tylko i wyłącznie dlatego że mąż kocha dzieci.

Gość a moja mama mi powiedziala
ze tez niechciala miec dzieci, ale jak zobaczyla dziecko po porodzie to wszystko sie zmienilo, ja jestem mloda jeszcze ale nie wiem czy sie nadaje na matke, niestety nie wszystkie kobiety powinny nimi byc

dobrze że miłości można się nauczyć- to +dla tych wszystkich dzieciaków z niechcianych ciąż, wpadek. jednak jezeli z góry zakłada się że dziecka się nie chce, że to nie dla nas to nie można liczyć na to ze miłość przyjdzie z czasem

Gość ale czas ucieka
ja niechce byc mam 40letnia ale co na to poradzic, szkoda tylko zwiazku bo kocham swojego chlopaka,

Gość frentii
A musisz sie przekonywac? Nie istnieje obowiazek posiadania dzieci, a ludzie nienawidza innosci, ludzi, ktorzy maja odwage spelniac swoje marzenia, zyc tak jak chca, a nie tak jak im dyktuje spoleczenstwo. Zadna matka nie przyzna sie, ze nie jest szczesliwa, ze nie spelnila sie w zyciu, bedzie opowiadac jakie to macierzynstwo cudowne, a w nocy bedzie plakac w poduszke.