Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaaaaka jedna

Wigilia wg córki

Polecane posty

Gość taaaaaka jedna

Mam do przygotowania potrawy na wigilię dla siebie, ojca i młodszego brata. I szczerze powiedziwszy nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. Myślałam o barszczu czerwonym (sama ugotuję) z uszkamia (zakupię mrożone). I do tego ziemnaki z rybą (kupię mrożone filety). Ale jakaś surówka by pasowała, nie wiem jaka. A moze bigos do tego, zamiast surówki? Tata umie taki pyszny zrobić. Proszę o pomoc doświadczone Panie Domu;))

Gość to niech tato zrobi bigos
;) A pierogi? Kutia? czy inne jakies tradycyjne potrawy ;)

Gość llpp
jak mozna w swieta wpieprzac pierogi?:D

Gość mały odkrywca
u nas do drugiego jest kapucha z grochem A jakieś ciacho będziesz piekła?

pierogi lubie najbardziej. karpik moglby nie istniec ;)

Gość mały odkrywca
"jak mozna w swieta wpieprzac pierogi" to jeszcze nic! my wtranżalamy pierogi do barszczu za miast uszek:classic_cool:

Gość gwena
śledzie koniecznie ;) kompot z suszu - najlepsze śliwki to polskie z pestką zupa grzybowa z łazankami zamiast filetów - 3 dzwonka z łososia karpia sobie daruj ;) zamiast ziemniaków - chlebek surówka nie potrzebna postny bigos i kup makowiec :)

Gość mały odkrywca
już widze jak dwóch facetów naje się dzwonkiem z łososia i kromką chleba (przypominam ze po całym dniu niejedzenia- post)

przeciez poza ryba beda inne rzeczy, np te pierogi :P jak dla mnie to Wigilia bez pierogow to lipa, a nie Wigilia :P

Gość taaaaaka jedna
mały odkrywaca, nie, nie bedę piekła, bo niestety nie umiem:( nie znam kompletnie nawet podstawowych podstaw pieczenia;)) ale zakupimy jakis sernik i coś jeszcze;) makowiec nie, bo nie lubimy makowca;) hmm, ryba po grecku, nie robiłam nigdy, ale patrzę właśnie na przepisz, nic trudnego;) no tak zrobię;) i bigos będzie;) pierogi? nie pierogi;) wolimy uszka; uszka są chyba bardziej wigilijne niż pierogi;) kompot z suszu, nie przejdzie, fuj;)) nie ciepimy z bratem tego zapachu;) to samo grzyby, ja oki, ale taka i brat są na nie;)

Gość taaaaaka jedna
jeszcze jakieś pomysły?;))