Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko do forumowiczek

Jak wam się podoba imię Zofia albo Zuzanna

Polecane posty

Podobają mi sie oba imiona, ale moja kuzynka twierdzi, że są mało oryginalne bo teraz co druga to Zosia lub Zuzia. Już niedługo (za 3 tygodnie) poród więc czasu do namysłu coraz mniej. Chciałam wybać któreś z nich, ale teraz już sama nie wiem.

Gość mnie nie podoba się
żadne z tych imion

Gość nununu
mojej siostry corka ma LAURA ZOFIA bardzo ladnie brzmi:)

Imię Zuzanna uważam właśnie za jedno z ładniejszych imion, niestety ostatnio zrobiło się popularne. Zofia mi się nie podoba.

Obydwa imiona sa oklepane. Ale to ty decydujesz, czy chcesz imie oryginalne, czy takie, jakie tobie sie podoba.

Gość Dwimiesięczna mama
Zuzia lalka nieduża.... ZZZZuZZZZanna....ZZZZuZIa .....Strasznie dużo ZZZZZ :) A Zofia kojarzy mi się ze starszą panią chodządzą do kościoła albo panią z wielkim tyłkiem w średnim wieku... :/ Sorki. Pytałaś na forum to odpisuję szczerze :D

Dwimiesięczna mama - ok, nie ma sprawy :) Zofia podoba mi się również w j. ang =Sophia=, które wymawia się /sofiiiiija/ (właśnie z akcentem na iiii), na zachodzie ostatnio modna jest również pisownia =Zofia= czytana jako /zofiiiija/. Przez większość roku przebywam w Szkocji i chciałabym mieć dla dziecka imię polskie (wiem, że Zofia to greckie imię, ale wiecie o co chodzi) ale proste do wymówienia przez obcokrajowców.

ja lubię oba. kiedyś wolałam zuźkę ale miałam ich tyle w swoim otoczeniu że mi się przejadła. ja wybrałabym zośkę:)

Gość to prawda że
Zosie i Zuzie teraz są bardzo popularne. Mnie się oba podobają, choć chyba Zosia bardziej. Natomiast Zuzia to takie "uniwersalne" imię na każdym etapie życia - bo mała jest Zuzia, nastolatka Zuzka, Zuza a dorosła kobieta "Pani Zuzanna" ;) W zasadzie z Zosią podobnie: Zosia, Zocha, Zofia ;)

Gość no cóż...hmmmm
oba imiona są już od dłuzego czasu bardzo oklepane,Zofia mi się nie podoba moja babcia zawsze mówi że Zofie są całe życie nie szczesliwe i chyba coś w tym jest mam dwie kuzynki z tym imieniem i faktycznie w życiu i m się nie wiedzie,z Zuzanna już bardziej choć wiadomo z laką się kojarzy ;-)