Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebraraa

ile ciast pieczecie i jakie potrawy?

Polecane posty

Gość zebraraa

mam troje dzieci /w miarę małych/ i w tym roku piekę tylko szarlotkę i babeczki, resztę ciast kupuję, no i piekę mięso, gotuję bigos...starsze będą kroiły warzywa na sałatki... a jak u Was? Dużo macie gotowania?

My idziemy na Wigilię do teściów i moich rodziców. 3 godzinki u jednych, 3 godzinki u drugich. Ja robię: Szubę - 2 miski (jedną do mojej rodziny, drugą do teściów). Kotlety z pangi w parmezenie - 26 szt (po 13 szt. moim i teściom). Makowce drożdżowe - 18 keksówek :O (po 9 keksówek) Makówka - 1 duża miska (do teściów bo u moich mama robi). 2 tarty kruche budyniowo-orzechowe. Makowców muszę tyle robić bo dużo schodzi. Mój teść wcina sam 3 keksówki. :P

Gość kullllaaa
troje dzieci i tylko dwa placki na tyle dni, to ja z jednym dzieckiem i piekę 3 placki

Gość ccc - to dla mnie
ja robię tylko sernik i bebe :P:) u nas to wystarcza , w końcu jest tego trochę : a to szałot , bigos, kapusta z grochem , makówki , śledzik w śmietanie , rybka - u mnie panga bo bez ości :P, barszczyk , uszka- kupuję bo nie chce mi się lepić :P:P:P:P , pierogi - te już lepię sama :)

Gość IQ50
Nie mam sily, bede sie cale swieta starac o bobo tudziez fasolke.

W tym roku wyjątkowo w domu będziemy nocować.Ale że lubimy jeść ciasta to piekę dla nas 2 blachy ciast - piernik oraz sernik z bezą kokosową,do tego pierniczki oraz 2 rodzaje ciastek briscotti. Jeśli chodzi o potrawy to w tym roku robię tyle co nic,gdyż się ,,podzieliliśmy" obowiązkami.Mi przypadają pierogi z kapustą i grzybami ,sałatka z kuskusem, bigos

Gość do IQ50
to trzeba było sobie jeszcze urlop wziąć, bo prze tyle dni jak będziecie się rąbali to po świętach będziesz nieprzytomna.

Gość ułatwiać życie
Z ciast nic nie piekę,zamawiam w cukierni od 3 lat i mam ten problem z głowy;-)Uszka i pierogi też!Moja mama mnie do tego przekonała,czas który musisz spędzić w kuchni przeznacz na miłe zabawy z dziećmi ubierajcie choinkę,róbcie ozdoby i bawcie się przy tym dobrze.Ja zawsze przed garami a potem człowieka nawet nie cieszy nic przy stole bo siły nie ma na nic-(tak mówiła);-)

Gość zieleninkajsjs
na 5 osób dorosłych: ja piekę tylko sernik, a reszte ciast ( 5 kawałków plus 2 strucle makowe)zamówione w cukierni, bo nie opłaca się piec, taniej wychodzi i czas zaoszczędzony potrawy: ryba po grecku, gołąbki z grzybami , barszcz z uszkami, sałatki, śledż w śmietanie, groch z kapustą, karp smażony