Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baba jaga co nosem smaga

juz wracają te znajduchy z irlandzkich zmywaków...

Polecane posty

Gość aleale.....
Jagoda 369,piszesz ,że Twój mąż zarabia średnio 4 tys.i ledwo wiążecie koniec z końcem,to co z Ciebie za gospodyni?Ty wiesz ile milionow ma najniższą krajową i muszą za to żyć,trochę pokory.Średnia emerytura to 1300 zł,a Ty takie głupoty wypisujesz.

Gość dlaczegoooooooooo2......
wlasnie tutaj pytam: Anglia Irlanida Szwecja etc.etc.etc. dba o ''emigrantow'' a Polska nie zadba o swoich OBYWATELI !

Gość Polska tez dba o emigrantow

widzialam program 3 tyg. temu jak dba Polska o emigrantow Filipinki

Gość Szlag mnie trafił
ejjjjj7 jestes ekonimostka i piszesz "na skandywanwii" zamiast w sakndynawii?:O

Nie rozumiem Was!!! Po co tak generalizować? Mój brat wyjechał do Londynu jakieś 6 lat temu. Owszem, skończył tylko zawodówkę. Angielskiego prawie w ogóle nie znał. Jednak bardzo szybko się dorobił, na co w Polsce nie miałby szans. Założył firmę skaffolderską. Praca niebezpieczna, ale bardzo dobrze płatna. Na dzień dzisiejszy ma fajne auto, piękny dom z ogrodem, w którym mieszka i drugi, który wynajmuje ludziom. Nie zamierza wrócić do Polski. Gdy nas odwiedza zachowuje się całkiem normalnie. Co z tego, że ma jakieś super ciuchy, extra telefon itp.? Po prostu stać go na takie rzeczy i takie kupuje. Przyjaciółka, również mieszkająca w Londynie, która jest po studiach pracuje w szpitalu psychiatrycznym. Non stop posyłają ją na jakieś kursy i szkolenia. Zapewne w Polsce nikt by jej nie zapewnił darmowego rozwijania umiejętności i wiedzy. Jest nadal tą samą osobą, którą była przed wyjazdem. Dlatego nie piszcie bzdur, że za granice wyjeżdżają tylko osoby ze znikomym wykształceniem i że wszystkim im odbija. Ludzie są różni i nie da się ich jednoznacznie zaszufladkować.

poza tym co duzo dyskutowac i biadolic w Polsce jest zle, komputery, telefony i faxy NIC nie zmienily biurokrajca byla i jest Do lekarza na wizyte, od 4 rano ? ? ? ???? w swiecie komputerow - telefonow ??? ?????? ciagle klotnie, sprzeczki lub awantury w kolejkach ? Elektronika tylko pozornie pracuje w Polsce. Jest zle, i nie ma co ukrywac. Ludzie przez to sa zle, zawistni [nawet zmywakom, jakby to byla haniebna praca, w PL tez to sie robi tylko za zlotowke] ............................. Moze lepiej podyskutowac ''CO ROBIC ZEBY POLSKA DOROWNALA ELEKTRONICE'' ? MLODZI MACIE TUTAJ POLE DO POPISU

Gość no i w ktorym miejscu jest
generalizowanie? tym co napisalas potwierdzilas tylko wszystko co tutaj zostalo napisane...

kicia, masz racje - gratuluje madrego brata. teraz nie wiem, gleby wyjechaly czy zostaly - bo najgorsze wyzwiska i ublizania sa od tych co mieszkaja tutaj w kraju.

Gość masz odpowiedz na swoje
pytanie: "jak ktoś się źle w lo uczył to na bank jest teraz poza Polską sprawdzone na n-k wszystkie matoły w UK, Irlandii, Włoszech i Niemczech." "po ortografii marcina widac jaka "elyta" pracuje na zmywaku w audi, hehehe. sama mieszkam na wyspach i widzę że takich marcinów jest niestety 90%. Tak, masz mieszkanie w Londynie, zapomniałeś dodać że z counsilu" "A te paniska z "Grejt brytajn" co tu sie tak wypowiadaja, to te bledy ortograficzne robia : 1) specjalnie, zeby pokazac jak gleboko maka w nosie PL 2) zapomnieli jak sie po polsku pisze 3) nie zapomnieli, bo nigdy nie umieli a na zmywaku to i tak niezbyt potrzebne " "Smialo powiem, ze ludzie, ktorych znam i wyjechali to same jakies nieudaczniki. Szkole to pokonczylo albo i nie i pojechali w wielki swiat."

Gość a co ci do tego ...... pytam

Gość xyzeta
do odp powyzej a tobie to zal tylek sciska????????bo nie rozumiem tu czegos.Ludzie wole mieszkac za granica niz klepac biedew w Pl i liczyc grosz do grosza bo ciagle to drozeje czy to a pensja stoi w miejscu. rozumiem przeciwnikow emigracji tyle ze kazdy ma prawo mieszkac tam gdzie chce i zachowywac sie tak jak chce.Jak wam przeszkadzaja firmowe ubrania,dobre auta czy super fajne telefony to nie patrzcie i nie zazdroscie tylkokupcie sobie i klepcie biede przez caly miesiac bo w Polsce niestety zeby cos miec trzeba sobie od ust odjac. Nie wyzywajcie nikogo od burakow bo to wlasnie ten kto tak pisze nim jest. I jeszcze jedno znam wielu ludzi ktorzy nigdy nie chcieli wyjezdzac ale jak sie nadazyla tylko okazja to bez zastanowienia i z wami tez z pewnoscia by tak bylo.

Gość nikomu zal i zazdrosc tylka
nie sciska, no bo jak elicie moze zal i zazdrosc sciskac tylek kiedy patrzy na plebs? tu chodzi o to ze zmywakowego buraka po podstawowce, zawodowce itp. poznaje sie na odleglosc bo jak to sie mowi sloma zawsze z kapci wyjdzie, burakiem raz burakiem zawsze itd.

PRawda jest taka, ze w Polsce faktycznie o wiele ciezej urzadzic sobie zycie. I nie chodzi tu o to, czy ktos jest wyksztalcony, czy nie. Mam przyjaciol w 3miescie, wiekszosc ludzie po studiach i tak jedni zarabiaja ponad 4.000 PLN na reke, inni niestety 2000 PLN. Zalezy, gdzie sie wkrecisz, jakie masz znajomosci itd itp. W innych krajach mysle, ze po prostu latwiej jest znalesc dobrze platna prace, a co najwazniejsze- bez znajomosci. Taka roznica, ze o systemie ubezpieczen zdrowotnych nie wspomne.

Zal wam dupy sciska ze ktos wyjechal dorobil sie a wy dalej zapierdalacie po kilkanascie godzin dziennie i gowno z tego macie- co niestety jest wina naszego rzadu. Ja dostaje co miesiac 64 zl na dziecko rodzinnego... no normalnie smiech na sali , co ja mam dziecku za to kupic ? Pieluchy z biedronki czy mleko krowie z kartonu? Nie rozsmieszajcie mnie z ta wasza polskoscia:D W Pilsce panuje przekonanie ze aby sie dorobic trzeba zaiwaniac od switu do nocy i wreszcie sie garba dorobic, nie mozna wyjechac na wakacje zagranice bo trzeba oszczedzac, smiac mi sie chce z tego waszego ujadania. Zazdroscicie i tyle. Moj brat byl tez w Irlandii w Polsce wybudowal wielki dom , kupil samochod sobie i zonie i teraz zyje sobie na niezlym poziomie. Czy w Pl by sie tego dorobil? Tak ale chyba za jakies 10 lat i to pewnie jakiejs marnej chalupiny a jezdzilby starym oplem tak jak pewnie wiekszosc z was , ujadaczy. ZAZDROSCICIE :D:D:D i dobrze wam tak. :D :D :D A co do zarzutu ze jestem niegospodarna gospodyni... No coz ja chce zyc na poziomie. A poza tym chcemy rozbudowac dom i to dlatego nam nie starcza.

i jeszcze cos napisze. moim zdaniem zeby sie dobrze zylo w Pl trzeba na miesiac zarabiac jakies 8000zl , wtedy mozna zyc na poziomie. Ale tak jak jest teraz to po prostu MASAKRA.

Gość ejjjjjjjjj77
jagoda 369 masz w 1000000% racje. Ten kto pisze o zmywakach,burakach niech sobie pisze a ja z wlasnego doswiadczenie wiem ze Polska jest jeszcze bardzo daleko za Unia.Niestety w Pl jest brod,smrod i ubostwo i brak perspektyw na lepsze jutro. Ja nie widze sesu zyc na sile ale w kraju.Przykre jest to ze ludzie wyjezdzaja do obcych krajow by zapewnic wlasnym rodzinom lepszy byt.Powinniscie szanowac tych ludzi a nie jeszcze gnoic bo ma lepszy samochod czy komorke. No poprostu szlak mnie trafia jak to czytam ale i tak zal mi wlasnie was.

Gość vsadcagsvf
podnosze bo ciekawy topik