Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baba jaga co nosem smaga

juz wracają te znajduchy z irlandzkich zmywaków...

Polecane posty

No tak - net mi siadł a tu dyskusja rozgorzała.. moje spostrzeżenia są podobne jak jednej z wypowiadających się tu osób. Największe znajome głąby, co to na żadną ambitniejszą i dobrze płatną pracę w Polsce nie miały najmniejszych szans - są w UK. Mieszkam w Polsce, ponieważ mam tu perspektywy. Chcę pracować na swój kraj. Zresztą, nawet gdyby wiodło mi się gorzej i byłabym zmuszona do wyjazdu (a musiałabym przymierać głodem), pewnie nie zadzierała bym łba pod chmury, tylko dlatego, że właśnie przyleciałam samolotem z Irlandii w nowych ciuchach;) Bardzo mnie śmieszy ta mina wielkiego światowca u osób, które jeszcze kilka lat temu nie potrafiły w szkole nic i ledwo przełaziły z klasy do klasy. Wiem też, że z wyżyn arystokratycznych się nie wywodzą i w domu bida aż piszczała, więc po co teraz ten lans??

No tak - net mi siadł a tu dyskusja rozgorzała.. moje spostrzeżenia są podobne jak jednej z wypowiadających się tu osób. Największe znajome głąby, co to na żadną ambitniejszą i dobrze płatną pracę w Polsce nie miały najmniejszych szans - są w UK. Mieszkam w Polsce, ponieważ mam tu perspektywy. Chcę pracować na swój kraj. Zresztą, nawet gdyby wiodło mi się gorzej i byłabym zmuszona do wyjazdu (a musiałabym przymierać głodem), pewnie nie zadzierała bym łba pod chmury, tylko dlatego, że właśnie przyleciałam samolotem z Irlandii w nowych ciuchach;) Bardzo mnie śmieszy ta mina wielkiego światowca u osób, które jeszcze kilka lat temu nie potrafiły w szkole nic i ledwo przełaziły z klasy do klasy. Wiem też, że z wyżyn arystokratycznych się nie wywodzą i w domu bida aż piszczała, więc po co teraz ten lans??

Gość dlaczego warto
po ortografii marcina widac jaka "elyta" pracuje na zmywaku w audi, hehehe. sama mieszkam na wyspach i widzę że takich marcinów jest niestety 90%. Tak, masz mieszkanie w Londynie, zapomniałeś dodać że z counsilu:D

Gość dlaczego warto
po ortografii marcina widac jaka "elyta" pracuje na zmywaku w audi, hehehe. sama mieszkam na wyspach i widzę że takich marcinów jest niestety 90%. Tak, masz mieszkanie w Londynie, zapomniałeś dodać że z counsilu:D

Gość tyrano zaur us
popieram - autorke oczywiście, też mnie wkurwiają

Gość ejjjjjjjjj77
Wypraszam sobie pisanie takich bzdur.ja nie korzystam z zadnego socjalu bleeeeeeeee nie mam mieszkania z komuny mieszkam w pieknym domu czego pozbawila mnie ta wspaniala Polska w moim kraju i nie zadzieram nosa do gory.Jestem zwykla osoba mieszkajaca na skandynawii wraz z rodzina wiedziemy normalne zycie i tyle.To nie nasza wina ze Polska to kraj zlodzieji i oszustow.Ja osobiscie dostalam takiego kopa od naszego panstwa ze odkad wyjechalismy na skandynawie nie wrocilam tam ani razu(bo tak naprawde nie ma po co) Wiec ten kto nie wie niech sie nie wypowiada. Acha i jeszcze jedno nie pracuje na zadnym zmywaku jestem ekonomistka i pracuje w banku wiec nie rozumiem waszego problemu. Zazdrosc przez was przemawia czy cos w tym rodzaju w kazdym razie wypowiedzi autorki sa zenujace a jak zazdrosci ludziom wracajacym z zagranicy tego"LANSU" to sama niech pakuje walizki i jedzie do tego dobrobytu moze wtedy doceni ile trudu kosztuje rozlaka z najblizszymi i ile kosztuje pracy i wyrzeczen ten LANs.

Ale wy generalizujecie i bzdury piszecie ze az mnie szlag trafia !!! :P Ja bylam w Irlandii 3 lata dorobilam sie dobrych pieniedzy na ktore w PL nie mialabym szans , dzieki nim podrozowalam , kupilam mieszkanie i jeszcze mi zostalo na zycie a wcale nie bylam na zmywaku tylko zajmowalam kierownicze stanowisko bo nie wiem czy zdajecie sobie sprawe ale Polacy sa na wyspach cenionymi pracownikami bo sa pracowici i ambitni. Dzieki wymienionym cechom dostaja awanse tak jak ja:D Moze jest jakis procent takich ludzi o jakich piszecie ale ja rzadko takich spotykalam . Moimi kolezanka mi byly dziewczyny po studiach ktore pracowaly po biurach i bankach , wiec prosze nie wrzucajacie wszystkich do jednego wora. Pozdrawiam wszystkich

Gość ale jaki wy macie problem
ejjjjj......to pisza biedni ludzie z internet kafe za 1 zl na pol godziny i sie wyzywaja.....takie nieudaczniki ktorzy sa za glupi zeby sie obcego jezyka nauczyc:(takie typowe polaczki,od wina owocowego:P

ejjjjj77 lepiej bym tego nie ujela. Ktos wczesniej pisal cos o mozliwosciach jakie daje Polska :D gdzie je macie ??? Npiszcie mi. Moj maz zarabia teraz srednio 4000 zl miesiecznie i szzcerze powiedzawszy ledwo sie wyrabiamy. Czesto tesknie za wyspami bo tam zyje sie o niebo lepiej niz w tej naszej zapyzialej , zasciankowej Polsce. :P

Gość ejjjjjjjjj77
Dokladnie popieram powyzsze wpisy, nadal nie zgadzam sie ztymi opiniami autorki.Owszem Polska to moj kraj ale co ten kraj jest w stanie nam zagwarantowac?????jakie sa dalsze perspektywy?????????no prosze odpowiedzcie bo sama nie potrafie sie doszukac nic pozytywnego oprocz tego ze moja mama zacharowuje sie bedac na emeryturze zeby miec co jest i to jest zycie???????????? wole byc za granica,pracowac tesknic ale zapewnic swojej rodzinie to co inni ludzie na zachodzie uwazaja za standart a dla was jest lansem.

Gość a ja też mam problem
A ja mysle ze to dobrze ze wyjezdzają, bydlo wyjedzie, elita zostanie i bedzie nam sie lepiej zylo. Pracy wiecej i miejsca:). Ode mnei ze szkół wyjechaly same niedobity co to nie mogły podstawówki skonczyc:). Trudno im sie dziwić, tam amja łatwiej. Życie tu w Polsce to dla nich za duze wyzwanie, lepiej isc na latwizne :)

Gość ejjjjjjjjj77
smiac mi sie z ciebie czlowieku chce ty wielka elito hahahahahahaha....zostan i dobrz.Ktos musi tyrac na emerytury dla starszych prawda????????

Gość ejjjjjjjjj77

Gość cashmir
Ja tez mieszkam w uk i nie zaluje.Polska pozbawila mnie tego co dzisiaj jest normalnoscia.Zabrala mi dach nad glowa wyrzucajac mnie i dzieci na bruk bo takie bylo prawo bo co .........prywatny dom??????????ale nie liczylo sie ze moja mama mieszkala tam 40 lat.W dupie z ta polskoscia tam mozna tylko glodowac,zebrac i mieszkac na ulicy.A tutaj gdzie mieszkam jest praca,zarobki i szacunek do drugiego czlowieka.Acha i nawet pracujac na zmywaku mozna sie czegos dorobic a nie siedziec w Polsce pracujac na stanowisku kierowniczym a w portwelu ciagle na minusie.

Gość moje 2 grosze
A te paniska z "Grejt brytajn" co tu sie tak wypowiadaja, to te bledy ortograficzne robia : 1) specjalnie, zeby pokazac jak gleboko maka w nosie PL 2) zapomnieli jak sie po polsku pisze 3) nie zapomnieli, bo nigdy nie umieli a na zmywaku to i tak niezbyt potrzebne :-p

Gość cashmir
Zal mi ciebie poprostu.A zmywak jak kazde inne zajecie i gdybym nie miala pracy to napewno bym pracowala nawet na zmywaku a ty co........taki patriota i obronca az mi sie smiac chce.

Gość moje 2 grosze
Smialo powiem, ze ludzie, ktorych znam i wyjechali to same jakies nieudaczniki. Szkole to pokonczylo albo i nie i pojechali w wielki swiat. Ok niech tam sobie zarabiaja i zyja godnie. Nie zazdroszcze. Ale ludzie ... Nie robcie z siebie posmiewiska jak tu przyjezdzacie. W rodzinie mam takich co to nie oni. Jak popili na swieta to si wygadali,ze dom maja z ' ichnego mopsu", kobitka nie pracje bo jezyka niet, facet pracuje we wszystkie dni a przede wszystkim nadgodziny w niedziele trzepie, bo Angole nie chca w niedziele pracowac, to Polacy wtedy pracuja. Ludzie, my w PL wiemy, ze trudno sie tu utrzymac ale skoro nie wyjezdzamy to jakos sie kreci. Nie robcie z siebie paniska, bo wiemy,ze tam tez kolorowo nie jest. Wole uslyszec, ze tam na socjalu leca ale i tak im lepeiej niz u nas z pensji a nie jakie tam cuda wianki.

Gość dlaczego..
Polacy sa takimi zapalczywcami bez wyobrazni ? Dlaczego was obchodzi, czy oni robia na audi czy zmywaku ? Piszecie, '''radze sobie dobrze tutaj''' Kto sobie dobrze radzi tutaj ?? Zlodzieje, !! cwaniacy!!! i kombinatorzy !!!! - 'okradaja' kumpli, sasiadow, bossa i kogo sie da, nawet rodzona matke. Niech siedza tam na zmywaku - przeciez lepiej zarobia tam niz tutaj. Po latach wroca i bedzie im lzej - pieniadze zarobione tam przynosza tutaj, poprawia polska gospodarke.

Gość moje 2 grosze
Nie chodzi o to, ze pracuja na zmywaku, tylko o to jakie paniska zgrywaja. Wiadomo,ze jak z jezykiem lipa, to od czegos zaczac trzeba. Niech robia co chca, ale czamu jak tu przyjada to zgrywaja niewiadomo kogo ?

Gość DO a ja też mam problem
no to jak sama ELITA to kto ci bedyie ulice yamiatal

Gość ejjjjjjjjj77
DO MOJE Pewnie wiesz co piszesz ale ja jednak prosilabym byscie nie wkladali wszystkich do jednego wora bo ja paniska z siebie nie robie i sie nie afiszuje z tym co mam.Jesli cos mam to z pracy swoich rak i po co mam sie tym przechwalac przeciez na ulicy nie znalazlam a ni nikt mi nic nie dal. Niech kazdy ocenia siebie.Ja mieszkam na skandynawii i uwazam ze jest fajnie i na dzien dziesiejszy powrotu do pl nie widze ,jednak ci ktorzy wracaja maja prawo do tego by moc pokazac polakom a zwlaszcza tym ktorzy maja swoj swiatopoglad na to ze tam poza granicami jest lepiej.Poprostu lepiej.Mam nadzieje ze Polska rowniez kiedys bedzie mogla zadbac o swoich rodakow tak by nie uciekali do innego swiata.

Gość dlaczego......
ogolnie Polacy zgrywaja panow - szpanuja niezaleznie gdzie mieszkaja. no i otwiraja buzie i .... brak zebow, albo sprochniale lub podworkowa lacina

Gość dlaczego......
eejjjjjjj77 bardzo madrze piszesz - mnie rowniez udalo sie za oceanem - poza granicami kraju mozna latwiej dorobic sie lepszego zycia i to z uczciwej pracy. Polacy nawet sobie nie wyobrazaja, jak latwo zyc w innym kraju. Jakie wygody sa i jakie spokojne zycie mozna wiesc bez zawisci Zycze Ci powodzenia i wszystkiego najlepszego w 2010

Gość dokladnie tluki wyjechaly
podcierac dupy angolom bo w Polsce to nawet zeby dupe wycierac trzeba miec mature i kwalifikacje, ale niech nie wszyscy wyjezdzaja bo jakies parobki musza zostac w Polsce zeby sluzyc elicie i zajmowac godne tych osobnikow stanowiska czyli szoryjacego kible, przepychacza szamba i zmywacza garow, pozniej przyjezdzaja takie buraczki z wysp po zawodowkach, z ledwo zdana matura, albo po jakiejs wyzszej szkole prania i gotowania w starych pudlach '92 z kierownica po prawej stronie i udaja paniska, ida do sklepu kupic chleb za 2,45zl daja 2,50 i "reszty nie trzeba" normalnie nie wiadomo czy sie smiac czy plakac...

Gość dlaczegoooooooooo2......
lepiej klepac biede w Anglii niz w Polsce