Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blankini

lista prezentów

Polecane posty

hmmmm mysle ze niektorzy z naszych gosci beda chcieli nam kupic prezent na nowe mieszkanie i chce zeby ograniczyli pomylki :):P co sadzicie o listach prezentow w sklepach?nie mowie o jakichs super drogich dodatkach ale np o miskach, chlebaku, czajniku , recznikach itp? jak to zalatwic? jak na to reaguja goscie?

Gość hhttu
zły pomysł,a jak przyjda bez prezentu ,to co ,nie otworzysz??

Gość miss skalpela
dla mnie taki pomysł jest ok. bo ten kto woli kupić prezent przynajmniej wie co Wam potrzebne i nie musi się głowić co kupić by pasowało... Ps. to wypowiedzi wyżej Prezent z listy czy też nie , nie jest biletem wstępu :O lista jest tak jakby podpowiedzią co by chcieli młodzi dostać

No przecież można stworzyć listę prezentów, są na to nawet specjalne serwisy internetowe - "sprezentuj" , gdzie wypiszecie swoje życzenia, każdy będzie mógł zarezerwować jeden prezent (żeby nie było dubli). Można tam nawet umieszczać linki do tych artykułów w sklepach internetowych, aukcji, zdjęcia itp.

Gość kingdomoflove
ja również uważa że to jest dobry pomysł sama zamierzam taką listę stworzyć.

Moim zdaniem lista prezentów to dobry pomysł. Wiele osób nie lubi dawać koperty i kupują prezenty, tylko często te prezenty często są nietrafione i okazuje się, że goście wyrzucili pieniądze w błoto. Tutaj widziałam opisane wszystkie wady i zalety listy prezentów slubnych, możesz sobie przeczytać: http://supersluby.pl/index/artykuly/category_id/3/item/69

o prezentach kupowanych przez net nie ma mowy, moja ciocia czy wujek nie odnajda sie w necie :P hihi, ale mysle zdecyduję sie na liste :)

Gość kingdomoflove
timka u mojej siostry rodzina sama zaproponowala takie rozwiazanie. panstwo mlodzi zrobili liste a goscie kupili co uwazali za stosowne. a gdy dowiedzieli sie o moich zareczynach kazali i mi szykowac liste. wiec nie bede miala problemu z zakomunikowaniem im. jesli natomiast chodzi o rodzine narzeczonego poporstu powiemy, ze jesli chca kupic prezent zamiast koperty to mozemy udostepnic im liste prezentow, jednak to jest sprawa indywidualna i nie musza z niej korzystac. tyle

ludzie robili lekką siarę z wierszykami sugerujacymi, ze chca kase zamiast stu zelazek itp. Uwazam, ze nie bedzie to nietakt jesli pod prosba potwierdzenia przybycia umiescimy zdanie "Jeśli zechcecie nas obdarować prezentem, ich lista znajduje się w sklepie "....". Z góry dziękujemy za wszystkie" chyba ze macie inne propozycje

Gość kingdomoflove
ja rowniez uwazam, ze proszenie o kase zamiast o prezenty jest conajmniej smieszne. ale lista prezentow? co w tym zlego. ja nie zamierzam pisac zadnych wierszykow, tylko podczas zapraszania na slub( a bede to robic osobiscie) poinformuje, ze jest lista prezentow. i nie rozumiem twojej obawy. w dzisiejszych czasach jest to tak popularne, ze ludzie doskonale wiedza ze takie listy istnieja i nie robia zadnych problemow

W innych krajach na przykład Francji nie ma nic dziwnego w tym,że sporządza się listę prezentów ślubnych. Przecież dzięki temu można uniknąć sytuacji w której młoda para dostanie na przykład 10 egzemplarzy takiego samego czajnika czy czegoś innego. Wiadomo,że na slub zawsze przychodzi sie z prezentem więc chyba przyjemniej jest kiedy masz pewnosć,że będzie on niepowtarzalny:)

Gość jeden_moment
Wg mnie listry prezentow sa rewelacyjnym pomysłem! To nowość w polskich realiach ale staje się coraz powszechniejsze takie kontrolowanie prezentow ślubnych :) Warto unikac powtorzen w postaci 2 kompletow garnkow czy 3 tosterów :) Ja z pewnością taką listę stworzę :)

Popieram pomysł z listą. Można ją przygotować w internecie(to dla bardziej nowoczesnych gości) bądź w sklepie(teraz dużo sklepów ma już taką opcje) a prezenty przynajmniej się nie powtórzą. Pamiętajcie tylko, żeby prezenty miały różną wartość, to, że prezent jest droższy nie oznacza, że nie możecie go umieścić na liście(bo np. kilka osób może się na niego złożyć) no i dobrze jak są też na niej jakieś miłe drobiazgi. :)