Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beczka

z każdą książką o II wojnie mam większy wstręt do Niemców

Polecane posty

Gość beczka

ostania to dzieci ireny sendlerowej, niemcy to bestie....

Gość Ewaldi
Niemcy , czy gestapowcy i oprawcy a może Wermaht ?

Gość beczka
tak wiem, ze racja, ale nie moge za to, ze ich nie cierpie nawet tych wspolczesnych... skoro tylu ich poszlo za hitlerem kto wie, czy nie powtorza tego znow

Gość Ewaldi
Hitler obiecał każdemu prawdziwemu Niemcowi samochód GARBUS i obietnicy dotrzymał, jeszcze kilka lat temu Garbusa produkowano w Brazylii :) a w Polsce pan Tusk tyle złożył obietnic i NIC :(

Jedni poszli za Hitlerem, drudzy za Stalinem a inni stali i się przyglądali. Obraz poniżonego i skrzywdzonego narodu zawsze się wszystkim podoba, jeśli tylko w społeczeństwie znajdzie się wystarczajaco dużo nieszczęśników, skłonnych obwiniać innych za nieszczęścia. Niezależnie od szerokosci geograficznej. :)

Gość a za Kłamczyńskim nie poszedł
nikt :classic_cool:

Gość ja powiem tak.....
wiesz ja uważam że każdy naród ma swoją jakąś smutną historię i swoich oprawców .....ale nie można w sobie pielęgnować nienawiści bo właśnie z takich małych nienawiści do innych ludzi narodów zaczynają się wojny

Gość beczka
no Polacy chyba nie patrzyli za swą krzywdę ze spuszczona głowa? zawsze walczyli, nawet jak nie bylo szans patrz powstanie warszawskie i wiele innych zrywow

"a za Kłamczyńskim nie poszedł" - bo jesteśmy szczęśliwi Przecież mamy kafe :)

beczka ---> Po anszlusie Austrii w marcu 1938 należało rozpocząć wojnę prewnecyjną wszystkimi alianckimi siłami. Nie doszłoby wówczas do kataklizmu.

Gość poczytaj tez o łagrach
Poczytaj tez co esbecja robiła swoim zaraz po wojnie w POlsce. A UPA w torturowaniu nie miała sobie równych. Takze Japonczykom i Litwinom nic nie brakowłąo pod tym wzgledem, Ale sa przecież i dobrzy Rosjanie, dobrzy Niemcy, dobrzy Polacy...

najbardziej barbarzyńskie narody w historii : niemcy , rosjanie , amerykanie , anglicy, ...sami barbarzyńcy - moralnie upośledzeni :)

Gość ja się pasjonuję
II wojną światową (głównie kwestiami gett, obozów zagłady, postacią Hitlera i ludzi z jego otoczenia). Nie mogę sobie tego wyobrazić co się działo, a przecież to było stosunkowo niedawno, bo w XX wieku. Sama nie mam wstrętu do Niemców, może dlatego ze mój tato jest pół Niemcem, pół Polakiem a jego rodziców, czyli moich dziadków połaczyła właśnie wojna.

"o anszlusie Austrii w marcu 1938 należało rozpocząć wojnę prewnecyjną wszystkimi alianckimi siłami. Nie doszłoby wówczas do kataklizmu. " tylko stalin by zaatakował gdzieś w 45 nie podpadł by amerykanom jak niemcy z pomocą japończyków i teraz nosili byśmy czapki uszatki i pielgrzymowali na plac czerwony do mauzoleum lenina

do tego dodałbym jeszcze pewną grupę Żydów ...nie mogłem o nich zapomnieć...:)

Gość beczka
no ja tez sie tym interesuje, ale za kazdym razem jak cos czytam ogarnia mnie to samo przerazenie, nigdy tez nie zapomne wrazenia z wizyty w Oświęcimiu jak mialam 14 lat. wiem, ze sa dobrzy Niemcy, zli Polacy itp i ze wiele narodow było barbarzyńcami w historii. Nie mogę się z wami nie zgodzic, jednak wrazenia wciaz mam silne. Moze w poprzednim wcieleniu bylam w AK? :)

beczka - masz typowo polskie cechy konspirant-ki ....jak chcesz się wykazać to studiuj teraz o NWO ..ucz siebie innych świadomości...teraz trwa inna wojna...wojna o nasze dusze...:)

Gość zenekkk
Ja też się interesuję historią i trudno mi w ogóle rozmawiać ze współczesnymi Niemcami. Ignorancja to dar, życie wtedy jest proste. A gdy zna się skalę i szczegóły tego co się działo podczas WW2 to nie można nad tym łatwo przejść do porządku dziennego.

Gość beczka
czuję to samo zenek, choc to juz niby inni ludzie

moja siostrzenica chodzi do niemieckiej szkoły i oni o tym się nie uczą

Gość beczka
no popatrz, ciekawe czemu...

a czytał ktoś byłem asystentem mengele a wegierskim lekazu co przeprowadzali doświadczenia na ludziach

a wiecie ze jedna dziewczynka przeżyła łaźnie z gazem ale mengele i tak kazał ja zabić

Gość zenekkk
Chyba większość ludzi na świecie, nie tylko Niemców, myśli, że niemieckie zbrodnie ograniczone były tylko do obozów koncentracyjnych i że zamieszane w nie było tylko SS i Gestapo. No ale obozy to nie wszystko, już podczas kampanii wrześniowej Wehrmacht zabijał polskich cywili i jeńców, a Selbschutz, czyli praktycznie niemieccy cywile-ochotnicy gwałcili i mordowali polskie kobiety. Ba, nawet sami Polacy nie wiedzą (nie chcą wiedzieć o pewnych okropnościach). Np. czy w szkole ktoś się uczył co się stało z co ładniejszymi Polkami złapanymi podczas łapanek? Klasyczna wersja jest taka, że wysłano je na roboty do Niemiec, prawdziwa, że trafiły do burdeli Wehrmachtu. Wyobrażacie to sobie? Jednego dnia jest się młodą, szanowaną i lubianą dziewczyną, a następnego jest się dziwką i podczłowiekiem.

Gość beczka
no wlasnie....

Gość beczka
no wlasnie....