Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kir kiri bim bim

MÓJ MĄŻ NIE CHCE DRUGIEGO DZIECKA

Polecane posty

Gość kir kiri bim bim

mamy coreczke 2,5-letnią, bardzo chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, w ogóle z mężem kiedyś planowalismy dwójkę, ale moj mąż ma wątpliwosci, czy damy radę organizacyjnie i finansowo i nerwowo. Jakoś tak czuję się jakby mi podcinano skrzydła, przecież 2 dzieci to nie koniec świata, a naprawdę powodzi nam się niezle, mamy wlasne 2-pokojowe mieszkanie... jak widze te jego wahania, to jestem zła, że nie siądzie i nie przytuli mówiąc "damy radę, kochanie", brakuje mi tego, przeciez nie chodzi o to, żebym wywierała na nim presję....

Gość ojej autorko
nie chce to nie chce, już wie na czym polega bycie ojcem i ma dosyć,,zrozum człowieka:):)

Gość kiri kiri bim bim
akurat dzieckiem to ja sie przede wszystkim zajmuje, on pracuje do wieczora

Gość moze obawia się że nie
wydoli finansowo. Faceci też mają swoje lęki :)

Gość pastelowa róża
no właśnie to może on nie chce pracować do wieczora albo na 2 etaty a Ty siedząc w domu przecież finansowo mu nie pomagasz... nie zastanawiało Cię to?

Gość kiri kiri bim bim
podziel sobie 5500 zł na 3 osoby, to zobaczysz jacy jestesmy biedni :P

Gość JAki masz styl
Tak to z nimi jest :( najpierw obiecują złote góry, a potem DUPA! Ja też planuję mieć 2 dzieci i nie wyobrażam mieć tylko 1 - już wolę wcale :( Może go jeszcze przekonasz, w najgorszym wypadku pozostaje "wpadka" ale wtedy mógłby się obrazić..

Gość moze obawia się że nie
to ile macie nie przesądza o tym, ze mąż ma może lęki, że nie będzie w stanie was utrzymać,kurde, trochę empatii!

Gość ojej autorko
5500 na trzy? to nie najlepiej, a co dopiero podzielić na cztery,, a może twój mąż ceni święty spokój w domu?, a tego przy dwójce dzieci raczej nie ma

Gość kiri kiri bim bim
nie , nie zastanawiało mnie to, bo jak przychodzi do domu, to ma wszystko zrobione, uporządkowane, ugotowane, poprane i poprasowane.. nic, tylko zasiąść wygodnie przy herbatce ;)

Gość nie no z taka kasę to róbcie
jeszcze z 5 dzieciaków kupa szmalu, nie ma co;)i to własne 2 POKOJOWE mieszkanie:D na 4 osoby jak znalazł;)

Gość pastelowa róża
no ale 5500 na 4 osoby to żadne rarytasy... zwłaszcza przy małych dzieciach

Gość kiri kiri bim bim
do ojej autorko: dla ciebie to mało???? :)

Gość JAki masz styl
Jesteście nienormalni !! Dużo zarabia jak na polskie zarobki jeśli utrzymuje rodzinę sam!! Banda debili :) szkoda słów. jeśli chcesz drugie dziecko to próbuj go namówić i tyle..

Gość a te dwa pokoje na 4 osoby
to też tak duzo twoim zdaniem?:O

Gość kiri kiri bim bim
tezmnie dziwi, ze niektóre osoby uważają, że mamy za mało kasy, mnie sie zawsze wydawało, że niezle stoimy jak na srednią krajową, tym bardziej, ze maz jest jedynym zywicielem rodziny ;) no ale moze tu sie odezwaly same managery i dyrektory, którzy ponizej 5500 (ale na głowę) nie schodzą ;)

Gość strasznie brzydkie imię
a ty myslisz ze tak lekko i przyjemniej mu sie zarabia? sprobuj sobie sama byc odpowiedzialna finansowo za byt calej rodziny to zabczysz, egoistka moze jak pojdziesz do pracy i sama zaczniesz zarabiac 5 tys to wtedy maz to przemysli

Gość kiri kiri bim bim
a co ? mało ludzi tak mieszka? zawsze mozemy wynająć wieksze mieszkanie jak dzieci trochę podrosną

Gość rozumiem Twojego meza
5500zl na 4 osoby to za malo. Widocznie on nie chce starac sie o dodatkowe zarobki, zeby utrzymac rodzine

Gość sdrgfwrfe
kir kiri bim bim--2 pokojowe mieszkanie i chcesz drugie dziecko.Twoj maz ma więcej oleju w glowie niz Ty.Ja tez mam własne dwupokojowe mieszkanie.Pokoje dosc duze i nei wyobrazam sobie abym w tych warunkach deugie dziecko miała.Owsze,dzieci jak sa prawie w tym samym wieku to moga sie razem w jednym pokoju wychowac,ale potem,szczegolnie gdy to parka jaodpowiedniej jest dla rozwoju dzieci aby miały osobne pokoje.Aby w dzisiejszych czasach skazywac na wspolny pokoj dziecim trzeba być nieźle egoistycznym.

Gość kiri kiri bim bim
gdyby wszyscy mieli takie podejscie, to swiat by się wyludnil....

Gość sdrgfwrfe
Aotorko,jezeli macie włąsne mieszkanie to po co wynajmowac wieksze :-) Twoj maz to chłop z jajami,a Ty po prostu bujas w chmurach.

Gość pastelowa róża
no sory, ale jak ktoś ma 2 dzieci, do utrzymania 2 samochody, dodatkowo swoje pasje i zajęcia dla starszego dziecka, to te 5500 to żadne rarytasy... jeżeli Twoją pasją jest sprzątanie, gotowanie i prasowanie to nie mam więcej pytań :O wtedy wierzę, że Wam starcza...

Gość sdrgfwrfe
kir kiri bim bim--kobieto,trzeba myslec o sobie a nie o całym swiecie.Akurat dobrze by było gdyby ilosc ludzi w swiecie sie zmniejszyła.Nie byloby takiej biedy.Szczesliwosc by zaistniała i zycie by sie wydłuzyło.

Gość kiri kiri bim bim
dziwi mnie, że nastały takie czasy, że posiadanie wspolnego pokoju z rodzenstwem jest jakąś ujmą, czymś strasznym... . teraz mamy czasy, żeby najlepiej każdy miał swój pokój, swój komputer, dzieci wracają ze szkoły do domu, każde zamyka sie w swoim pokoju przy swoim komputerze i tak wygląda idealne współczesne tzw. zycie rodzinne :/ tez spotykam takie rodziny i bardzo im wspolczuje, bo widze jak mało ich łączy

Gość ojej autorko
do autorki dla mnie mało,, niestety,,:)

Gość sdrgfwrfe
kir kiri bim bim--moge sie załozyc,ze kiedys gdy zdecydujecie sie na 2 dziecko to Ty bedziesz miała ciągłe pretensje do meza o to,ze nie poswieca nalezytego czasu Tobie i dzieciom,bo bedzie musiał pracowac aby zarobic na dom.

Gość strasznie brzydkie imię
autorko wez idz do pracy i doloz drugie tyle do pensji, siedzsz sobie wygodnie w domku ochroniona od zla tego swiata zajmujac sie dzieckiem i gotujac obiadki a twoj maz tyra calymi dniami i w przeciwienstwie do ciebie wie ile wysilku kosztuje utrzymanie rodziny, czemu nie pojdziesz do pracy?

Gość sdrgfwrfe
kir kiri bim bim--nie napisałam,ze wspolny pokoj dzieci to ujma na ich honorze.Uwazam,ze jezeli w dzisiejszych czasach ktos moze dobre warunki stworzyc dziecku/ciom to powinien to zrobic.

Gość rozumiem Twojego meza
Kocham mojego brata i zycia bez niego sobie nie wyobrazam. uwielbiamy razem rozmawiać i spędzać czas, ale wspólny pokój to byłaby przesada.... kazdy czasem potrzebuje samotności, odpoczynku, no i zapraszajac znajomych fajnie mieć swój pokój