Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bubububek

Boję się nowej pracy...

Polecane posty

Od stycznia zaczynam, praca wiaze sie z przeprowadzka. Jest kryzys, wiem ze trzeba sie cieszyc ze sie znalazlo prace. Ale ja mam obway, czy sobie poradze, czy firma nie bedzie mnie wykorzystywala, mysle tu np. o bezplatnych nadgodzinach. Naczytalam sie na forach internetowych i wpadlam w panike... Czy Wy tez tak macie? Czy jestescie zadowolone ze swoich prac?

Gość słownik nie gryzie
Zawsze na początku jest trema. Z reguły oczekiwanie jest bardziej "strachogenne" niż sama rzeczywistość - na pewno będzie ok, każdy w tej firmie kiedyś zaczynał i był "nowym". Powodzenia. :)

Gość ja tez zaczynam od stycznia
wlasnie dzis sie dowiedzialam, ze mnie wybrali zaczynam tak jak Ty od stycznia i jestem PRZESZCZESLIWA:):):) tyle czasu bylam bez pracy, nie liczylam na cud, a jednak:). Nie nastawiaj sie negatywnie jest kryzys, tak ciezko o dobra prace, ciesz sie i nie zakladaj z gory najgorszego. Powodzenia zycze:)mysl pozytywnie!

Nie ma co się martwić na zapas, kazda firma jest inna, panują w niej inne zwyczaje, pracują inni ludzie, jest inny szef. Najważniejsze, to nie uprzedzać się, nie zakładać, że będzie źle, patrzeć, co i jak robią inni, uczyć się, pomagać, pytać. Weź ze sobą coś do jedzenia (bo może jest zwyczaj zamawiania żarcia, ale może nie - kazdy przynosi kanapki czy sałatki) i kubek, herbatę, kawę, cukier (też moze być firmowa, ale niekoniecznie) - żebyś nie czuła sie dziwnie i obco od początku. Będzie dobrze, każdy na początku jest zielony i musi się wszystkiego nauczyć, poza tym - nie ma ludzi nieomylnych. Trzymam kciuki, a na razie ciesz się świętami i nie myśl o pracy :)

oj wiecej wiary w siebie!!!!! zmykam ogladac "smazone ziele pomidory":) pozdrawiam!

zielone***

Dzieki za słowa otuchy. Ja generalnie sie bardzo ciesze, bo dopiero sie obronilam i juz mi sie udalo znalezc prace w zawodzie, co nie jest teraz takie oczywiste. Wiem, ze mialam duze szczescie ze wlasnie mnie wybrali. Jak sie dowiedzialam ze dostaje te prace to doslownie skakalam z radochy. Z kasy tez jestem zadowolona. Ale na forach niektorzy strasznie jada po tej firmie, ze sie siedzi po 10godz i ze nie placa za nadgodziny, obcinaja premie itd. :( Mam nadzieje ze tak nie bedzie... Chcialabym tez miec zycie poza praca.

właśnie przypomniałaś mi, żeby sprawdzić, czy premia wpłynęła, owszem, wpłynęła :)