Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emmmatkoa

czy moje dziecko nie je za duzo

Polecane posty

Gość emmmatkoa

mały ma 4 mc i od 1,5tyg je zupy i kaszki zalecenie doktora rano je 200 kaszki pozniej koło 12 mleko 200 o 15 zupa 200 o 16 mleko 150 o 20 kasza 200 i w nocy o 1 mleko 180 i koło 5 150 mleka

Gość etammmmmmmmmmmm
podnosze

Gość judzi87
tej kaszki to chyba za dużo.. mój rano tylko pierś, o 12tej zupka, o 15-16tej deserek, o 18tej kaszkę, i oczywiście między posiłkami pierś.

Gość zaduzooooooo
mega za duzo

Gość ne non
moja je podobnie

Gość mama klaudii
no tr4oszke duzo zajada , moja w tym wieku to okolo 120 150 wciagała mleka kaszetylko raz a jest kluska ... ale to zalezy od dziecka ... jak rodzisz to nie masz instrukcji załączonej razem z miarka do jedzenia ..... a czemu pediatra zaleciła już kaszki na kady posilek ? za mało przybiera bo sporo wciaga czy sie nie najada?

Gość mama klaudii
teraz doczytałam ze on 2 razy ma kasze a nie za każdym razem ...

bardzo duzo je o 15 zupa 200 i zaraz o 16 mleko 150ml :O a w noct=y sie budzi na jedzenie czy budzisz i pchasz ??

Gość emmatkoa
sam sie budzi w nocy i płacze jest głodny doktor kazal bo sie mlekiem samym nie najadał

no o 20 zjada 200 ml kaszy i potem 2 razy dajesz butle moze zmniejsz mu porcje bo potem bedzie gorzej zamiast 200 bedziesz dawac 2 but;le po 200

bardzo dużo je, mój roczniak je mniej :P ja do 6 miesiąca karmiłam tylko piersią, ale jak zaczęłam wprowadzać inne jedzenie to jadł mniej więcej tak (jest to schemat z 6 miesiaca życia) 9 - kleik ryżowy na mleku, ok 100 ml, albo pierś zależy co chcial 11 - pierś 13/14 obiadek - ok 90 ml zupki (dopiero od 10 miesiaca jadł ok 200 ml obiadku z mięsem) 16 - owoc (początkowo 3/4 słoiczka, później - ok 8 miesiaca- starte jabłko, brzoskwinka czy inne owoce) 17 - pierś 19 ok 150 ml kleiku na mleku w nocy budził się dość często na pierś, ale possał chwilkę i zasypiał, bardziej to było dla przytulenia niż jedzenia. ja kaszki wprowadziłam ok 10 miesiąca, poczatkowo ryżowe (miał skazę białkową) robiłam mu na wodzie bo po kaszkach i kleiku na mleku zaczął za szybko tyć, teraz dostaje już mleczno-ryżową raz dziennie.

Kaszka raz dziennie wystarczy,one rozpychają niepotrzebnie żołądek.Jak na noc dostaje kaszkę to w nocy juz bym nie podawała nic więcej prócz wody,jak dla mnie mleko w nocy powinnaś zacząć ograniczać.Zamiast kaszki rano dałabym trochę mleka i do tego jakiś owoc czy warzywo.Do tego ten krótki okres czasu miedzy zupą,a mlekiem...Wogóle to strasznie duzo je tej zupy jak dopiero zaczynasz mu wprowadzać cos innego niż mleko.

Gość kalenica
bardzo dużo je Twoje dziecko. mój synek ma 11 miesięcy i je podobne objętościowo porcje, a do chudych nie należy. może jednak spróbuj dawać mu mniej tej kaszki.

Gość kurczę blade ...
Moja córka ma 16 miesięcy i nie wypije tyle mleka na raz, ani nie zje tyle zupy. Jest na 50 centylu. Twoje dziecko duze się urodziło, utrzymuje sie na tym samym centylu, bo jeśli tak to nie ma obawy ale jeśli skacze po siatce to trzeba coś z tym zorbic bo go utuczysz i później będzie mieć do Ciebie żal.