Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blackbejbe

Wypadanie włosów i łupież

Polecane posty

Witam!! Błagam pomóżcie!!!!!! Otoz moj problem polega na tym ze......starsznie mi wypadaly włosy po ciazy , mozna powiedziec ze ustapilo tak przynajmniej myslalam ale od paru dni mam łupiez!! Niewiem od czego on sie pojawil ?? Nigdy w zyciu nie mialam problemow z łupiezem , pierwszy raz mi sie przytrafil na domiar złego zaczelo mi wypadac wiecej włosów i czuje przytym pieczenie głowy niewiem co to moze znaczyc ?? Moje włosy do tego jakby bardziej oklapły i straciły blask. Bardzo długo mi wypadalay włosy po ciązy bo prawie 6 miesiecy ( karmilam piersia 8,5 miesiaca a po porodzie jestem 11, 5 miesiaca ) . Wypadanie tak jakby ustapilo ale pojawil sie łupież i wypadanie włosów powrocilo jeszcze mocniejsze!!! Błagam doradzcie mi cos i pomózcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem załamana bo jestem prawie łysa i jeszcze ten łupież ;(;(;( Pozdrawiam Aga

Gość edytar
kilka dni temu tesh o to pytAŁAM, ALE KOLEŻANKI Z FORUM PORADZIŁY BRAĆ WITAMINKI DLA KOBIET KARMIĄCYCH PIERSIĄ NP WITAMINER. WŁOSY BEDĄ ZDROWSZE. MOJA TESCIOWA TESH TAK MIALA ZE JEJ WYPADAŁY, DLATEGO OBCIEŁA WŁOSY. PROPONUJE KUPIĆ HEAD&SHOULDERS, A SAMO WYPADANIE, NA TO NIC NIE PORADZISZ KAŻDA Z NAS TO PRZESZŁA, TYLE ZE JEDNA BARDZIEJ INNA MNIEJ. BIERZ WITAMINKI, A TO SZYBKO MINIE.

tylko w tym problem ze ja juz łykam od ponad 6 miesiecy przerozne witaminy od witamin dla karmiacych po skrzyp polny, capivit , inneov itd. szampony przerozne Kerastase , Dermena ,i do tego odzywki i nic!!A pozatym ja juz niekarmie od prawie 3 miesiecy wiec witaminy dla karmiacych raczej juz odpadaja ;/;/

Gość edytar
ooo to gorzej, moze idz do lekarza z tym, ja nie mam z tym aż takich wielkich problemów, a lekarz napewno ci pomoże, może przepisze jakies inne specyfiki.

Gość Samson50000
Kup se nizoral. Chyba jedyny skuteczny środek. Wypadanie jest pewnie od łupieżu. A jak chcesz profesjonalnie to wybierz się do jakiejś kosmetyczki / dermatologa niech oceni ktoś skórę głowy. To od niej zależy w jakim stanie są włosy. Sam używam nizoralu zapobiegawczo żeby nie wylysieć i jak na razie nie jest źle.

ok , dzięki :) vtylko z tym dermatologiem to musze sobie troszke poczekac ;/ niestety w tym kraju co mieszkam ( Irlandia ) czegos takiego jak dermatolog nie maja ;/ U nich jest jeden lekarz od wszytskiego u ktorego bylam i stwierdzil ze to normalne!! Zreszta k***** dla tego lekarza wszytsko jest normlane ehh....;/ Pozatym zrobilam sobie badanie krwi na wszelki wypadek , tarczyca wyszla ok , anemii nie mam , cholesterol wporzadku tylko cos jest nie tak z watrobą ;/ Niewiem czy np. wypadanie włosow moze miec z tym zwiazek ????

Gość Samson50000
wątroba może i ma związek ale trudno powiedzieć. Sam się bałem że z wiekiem wylysieje ale na razie jest nieźle a mam 33 lata. Wlosy zanim wypadną tracą kolor i robią się przeźroczyste. Lepiej się trzymają jak są odżywione a odżywienie zapewnia skóra. Wszystko co na nią dobrze działa będzie też dobrze działać na włosy. Jeszcze bym obstawiał brak jakiegoś konkretnego minerału albo hormony? Spróbuj poczytać na necie.

np.jaki minerał ?? zaczełam od miesiaca chodzic na siłownie również ale watpie zeby mialo to jakos wplyw na wypadanie włosow , jem wszytsko , duzo owocow i warzyw . A jesli to hormony to co mam z tym zrobic ?? Zgłosic sie do lekarza ?? Moga to np. jeszce byc pociazowe ale az tak długo ??? Niewiem gdzie mam juz szukac pomocy :( Mialam takie piekne , dlugie , czarne włosy a teraz ?? Nie moge sie zaczesac widac mi skore glowy a gdzie indziej nie mam juz włosow :(:(:( Same sztrzepy :(:(:( Jeszcze ten cholerny niespodziewany łupież ;(;(;(

Gość żaneesiaa
ZDROWIEJ SIE ODZYWIAj MOZE !!! na wypadanie wlosow fajne sa tabletki silica, jesli chodzi o łupież to ja stosowalam wiele roznych szamponow i stanelo wkoncu na head& shoudersie i szczotce przeciwłupieżowej anty dandraff therapy z donegala , mozna ja zamowic nawet przez internet.polecam http://www.donegal.com.pl/

Gość Mi_Lena
Polecam Pirolam. Mnie pomógł kiedy wydwało mi się, że już nie ma dla mnie ratunku. To super lek i kosmetyk i jak do tej pory łupież nie wrócił, a włoski wyglądają znacznie lepiej.

Gość zatańczmy!
potwierdzam z Pirolamem, a absolutnie odradzam wszelkie cuda sklepowe. Przeciwłupieżowe są tylko z nazwy. Szampony apteczne to leki, które zawierają substancje pomagajace pozbyć się łupieżu.

Mi do tej pory wypadają włosy . W ciąży i przed miałam piękne gęste włosy teraz jest ich bardzo malutko i są 'przyklapnięte' . Stosowałam różne witaminy , preparaty . Teraz stosuje serię RADICAL . Czuję , że jest troszkę lepiej , ale to dopiero początek kuracji . Problemu z łupieżem nie miałam nigdy , teraz też nie .

Gość ukiowa
na łupież i wypadanie spróbuj smarować skórę głowy acnosanem dwa razy dziennie - są super efekty

co do wypadania średnio co 7 lat mamy taki okres że włosów wypada zdecydowanie więcej bo taki jest średni wiek włosa pytanie co rozumiesz pod hasłem że wypada ich dużo? norma to ok 50 na dobe, a w tym okresie co 7 lat ok 200 może akurat teraz jest ten moment to raz dwa pytanie czego używasz do włosów a właściwie uzywałaś w ciągu ostatnich 2-3 miesięcy może farbowałaś lub rozjaśniałaś włosy nieodpowiednim preparatem który uszkodził mieszki włosowe jak tak to niedługo powinny zacząć odrastać trzeci wariant który mam nadzieję że ciebie nie dotyczy to tzw łysienie plackowate ale sądząc z opisu to nie ten problem bo byś pewnie zaznaczyła że to tylko w jakimś małym obszarze to łysienie a co do łupieżu pojawia się on gdy mamy przesuszoną skórę głowy, zapewne myjesz głowę codziennie lub co drugi dzień bardzo silnym szamponem lepiej myj 2-3 razy w tygodniu szamponem delikatnym najlepiej takim dla dzieci i kum mocno nawilżająca odżywkę

Gość moja rada jest taka.......,
kup w aptece szampon leczniczy - nizoral ( on jest przeciwłupiezowy ) no i dalej bierz witaminy ( np. skrzypowite ) jesli to nie pomoze radze wizyte u dermatologa

Mi wychodziły garściami, miałam zakola jak stary facet...Po 3msc kuracji revalidem 3xdziennie włosy zaczęły szybko odrastać. Do tanich nie należy ale naprawdę polecam.

Gość veryAnka
równie dobrze możesz napisać "moja rada jest taka, kup w aptece szampon przeciwłupiezowy" - co z tego, że nałozy Nizoral, skoro jego efekty są krótkotrwałe? ja również radzę Pirolam - leczy i pielęgnuje, a przecież właśnie o to chodzi ^^

Gość Siuup
Tu Ci nikt nie pomoże, musisz iść na badania do trychologa to on Ci więcej pomorze co dalej robić bo tak to strata czasu i pieniędzy na środki które ktoś C***oleca jeśli nie wiesz jaka jest przyczyna wypadania włosów ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI